To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki IX

sachma - Pon Sie 02, 2010 17:42

believe_86, problem w tym że on nie chce jeść :/ jak je to tylko miękkie rzeczy - dostał pięknego gnata z mięsem.. nie ruszył.. od śniadania na niego czeka.. jak zaczęłam się z nim bawić w przeciąganie to poszła krew, maluch stracił chęć do zabawy i poszedł dalej spać :/
Bel - Pon Sie 02, 2010 17:45

sachma, to powiem tak: czy jak zmieniałaś zęby na stałe,to wypadały od razu czy potrzebowały czasu? :) mogą go pobolewać.Ale nie ma co ich ruszać.Wypadną w swoim czasie ;)
sachma - Pon Sie 02, 2010 17:56

believe_86, wiem wiem.. ale tak strasznie mi go szkoda :(
Bel - Pon Sie 02, 2010 17:58

sachma, ciesz się,że ząbki mu nie wypadają na Twoich butach,Twojej torebce i Twoich rzeczach :DD
sachma - Pon Sie 02, 2010 18:00

believe_86, na szczęście on nie niszczy - nas gryzie strasznie.. ale odkąd u nas jest nadgryzł trochę moje kapcie i mamy buty.. zjadł mi też dwie pary majtek.. ale po za tym zniszczeń brak - na szczęście ;)
AngelsDream - Pon Sie 02, 2010 19:31

Na Baajową wymianę kłów też musieliśmy poczekać.

http://baaj.pinger.pl/

Bel - Pon Sie 02, 2010 19:45

AngelsDream, biegnij Lola biegnij :P
AngelsDream - Pon Sie 02, 2010 20:02

believe_86, polecam każdemu. :DD
sachma - Pon Sie 02, 2010 20:08

AngelsDream, to nie lepiej jakiś wózek mu podłączyć ? :P wygodniej by ci było :P
Bel - Pon Sie 02, 2010 20:15

AngelsDream, Ty wiesz kochana co by to było jakbym za Pestką biegła? :D prawdopodobnie już bym wąchała kwiatki od spodu :P a tak serio praktykuję wieczorami,gdy nie narażę się na zdziwienie przechodniów(w końcu człowiek biegający slalomem od drzewa do krawężnika,walący co chwilę w słupy to nie lada widok :] )
AngelsDream - Pon Sie 02, 2010 20:32

sachma, ale tak jest bardzo wygodnie. :)

believe_86, u Baaja tylko nagłe zrywy są niebezpieczne, poza nimi to bardzo spokojny piechur.

Sysa - Pon Sie 02, 2010 20:50

AngelsDream, jak patrzę na to zdjęcie to aż słysze Twój krzyk: "Baaaaaaaaaaaj!" :lol:

Jednak posiadanie małego psa ma swoje plusy, choć Yarpen jest niezmordowany i dziś po parku biegaliśmy, bo chodzenie jest niefajne :-P
Choć i chodzenia trochę było. Chłopak niby zaabsorbowany wszystkim, a jednak kliker pomógł jak zwykle i mały co jakiś czas robił coś na kształt samoprzywołania :-P
O ile na początku był nieśmiały, to teraz problem zniknął samoistnie (więc zwalam to na okres lęku, trochę wychwalam socjalizację stopniową). Teraz podchodzi do ludzi ufnie. Przekonał się i do kobiet, i do mężczyzn.
Pracujemy powoli nad psami, bo duże psy są fajne jak stoją tyłem i nie chcą powąchać :roll: No i obszczekiwanie do zabawy czasem jest problemem..

Oli - Wto Sie 03, 2010 00:53

believe_86 napisał/a:
AngelsDream, biegnij Lola biegnij :P
raczej leć Angels, leć! :mrgreen: uczycie go do zaprzęgu?
Bel - Wto Sie 03, 2010 00:56

Oli, no ba.A psem na przedzie będzie Pestka :P :lol:
AngelsDream - Wto Sie 03, 2010 00:58

Oli napisał/a:
uczycie go do zaprzęgu?

Nie, to raczej wprawka, gdybym kiedyś jednak zdecydowała się na dogtrekking, ale na razie tylko spacery. Po prostu czasem Baaj ma swój pomysł na... Celar podpięty do linki Baaja z ledwością ją naciągał, musimy mu kupić jego komplet - będę miała wesoło. :)

A swoją drogą, psy o posturze i temperamencie Baaja zwykle są psami napędowymi, więc naprawdę biegną z tyłu, na przodzie musi być ktoś, kto myśli. :roll: