To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Leczenie - Krwawienie z dróg rodnych

marhef - Śro Lut 20, 2008 21:25

Stanowczo pluszak :roll:

blubery, moja szczurcia jest właśnie po operacji, którą miała przeprowadzoną z powodu krwawienia z dróg rodnych. Zrobiłam to własnie po to, BY NIE CIERPIAŁA.

Morannon - Śro Lut 20, 2008 21:26

Oczywiście!!
Natychmiastowa interwencja weterynarza jest konieczna!
A jak weterynarz bedzie dobrym weterynarzem to powie czy zwierzątko da się leczyć czy nie, a próbować trzeba zawsze!
Nie ufasz, no pewnie że jest kupa konowałów, ale bez przesady, lekarzom też nie ufasz, w !

http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=62 lista polecanych wterynarzy, sprawdzonych, znajdz swoje miasto i nie dawaj się maluchowi męczyć.
Ja Cię proszę osobiście, żebyś poszła choć moze nie powinnam reagować tak emocjonalnie :(

blubery - Śro Lut 20, 2008 21:27

falka napisał/a:
blubery, krew z dróg rodnych to może być od przeziębienia do poważnych problemów z macicą. To czy szczurek może być wyleczony powie Ci dobry weterynarz. Skąd jesteś? Może jest jakiś polecany wet w dziale o weterynarzach.

Z Białej Podlaskiej.

Wiesz... nie ufam weterynarzom bo mojego kota męczyli przez tydzień zanim uśpili ;/

Morannon napisał/a:
Oczywiście!!
Natychmiastowa interwencja weterynarza jest konieczna!
A jak weterynarz bedzie dobrym weterynarzem to powie czy zwierzątko da się leczyć czy nie, a próbować trzeba zawsze!
Nie ufasz, no pewnie że jest kupa konowałów, ale bez przesady, lekarzom też nie ufasz, w !

http://forum.szczury.biz/viewforum.php?f=62 lista polecanych wterynarzy, sprawdzonych, znajdz swoje miasto i nie dawaj się maluchowi męczyć.
Ja Cię proszę osobiście, żebyś poszła choć moze nie powinnam reagować tak emocjonalnie :(

ja sie wcale nie dziwie ze tak emocjonalnie podchodzisz....

Kurcze gdybym wiedziała ze to jest nienormalne to bym już dawno poszła ;/
Ale jak mi powiadziano ze szczury miesiączkują ;/

[ Komentarz dodany przez: falka: Sro Lut 20, 2008 21:32 ]
proszę nie pisać jednego postu pod drugim tylko używać opcji edytuj

falka - Śro Lut 20, 2008 21:29

blubery, rozumiem, ale może chociaż coś doradzą? po co ma się szczurcia męczyć :(
blubery - Śro Lut 20, 2008 21:32

falka napisał/a:
blubery, rozumiem, ale może chociaż coś doradzą? po co ma się szczurcia męczyć :(

Pójdę z nią jutro bo dziś to żaden sie nie ruszy ;/

Ją to pewnie boli... można dać jakiś środek od bólu czy nie?

Morannon - Śro Lut 20, 2008 21:32

W najgorszym wypadku, jeśli jesteś w stanie przyjedź do lublina, kawał drogi i przyznam, że mam mieszane uczucia co do taszczenia malucha taki kawał drogi, ale na miejscu oferuję pomoc, mam dobrą wetkę.

Bo nie wiem czy gdzieś jest bliżej jakiś sprawdzony :|

falka - Śro Lut 20, 2008 21:33

Cytat:
można dać jakiś środek od bólu czy nie?
nie dawaj nic na własną rękę, wet może Ci dać metacam lub tolfedine przeznaczone dla zwierząt

Off-Topic:
a to nie jest ta biała podlaska bliżej mnie ;) ?

blubery - Śro Lut 20, 2008 21:34

Morannon napisał/a:
W najgorszym wypadku, jeśli jesteś w stanie przyjedź do lublina, kawał drogi i przyznam, że mam mieszane uczucia co do taszczenia malucha taki kawał drogi, ale na miejscu oferuję pomoc, mam dobrą wetkę.

Bo nie wiem czy gdzieś jest bliżej jakiś sprawdzony :|

Gdybym wiedziała to wczoraj to bym dzis mogła podjechać... ale tak to nie wiem..

falka napisał/a:
Cytat:
można dać jakiś środek od bólu czy nie?
nie dawaj nic na własną rękę, wet może Ci dać metacam lub tolfedine przeznaczone dla zwierząt

Off-Topic:
a to nie jest ta biała podlaska bliżej mnie ;) ?

Raczej nie :) bo do lublina mam jakies (chyba) 100 km

niby znalazłam jakiegoś pana...
oferuje:

Profilaktyka i leczenie gryzoni

* programy szczepień i odrobaczeń gryzoni;
* RTG
* leczenie chorób - farmakologia i diagnostyka;
* zabiegi operacyjne;
* zabiegi pielęgnacyjne - skracanie pazurów, przycinanie zębów;

szukać innego czy może skontaktować sie z nim ?

[ Komentarz dodany przez: Morannon: Sro Lut 20, 2008 21:43 ]
proszę nie pisać jednego postu pod drugim tylko używać opcji edytuj

falka - Śro Lut 20, 2008 21:41

blubery, brzmi dobrze, nawet ma w ofercie RTG.
AngelsDream - Śro Lut 20, 2008 21:43

blubery, skontaktuj się z nim. I informuj jak wam idzie.
blubery - Śro Lut 20, 2008 21:44

falka napisał/a:
blubery, brzmi dobrze, nawet ma w ofercie RTG.

hmm.. tylko ze od 12.... zadzwonie wczesniej i powiem ze nie bede czekała ;/
może będzie tak łaskaw....

Jak bede ją przewoziła to w takim małym plastikowym pojemniku z otworami na górze? no nie? znaczy to nie takie male... ale o wiele mniejsze od klatki .

kurde :( ja sie boje ze ona mi dzis w nocy zdechnie...
jest taka słaba .....

Morannon - Śro Lut 20, 2008 21:46

blubery napisał/a:

Jak bede ją przewoziła to w takim małym plastikowym pojemniku z otworami na górze? no nie? znaczy to nie takie male... ale o wiele mniejsze od klatki .

Tak, transporterek.
Uważaj tylko żeby nie doziębić malucha, jakiś ręcznik, czy butla z ciepłą wodą przydadzą się.
Trzymam kciuki :)

AngelsDream - Śro Lut 20, 2008 21:50

blubery, sprawdź jaką ma temperaturę. Poznasz po ogonie, jak zimny to postaraj się ją ogrzać - choćby wsadzając pod bluzę. Lepiej wieźć w transporterku - właśnie takim z przewietrzeniem w pokrywce, żeby się mniej stresowała i miała cieplej.
blubery - Śro Lut 20, 2008 21:55

dobrze ze mam takowy w posiadaniu

no ogoek ma taki chłodnawy ;/

Morannon - Śro Lut 20, 2008 21:55

Daj nam znać jutro jak ma się pacjent.
Mam nadzieje, że noc przebiegnie bez przykrych niespodzianek. Sprawdź czy szczura jest ciepła normalnie. Mi weterynarz przy spadkach temperatury ciała kazała dogrzewać, albo dać jakieś szmatki by ogonek mógł się zagrzebać w nie i ogrzać, tak żeby nie musiał marnować własnej energii na produkowanie ciepła.