Higiena i pielęgnacja - Jakiej ściółki używasz?
Anonymous - Sob Maj 09, 2009 22:51
ja przy zwyklych trocinach zmieniam u trzech chlopakow co tydzien. Czasami co 5 dni.
Siano tez dostaja, bo sobie spia na nim, ale maja tylko garstke w jednym rogu. Wiec nie smierdzi.
Nie wiem skad pomysl zeby uzywac siana jako sciolki. Siano dla krolikow, swinek sluzy do jedzenia, a u innych zwierzat do wicia gniazd. Po samym sianie to i mi smierdzi po paru godzinach.
Anonymous - Nie Maj 10, 2009 10:15
| gadget napisał/a: | Devona ja mam tylko 2 chlopakow |
Ja przy dwoch chlopakach i przy sianie myslalam, ze umre przez uduszenie
Nie wiem gdzie to zamiescic, ale osoby chętne na ściółkę -takie kolorowe skrawki -(kiedys o tym gadalismy) jaką używają w Niemczech mogą zglaszać się do mnie i sie deklarować. Moja mama w sieprniu leci do Polski i mowila, ze troche moze przywiezc (spytam sie dokladnie ile) Koszt:
- 5L 18 zl
-10 L 30 zl
-23L 64 zl
To jest:
-nietoksyczne
-nie wywoluje podrażnień
-przeciwdziala brzydkiemu zapachowi
-w pelni ulega biodegradacji
Druga ściółka, niepyląca z kolb kukurydzy
-10L 28 zl
Jeśli są osoby zainteresowane to proszę dać znać Nalezy tez doliczyc koszt przesylki na terenie kraju (chyba, ze ktos sobie zalatwi transport lub odbierze), ale nie mysle aby bylo to duzo, bo jest lekkie Moim zdaniem sie oplaca.
Niamey - Nie Maj 10, 2009 11:01
O! To ja jestem chętna! Na te kolorowe ścinki fioletowe 10L i żółte 10L | Off-Topic: | | daj znać ile mogłaby Twoja mama przywieźć, bo ja i może na więcej bym była chętna, ale z drugiej strony nie wiadomo jak się będzie ta ściółka sprawdzać...więc 2x10L to tak dość bezpiecznie |
Anonymous - Nie Maj 10, 2009 12:15
Niamey, oki to wpisuje Ciebie na liste mi mama tez kupuje W USA w sklepach jest wiele fajowych rzeczy, wiec moze jakby bylo duzo osob chetnych ja bym mogla mowic mamie i kupowac cos nie cos. Oczywiscie cena bedzie troche wieksza niz w stanach, bo przesylka kosztuje, ale i tak moim zdaniem sie oplaca.
| Off-Topic: | | Nie wiem jakbysmy sie dogadaly, ale za przesylke w Polsce tez bede musiala doliczyc. To jest lekkie, wiec nie powinno byc duzo. Odpowiada Ci to? |
Prosze o wydzielenie osobnego tematu w takim razie
Niamey - Nie Maj 10, 2009 12:25
| Off-Topic: | tamiska, jasne, nie ma problemu z przesyłką |
Anonymous - Nie Maj 10, 2009 12:28
| Niamey napisał/a: | | Off-Topic: | tamiska, jasne, nie ma problemu z przesyłką |
|
Super to powiem mamie jak bede z nią rozmawiała Sierpien w sumie nie tak daleko. Ona przyleci kolo 8.08 Tak pod koniec Lipca fajne by bylo jakbys wplacila zaliczke mala mi na konto
Anonymous - Nie Maj 10, 2009 14:13
ja sie jeszcze zastanowie.
tak najbardziej z USA albo UK to bym chciala domek sputnik XL, moze jak by twoja mama gdzies zobaczyla....
freya - Nie Maj 10, 2009 15:03
Ja długo miałam problem z wyborem ściółki. Trociny strasznie szczurom pyliły i mi kichały przez to, o sianie naczytałam się wielu złych rzeczy - mianowicie że przywlekaja pasożyty z łąk których jest zbierane.A żwirki dla kotów podobno podrażniaja drogi oddechowe szczurów...dlatego daję tylko trochę, tam gdzie się załatwiają. Jest ktoś może z krakowa kto mi może poradzić gdzie można jakąś lepszą ściółkę kupić...?Ja nic nie mogę znaleźć poza sianem i trocinami.....
babli - Nie Maj 10, 2009 15:06
Ja bym polecała poszukać lub zamówić w jakimś sklepie int. chipsi mais, taki granulat kukurydziany, bardzo fajny
Anonymous - Nie Maj 10, 2009 16:02
katasza, ok spytam sie.
Sandra - Pon Maj 11, 2009 08:29
jeśli chodzi o ten żwirek Benek to taki zwykły?bo moja siostra ma kota i takiego żwirku używa do kuwety.czy to taki czy specjalny dla gryzoni??teraz wiem że szczurki mogą byc uczulone na sianko bądz wiórki bo moje ciągle kichają i już myślałam że się zaziębiły i miałam iśc do weta.ja moim daje sianko i wiórki,co 3 dni musze im zmieniać bo nie da się wytrzymać.więc poradzcie co będzie dobre i jaki to ten zwirek.
Anonymous - Pon Maj 11, 2009 08:51
dla mnie najlepszy jest benek zwirek higieniczny z kotem i szczurkiem na opakowaniu, ale zwykly chyba tez moze byc.
Sandra - Pon Maj 11, 2009 09:39
i bez juz żadnych wiórek na to lub pod??nie będzie zimno szczurkom w łapki??bo moje szczurasy załatwiają sie pod siebie i w tym śpią, nie mogeę ich tego oduczyć.i też dlatego n ie przyjemnie pachną mimo iż często im zmieniam.
gadget - Pon Maj 11, 2009 12:43
ja zakupilem dzisiaj Benka z kotem i szczurem na opakowaniu, nie liczac ze cale opakowanie (5l) weszlo mi na raz do klatki to jak narazie wydaje sie ok. mam nadzieje ze wytrzyma (przy sprzataniu tych zbrylen i myciu klatki 1 raz na tydzien) chociaz te 2 tyg, bo niebardzo mnie stac na 17 zl na tydzien na sciolke dla chlopakow ;/
Anonymous - Pon Maj 11, 2009 12:49
Wlasnie ten Benek z kotem i szczurem super sie bryluje, wiec nawet jak szczury malo nasikaja to mozna wybrac.
| Sandra napisał/a: | | i bez juz żadnych wiórek na to lub pod??nie będzie zimno szczurkom w łapki?? |
bez wiorek. nie bedzie im zimno, zwirek lepiej wchlania mocz wiec jak spia tam gdzie nasiusiaja to nawet bedzie im lepiej, bo nie "przemokna"
a ze ten, gadget, jakos strasznie drogo masz. Ja placilam 11 z groszami.
|
|
|