To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - [Gdańsk] Maleńki uroczy samczyk wyrzucony na ulicę!

smeg - Śro Wrz 26, 2012 09:05

Wczoraj była kolejna wizyta, strup na brzuchu wygląda jak typowa martwica po iniekcji, tyle że... zupełnie nie jest w miejscu iniekcji. Pani wet obiecała dopytać, czy coś takiego w ogóle jest możliwe, a tymczasem leczymy to jak standardową martwicę (czyli de facto czekamy, aż samo się zagoi). Dostałam też płyn bakterio- i grzybobójczy do przemywania martwicy i ogonka, kilka razy dziennie. Konkretnej diagnozy nie ma, zobaczymy, jak się będzie goiło.
ammy88 - Śro Wrz 26, 2012 09:57

A może posmaruj mu to czymś co ułatwia gojenie ranek, np. Alantan Plus? U nas to pomagało na różnego pochodzenia strupki - goiły się szybciej.
Helcia - Śro Wrz 26, 2012 15:40

smeg napisał/a:
zobaczymy, jak się będzie goiło

oby jak najlepiej :kciuki:

Asica21 - Śro Wrz 26, 2012 21:50

smeg, octanisept jest rewelacyjny na takie przypadłości (nie wiem jak to się piszę dlatego napisałam tak jak mówię).
Layla - Czw Wrz 27, 2012 06:48

Asica21, Octenisept ;)
Helcia - Czw Wrz 27, 2012 17:54

smeg, może jakaś mała fotka znajdka? :>
Irsa - Czw Wrz 27, 2012 19:04

Po tym wszystkim,co przeczytałam tutaj... biedne,kochane maleństwo... Czy on jest jeszcze do adopcji? Jestem z Gdańska,miałabym ułatwioną sytuację. Trzymam mocno kciuki :kciuki: za maluszka, jest prześliczny,cudowny,zupełnie taki sam jak mój Węgielek... który dziś odszedł... ;( wybaczcie... to naprawdę boli... ;( .Akurat potrzebuję pilnie kolegi dla mojego Pepina,został sam,a ja mam miejsce na tylko dwa szczurki...
Lavi - Czw Wrz 27, 2012 19:09

Irsa, z tego co wiem Helcia adoptuje maluszka;)
smeg - Nie Paź 07, 2012 10:52

Maluch jest już w nowym domu, u Helci :)