To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

falka - Nie Sty 16, 2011 12:11

Moja Czesiula, w roli głównej piłeczka znaleziona na spacerku. Zabawa była chyba z 2 godziny, jak na Cześka to dłuuuuugo.

babyduck - Nie Sty 16, 2011 12:34

Rozkoszny jest :serducho:
Journey - Nie Sty 16, 2011 15:40

Amstaffowaty Kapsel przypomina się :

Kapsel powoli przekonuje się do dzieci:

Szura - Nie Sty 16, 2011 16:05

Journey, super! Chłopak jest prześliczny... Napiszesz coś więcej o jego charakterku i jak sobie radzi?
Journey - Nie Sty 16, 2011 16:19

Kapsel całkowicie się u mnie zaaklimatyzował , uczy się czystości, coraz bardziej pozytywnie reaguje na gości, choć na początku jest nieufny, jeśli daną osobę widzi po raz pierwszy. Z psami dogaduje się świetnie, kota także zaakceptował. Uwielbia bawić się zabawką-sznurkiem i śpi najczęściej na kocyku. Nowa dieta mu służy - wcina mięsko, wczoraj zjadł filet z ryby i rośnie jak na drożdżach! Dziś pierwszy raz założyłam mu obrożę - najpierw panikował, po paru minutach zaakceptował ''to coś na szyji'' i wyszłam z nim na chwilę w mało uczęszczane przez psy miejsce, aby zrobić kilka aktualnych zdjęć. Kapsel był przerażony widokiem dzieci, wysyłał mnóstwo sygnałów uspokajających, ale po paru minutach naśladując mojego psa podszedł do dzieci i dał się im głaskać. Spanikował, gdy usłyszał przejeżdżający samochód, ale zawołałam go, grzecznie przyszedł, kazałam mu usiąść obok i nagrodziłam. Potem zachowywał się bardzo grzecznie, choć wyraźnie odczuł ulgę po powrocie do domu :)

Chłopak jest bardzo fajny, ale jeszcze dużo nauki przed nim.

Niamey - Nie Sty 16, 2011 16:31

jest śliczny, ta biała łatka na nosku :serducho:
sachma - Nie Sty 16, 2011 20:23

Wróciliśmy z Gdańska :) ocena doskonała, lok 1, zwycięzca młodzieży, BOB :)
Biała - Nie Sty 16, 2011 20:43

sachma, Gratulacje :)
quagmire - Nie Sty 16, 2011 21:01

sachma, dawaj zdjęcia zwycięzcy :mrgreen:

Journey, czyli już bardziej pozytywnie u Kapsla. Będę trzymała kciuki za dobry dom, bo mnie bąbel trzyma za serce :wink:

sachma - Nie Sty 16, 2011 21:38

na razie mam tylko takie :
http://s797.photobucket.c...nt=IMG_0064.jpg

nasze będą jutro/pojutrze, dziś za bardzo zmęczeni jesteśmy żeby obrabiać te foty :P

Anonymous - Nie Sty 16, 2011 21:53

a co to? http://i797.photobucket.c...wa/IMG_0113.jpg
Anonymous - Nie Sty 16, 2011 21:57

marla, wygląda jak whippet... :) ale ja się nie znam ;)

kurde, jak będę kiedyś bogata, to kupię sobie chatę z ogromnym ogrodem i whippeta. kocham te psy...

yoshi - Nie Sty 16, 2011 22:18

wczoraj, poznałam nową rasę, nawet nie miałam pojęcia o jej istnieniu, w Polsce jest ok 8-9 psów tej rasy, z czego 5-6 to rodzeństwo ;) Rasa ta to irish glen of imaal terrier. Super! Wyglądają jak zwykłe kundelki ;)

Strasznie załowałam że nie wzięłam aparatu, mała była samym srebrem i szalała z Toudim i Torą, wchodziła do kałuży i się kładła śmiesznie spoglądając, i nie chcąc wychodzić oczywiście, a Toudi i Tora dziwnie się na nią patrzyli z brzegów kałuży :)

Niamey - Nie Sty 16, 2011 22:46

domyślam się, że można lubić te psy, ale przez lata miałam z nimi kontakt i zupełnie nie podbiły mojego serca. Owszem, miło było, jak kładły na kolanach te swoje chude pyszczki z wielkimi oczami, ale jakoś zupełnie między nami nie zagrało. Takie niepsy.
Sysa - Nie Sty 16, 2011 22:55

sachma napisał/a:
Wróciliśmy z Gdańska :) ocena doskonała, lok 1, zwycięzca młodzieży, BOB :)

Gratuluję.
Choć czy dobrze widzę, że Lenny był sam jeden w swojej "rasie"?
Pudle ocenia się chyba z podziałem na rozmiary (?), więc nie miał konkurencji?
Zastanawia mnie to, bo fajnie się pochwalić, ale takiego zatajania faktów nie popieram. :P
I bez CWC?