To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Mioty urodzone - rok 2015 - Narodziny MIOTU ŚWIĄTECZNEGO SunRat's

quagmire - Sob Sty 16, 2016 22:00

Hmmm, siamese może być każdego koloru, a dokladnie pyszczek i pupka może być wybarwione na każdy kolor. Seal jest czarny, każdy inny kolor ma już standardową nazwę.

Dziewczynki siamese są husky, więc ostatecznie zapewne staną się białe, jak tatuś i główną różnicą między nimi będzie kolor oczu ;) no i rodzaj sierści jeszcze.

czartoria - Sob Sty 16, 2016 22:14

Dzięki za wyjaśnienia (próbowałam jakiś czas temu szukać na forum objaśnień maści ale nie znalazłam). Zadam głupie pytanie: dlaczego F1 nie ma czarnego pyszczka skoro jest siamese seal point?
Lowenstein - Sob Sty 16, 2016 22:22

Boszzzzzz rexy :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: :serducho: A ja nie mogę ;( Ale GMR silny
quagmire - Sob Sty 16, 2016 22:39

czartoria, bo jest husky, czyli ma białe znaczenie na pyszczku. A ponieważ husky z czasem jaśnieją, to ona też wyjaśnieje.

Dodatkowo na tym etapie taki syjam jest całkiem porządnie wybarwiony i w miarę łatwo jest określić kolor pointa. Niedługo i tak zaczną jaśnieć i dopiero z czasem pupki i pyszczki się znowu wybarwiają. No ale to dotyczy selfów lub szczurów ze znaczeniem, które nie sprawia, że z wiekiem jaśnieją (mam wrażenie, że zagmatwałam ).

czartoria - Sob Sty 16, 2016 22:45

Czyli u syjamów husky tylko po ciemnej dupci się stwierdza że to syjam, tak?
quagmire - Sob Sty 16, 2016 23:12

czartoria, jak i u każdego innego szczura husky i każdego innego znaczonego szczura. Kolor poznaje się po tym fragmencie szczura, na którym kolor widać. Gorzej np w przypadku BEWa, black eyed white, szczura który może być dowolnego koloru (z czarnymi oczami), który ma tak rozległe białe znaczenie, że pokryło całego szczura, więc jest cały biały i kolor można domniemywać jedynie na podstawie koloru przodków. Ale chyba już offtopujemy ciut. Jakby coś, pytaj na PW, postaram się pomóc.
SzczurLOVE - Nie Sty 17, 2016 13:18

O rany, o rany jakie piekne Robinowe dzieci wyszły :serducho: Widać że większość jest tatusiowa jesli idzie o chłopaków :serducho:
quagmire - Śro Sty 20, 2016 11:58

heniok mnie zabije, jak napiszę, że chciałabym jakąś fotę?
SzczurLOVE - Śro Sty 20, 2016 12:02

quagmire, istnieje takie ryzyko :twisted:
quagmire - Śro Sty 20, 2016 12:27

To nie piszę :wink:
quagmire - Pią Sty 22, 2016 17:35

Ponieważ Robert zajęty, to ja napiszę, co mówi mi Emilka :)
A mówi, że maluchy wydają jej się wyjątkowo duże, jak na swój wiek i również wyjątkowo słodkie i proludzkie (a wierzcie mi, że nie o każdym miocie tak mówi ;) ).
Do tego wszystkie były wczoraj na kontroli u dr Rzepki są całkowicie zdrowe :mrgreen:

czartoria - Pią Sty 22, 2016 17:40

Uwielbiamy duzie i słodkie :serducho:
quagmire - Pią Sty 22, 2016 17:50

Cielo podobno gruba się robi :cry:
czartoria - Pią Sty 22, 2016 17:56

quagmire napisał/a:
Cielo podobno gruba się robi :cry:

Tzn?

quagmire - Pią Sty 22, 2016 18:16

No tłuścioszek z niej :)