To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Anonymous - Pią Maj 02, 2008 19:33

Dziękuję,za pomoc w urządzaniu mieszkanka dla moich mysiek. :wavexxs:
Natalia ja mam dwie Duny,ale obok siebie się nie zmieszczą,chyba rada Olimpii jest w tym wypadku idealna, wydaje mi się też,że nadmiar za pierwszym razem może spowodować iż przestaną się interesować zabawkami.
Na razie sznurówki zainteresowały je jako wspaniały obiekt do podgryzania :wink:
Dziś kolejny etap "spacerowania",nie lubią żeby je brać na siłę w rękę,ale wzięte na kolana w rurce czy w domku "worku"-na zdjęciu brązowy, chętnie wychodzą i spacerują po podłożu na którym je kładę obwą:cenzura:ąc wszystko dookoła. Wchodzą też na mnie i na rękę i nawet na ramię i poznajemy się wzajemnie :DD :
Czasem wyjmuję nie cztery,a pojedyńczo lub dwójkami,zauważyłam,że wtedy jakby są mniej przestraszone,a tak strach jednej udziela się następnej.Może to jednak tylko moje odczucie,że tak jest. :drap:
Off-Topic:
Aż mi jakoś dziwnie,że na alloszczurze piszę tak dokładnie o myszkach :oops: , ale to przez to,że wypełniają lukę po szczurkach. 8:(

Natalia - Pią Maj 02, 2008 23:15

Polecam jeszcze fajną zabawkę, zawinąć w papier/kartkę papieru(choć myślę że w przypadku myszek papier wystarczy) smakołyk(i) i wcisnąć do rurki, a wcześniej kulkę można "nasycić" jakimś zapachem, żeby się tym zainteresowały. Fajna zabawa w dostawanie się do przysmaku ;) .
Anonymous - Sob Maj 03, 2008 09:58

Aż trudno uwierzyć,że tam są cztery myszki

Umbrella i Vittara

Vendetta albo Velvet nie widać ogonka,ale chociaż plecki,jest na spacerze i specjalny kartonik z otworami i niespodzianką w środku :wink:

Umbrella

Anonymous - Sob Maj 03, 2008 11:31

Jakie one są piękne :serducho: :serducho: :serducho: I te wieeelkie uszy, boskie :serducho:
Natalia - Sob Maj 03, 2008 12:52

Satynowe cudeńka :serducho: :serducho: :serducho: .
Fea - Sob Maj 03, 2008 13:09

Prześliczne myszole, a te uchi to mają jak anteny satelitarne : ) Cuda.
Anonymous - Nie Maj 04, 2008 16:48

Miło się czytało wasze oceny moich myszek :DD :
Dziś była impreza na kanapie,to miejsce je zachwyciło,można było myszkować pod kocem,pod poduszkami i mi było łatwo je wziąć na rękę,a im wejść na moje kolano.Chociaż do wejścia na kolano najbardziej chętna jest na razie tylko Umbrella.
Reszta mysiek uważa,że jestem mniej interesująca niż zakamarek pod poduszką czy w kocu. :lol1:
Jedyny mankament tych spacerów to to,że szczurki moje nie kupkały poza klatką,a one niestety tak. :roll:

Natalia - Nie Maj 04, 2008 18:45

Pewnie robiły tak ze stresu(nowe miejsce) - mychole tak mają.
Anonymous - Wto Maj 06, 2008 09:03

Umbrella już była teraz pora na pozostałe:

Vendetta,wyraźnie widać ogonek bez białej końcówki.

Vittara

Velvett - widać końcówkę ogonka - biała

I ogólnie: :grouphug:

Dodam,że zmieniłam kołowrotek,bo firmowy z Duny ten który był na poprzednich zdjęciach nie sprawdził się.Przeraźliwie piszczał jak nienaoliwione drzwi w nocy chyba całe osiedle go słyszało.Poza tym myszki chyba by w końcu ogłuchły,albo zniechęciły się do niego.Ten aktualny jest na zdjęciu powyżej a w nim mysiaki.Taki sam ma hodowca tj Hanka i wiem,że jak myszki urosną trzeba go zmienić na inny i ten już też kupiłam.
:mrgreen:

Kolejne zdjęcia nie wiem kiedy bo myszkom to fotkowanie nie za bardzo się chyba podoba 8:)

Anonymous - Wto Maj 06, 2008 09:35

http://images33.fotosik.p...6c6cb596a8m.jpg coś pięknego! :serducho: :serducho: Mogę na tapetę? Ciężko nacieszyć oczy tylko w temacie. ;)
Anonymous - Wto Maj 06, 2008 09:38

Viss, Oczywiście,że możesz :DD :

Zapomniałam jeszcze dodać,że dziś pojawi się w pojemniku kratka do wspinaczek,może nawet zlikiwiduję pięterko,ale kratka jest chyba bardziej potrzebna. :)

Nisia - Wto Maj 06, 2008 09:50

Bernadeta napisał/a:
że te linki wspinaczkowe

Brakuje mi jeszcze na nich tylko czegos takiego: http://www.ratten-speeltjes.nl/waslijn.htm

Natalia - Wto Maj 06, 2008 11:47

Naprawdę cudne myszki :) .

http://www.fotosik.pl/sho...805c5c31dbde2c8 - :serducho: :serducho: :serducho:
Niektórzy mówią, że w metalowym może się myszkom wkręcić ogonek - to prawda, ale moim pierwszym myszkom, które taki jeszcze miały, nic się nie działo.
Co do plastikowego, to mi się najbardziej podobał, mój tata założył jakieś łożysko zamiast tego plastikowego, tego, na czym się wiesza kołowrotek, i hałasowało o wiele mniej.
Jest jeszcze jeden wariant kołowrotka - plastikowy z pręcikami(ma dość małe odstępy między prętami i nie hałasuje).

Anonymous - Wto Maj 06, 2008 13:06

Natalia napisał/a:
]Jest jeszcze jeden wariant kołowrotka - plastikowy z pręcikami(ma dość małe odstępy między prętami i nie hałasuje).

Jestem pewna,że to właśnie mój na 99,9% ,bo jest plastikowy,ma pręciki z małymi odstępami i nie hałasuje - absolutna cisza w czasie jazdy myszek :mrgreen:

Nisia, zastanawiam się czy chodzi o hamaczek czy o szczurki ? :drap:

magnes - Wto Maj 06, 2008 15:22

Vittara jest najpiekniejsza :serducho: :serducho: ale inne też sa piekne