To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Zooplus.pl - [Warszawa] zamówienia Zooplus

klauduska - Sob Maj 21, 2011 18:18

poszła PMka :)
Asica21 - Śro Maj 25, 2011 17:36

klauduska, a ja też jeszcze mogę ? plis, plis, plis chciałam sputnik xl dla dzieciaków :(
Pyl - Śro Maj 25, 2011 21:48

Asica21, zamówienie jest już wysłane z zooplusa, więc raczej się nie uda. Ale ktoś na pewno coś będzie zamawiał, ja pewnie za miesiąc będę musiała kupować karmę i ściółkę, więc może wtedy?
klauduska - Śro Maj 25, 2011 22:42

Asica21 napisał/a:
klauduska, a ja też jeszcze mogę ? plis, plis, plis chciałam sputnik xl dla dzieciaków :(

niedługo muszę zrobić nowe zamówienie, bo niestety DTciaki zostaną dłużej niż się tego spodziewałam i będę potrzebowała karmy i ściółki..

Bel - Czw Maj 26, 2011 05:29

Nie wiem czy to dobry pomysł wspólnego zamówienia.. bądź co bądź kwarantanna więc spotkania raczej nie wskazane :(
klauduska - Czw Maj 26, 2011 06:59

Off-Topic:
Moje stado jest zdrowe.. Jeśli chodzi o kwarantannę to w taki sam sposób moje/twoje/czyjeś szczury z łatwością mogłyby się zarazić u weta, więc lepiej tam nie chodzić i z nikim się nie spotykać. Ja ręce myję po każdym kontakcie ze szczurami, bo mam zapalenie płuc w jedym ze stad i jeżeli o higienę się dba, to ja nie widzę przeciwskazać do robienia zamówienia wspólnego .. Nie przesadzajmy w drugą stronę jednak..

Bel - Czw Maj 26, 2011 07:52

klauduska, do weta chodzę z konieczności a nie dla przyjemności i chyba to jasne, że nie masz 100% pewności, czy w gabinecie osłabione szczury czegoś nie podłapią. Tak samo jak my w szpitalu. Mówisz, że Twoje są zdrowe : no i super ale pewności też nie masz. Kwarantanna trwa min. 2tygodnie.
Viss napisał/a:
Izolujcie szczury od innych zwierząt, które posiadacie, ograniczcie spotykanie sie ze znajomymi.

To, że myjesz ręce nie znaczy, że na ubraniu nie przeniesiesz- chyba, że przed wejściem do swojego/cudzego domu przebierzesz się. Po co to ryzyko?nawet jeśli nic szczurom nie dolega to lepiej zachować środki ostrożności niż pluć sobie w brodę, że się nie uważało.

Asica21 - Czw Maj 26, 2011 08:03

klauduska, super, cieszę się. A mogę na Ciebie liczyć? będziesz pamiętała o moich dzieciakach? :)
Sputnik XL, kolor- wszystko jedno :wink:

Mika29 - Czw Maj 26, 2011 13:59

klauduska, to może jednak poczekam z odbiorem, o ile Ci to nie przeszkadza ;)
klauduska - Sob Cze 11, 2011 13:48

podnoszę.
do max wtorku będę robiła zamówienie. na pewno przesyłka już darmowa, bo biorę Timę Natur i karmę :)

Pyl - Sob Cze 11, 2011 21:32

To ja robię konkurencyjne zamówienie :wink: Na pewno biorę Timę 15 kg, jak ktoś jest zainteresowany to mogę wziąć 30 kg (na razie mam chętnych na jakieś 20 kg). Zamówienie będę robić kole poniedziałku, najpóźniej wtorku, bo 23.06.2011 wyjeżdżam.
babyduck - Nie Cze 12, 2011 10:32

Pyl, ja piąteczkę, tradycyjnie ;)
Pyl - Nie Cze 12, 2011 13:44

babyduck, super :)

Komu 5-tkę Timy, komu?

marlena85 - Nie Cze 12, 2011 20:07

Pyl, ja bardzo chętnie kupię 5kg, ale o ile to nie problem dorzucę jeszcze parę drobiazgów :) poszperam na zooplusie i wyślę Ci pw
Pyl - Pon Cze 13, 2011 16:55

Nikt nic więcej nie chce?
Brakuje mi 70 zł do 5% rabatu za kwotę powyżej 400,-...