Archiwum - Psiaki XII
Ninek - Pią Lis 11, 2011 18:25
Tess, więc jak wygląda życie z takim psem? Bo brzmi przerażająco.
Bierze jakieś leki na stałe, żeby to złagodzić? Kompletnie sie nie orientuje co sie robi w takich przypadkach u psów.
Tess - Pią Lis 11, 2011 18:37
Na razie leków nie bierze, staram się przeciwdziałać.
Nie sprzątam przy niej, część chemii dało się zmienić na zamienniki, które jej nie szkodzą.
Karm kilka jest, które będzie mogła jeść, ale trzeba zmieniać, żeby nie uczulała się dalej. Poza tym może za jakiś czas być lepiej, więc trzeba będzie za kilka miesięcy powtórzyć testy.
Generalnie myślę o barfie, u takiego psa im mniej przetworzone żarcie, tym lepiej, do tego będę wiedziała konkretnie, co wkładam do miski. I taki barf, i karmy dla niej strasznie drogie, więc dziękuję bogu, że waży 8 kg.
Na razie nie jest źle, a nawet świetnie. Jak zaczęłam dawać jej to, co może, jest zupełnie innym psem, widać, że miesiącami źle się czuła, ona ma to głównie pokarmowo. Także w sumie nie narzekam, był to szok, ale da się z tym żyć, i to dobrze. Jeśli, odpukać, nie będzie uczulać się na następne rzeczy to spoko. Problem tylko w uważaniu cały czas, co jest, czy nic złego nie złapie w zęby (nawet głupi chleb) i nerwy, jeśli jednak coś uda jej się zjeć.
Zapomniałam napisać, testy kosztują 150zł, fajne jest to, że można poza podstawowymi rzeczami, przynieść ze sobą, co tylko się chce i to też zbadać.
Sorgen - Pią Lis 11, 2011 21:36
O matko to przekichane z taką alergią A koninę jeść może? I co jako wypełniacz?
satanka666 dzięki że pytasz Delta od wczoraj dostaje w ramach jednego posiłku suchą karmę bez namaczania. W połowie przyszłego tygodnia kolejne USG i chyba odetchniemy z ulgą choć do końca życia suka nie wszystko będzie mogła dostawać do jedzenia.
Nakasha - Pią Lis 11, 2011 23:54
Echh, współczuję z tą alergią.
A da się ją rozpoznać od szczeniaczka, czy to pojawia się potem?....
Pochwalę się, że jakiś czas temu zaczęliśmy szkolenie z klikerem, Nala i Nemo pięknie na to idą. Nala umie już "siad", "leżeć", "chodź" i reaguje na imię. Nemo też robi coraz większe postępy, wykonuje komendy przy rozproszeniu (kot siedzący tuż obok, na podwórku inne psy w pewnym oddaleniu), a w domu ma niemal 90% sukcesów. Będziemy powoli wprowadzać nowe rzeczy, np. "zostań".
Anonymous - Sob Lis 12, 2011 09:22
kurna, a ja dawałam ostatnio Muńce Orijena, którego odkupiłam od Ren (Rita nie chciała jeść tej karmy). Muńka jadła, choć średnio chętnie, a po jakimś tygodniu zaczęła mi się drapać i gryźć jak wściekła... najpierw nie skojarzyłam o co w ogóle chodzi, a nagle mnie olśniło - karma. wczoraj już dostała normalnie swoją Bozitę, ale ciągle się drapie, aż jej się strupki pojawiły na plecach i karku. chyba ją wykąpię dzisiaj w szamponie łagodzącym, może jej to trochę ulży. i mam nadzieję, że szybko jej przejdzie po powrocie na Bozitę...
Oli - Sob Lis 12, 2011 21:45
dzisiaj czas na moje futra w obiektywie babyduck
Kora
Duszek
Bierka (nadal szuka dobrego domku )
więcej w albumie
quagmire - Sob Lis 12, 2011 21:49
Kocham Księżniczkę i Dunia
Oli - Sob Lis 12, 2011 21:52
quagmire, Biercie też byś pokochała w sumie możesz przyjść, pogłaskać i pokochać
Szura - Sob Lis 12, 2011 22:17
http://s1016.photobucket....urrent=8870.jpg
Nakasha - Sob Lis 12, 2011 23:30
http://s1016.photobucket....urrent=8980.jpg - genialna fotka!
Anonymous - Nie Lis 13, 2011 00:00
Bierka jest prześliczna, ma taki długi lisi pyszczek ma coś z collie.
babyduck - Nie Lis 13, 2011 00:24
Ewentualnie z charta biorąc pod uwagę oczy.
sachma - Nie Lis 13, 2011 17:06
Duduś
https://picasaweb.google.com/103717579758435112487/DudekDomowo?authkey=Gv1sRgCOiFxfW7uZiSGg&feat=directlink#5674509536873552626
https://picasaweb.google.com/lh/photo/7UZNGlwKqvWUYBr2ekiXcBU0iddTxOznGolJvv32ZBY?feat=directlink
Nakasha - Nie Lis 13, 2011 17:08
sachma, śliczny! Będzie Wasz?
sachma - Nie Lis 13, 2011 17:14
eee... to nasz Lenny! od ponad roku jest nasz My o Lennym pieszczotliwie Duduś mówimy Zresztą Lenny reaguje na oba imiona nawet na Clever Lenny Lindeza - tak mówię jak narozrabia
|
|
|