Klatki i wyposażenie - Kratka nad kuwetą
Natalia - Pon Maj 05, 2008 11:20
A ja mam pytanie, czy ktoś posiadający Wiewiórkę 70 chciałby się pozbyć takiej kratki? Chętnie przyjmę .
LunacyFringe - Pon Maj 05, 2008 12:18
Natalia, ja mam nawet takie dwie i są mi zupełnie ine potrzebne , tyyylko nie wiem czy ja mam wiewiórkę czy szynszyle
AngelsDream - Pon Maj 05, 2008 12:19
LunacyFringe, wydaje mi się, że rozmiar i tak będzie pasował.
Pacyfka - Pon Maj 05, 2008 12:23
LunacyFringe, jeżeli obie nie są Ci potrzebne, a Natalia pisałaby się tylko na jedną, to ja również bardzo chętnie bym skorzystała z drugiej.
Natalia - Pon Maj 05, 2008 12:24
Szynszyla ma wymiary 70/40, więc tak samo jak w Wiewiórce. Ale myślałam że Szynszyla nie posiada kratki nad kuwetą?
Pacyfka wysłałam pw Lunacy, że chciałabym dwie, i dopiero teraz zobaczyłam twój post - więc ja chcę jednak jedną, drugą ci odstąpię .
LunacyFringe - Pon Maj 05, 2008 12:32
No to ja je poszukam , bo gdzieś tam są i bedę kombinowac jak to hmm wysłać
Pacyfka - Pon Maj 05, 2008 12:33
Natalia, dziękuję
edit,
W piątek będę jechała pociągiem przez Gliwice do Chrzanowa, a w sobotę do Krakowa, więc mogłabym wziąć kratki na dworcu jeśli by Ci pasowało i zawieść w sobotę też Natalii
Natalia - Pon Maj 05, 2008 12:34
Okej . Pytania ci wyślę na pw .
LunacyFringe - Pon Maj 05, 2008 12:36
Pacyfka, super
yoshi - Pon Maj 05, 2008 14:29
mi sie np. ta kratka niepodoba tylko ze wzgledow estetycznych, zle mi sie kojarzy i tyle.
Co do samych pretow, nie mam zadnych "ale", w poprzedniej klatce polki byly z kratki i jakos niezaobserwowalam negatywnych skutkow, co nie zmienia faktu ze jestem bardzo zadowolona z tego ze w terazniejszej klatce sa poleczki z drewna ktore zaimpregnowalam, ale chyba zbyt delikatnie
Misquamacus - Śro Cze 25, 2008 17:29
jeszcze jeden aspekt posiadania kratki :
wcześniej miałem klatkę bez kraty, wszystko ok przez rok, potem panny wywaliły dziure na pół kuwety
zainwestowałem w używaną wiewiórkę i jestem bardzo zadowolony
panny kupkają przez kratę w jeden róg
dodatkowo nie ma stracha że ponownie wygryzą dziurę w kuwecie ....
martussia - Czw Lip 24, 2008 10:58
Przeczytałam cały temat, żeby nie było, że się powtarzam.. ale nie znalazłam odpowiedzi na swoje pytanie..
Wczoraj przyjechała do mnie klatka... w sumie to jest wielka jak na moje dwie malutkie dziewczynki.. no i ona ma kratkę.. ale czegos tutaj nie rozumiem..
jezeli dziewczyny siedzą na półce.. i zachce im się siku.. to co, Wasze schodzą na kratkę i sikają ? bo moje oczywiscie leją pod siebie.. i w takim wypadku do kratki nie spada nic.
Layla - Czw Lip 24, 2008 11:00
martussia, tu chodzi bardziej o kupy Większość szczurów sika pod siebie.
martussia - Czw Lip 24, 2008 11:05
acha rozumiem:) bo moje ogonki są w klatce od wczoraj i jeszcze nie zeszły na kratkę bo się boją.. (są dopiero trzy dni u mnie).. ale oczywiscie kupkę robią tam gdzie siedzą i siku też. a czy jak wyjmę kratkę i będzie tam ściółka to będą na nią schodziły sikac czy też pod siebie?
LunacyFringe - Czw Lip 24, 2008 11:11
martussia, to nie zależy raczej od kratki, tlyko szczurów. Moje kratki nie mają a sikają i robią pod siebie
|
|
|