To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol.VII

AngelsDream - Śro Lut 10, 2010 22:35

yoshi, no to wiesz - masz problem.

U mnie byłaby krótka piłka - proszę zabrać psa i raczej nie byłabym radosna, ale możesz próbować go odwoływać na znajomych psach, bo kiedyś może podbiec do zwierzaka, który zrobi mu krzywdę i wtedy naprawdę będzie problem.

Oli - Śro Lut 10, 2010 22:43

ła, ale fajna sprawa z tym ubezpieczeniem. Jak już załatwisz Angels to daj znać jak poszło, ok?
Tygrys - Czw Lut 11, 2010 20:33

jako agent postaram się załatwić kalkulator tego ubezpieczenia coby kazdemu zainteresowanemu policzyć koszt :]
Tess - Czw Lut 11, 2010 20:39

Ja się nad tym poważnie zastanawiam, ale czekam, czego dowie się Angels.
Nurtuje mnie kilka rzeczy, mianowicie:
- skoro mój pies zaraz kończy 5 lat to znaczy, że mogę wykupić ubezpieczenie tylko na rok? Jeśli tak, to bez sensu, chyba że jeśli zacznę nim skończy sześć lat to będę mogła ciągnąć to dalej.
- w ofercie PZU najpierw napisali, że ubezpieczenie obejmuje sporty, potem napisali, że nie. Więc obejmuje, czy nie? Dokupiłabym taki pakiet, jeśli tak. Następna sprawa - co rozumieć przez wyczynowe uprawiadnie sportu? Czy to, że pies startuje na zawodach? Dla mnie to się nie łączy. I od czego jest to ubezpieczenie w sporcie? Kontuzji, czy jak?

Poza tym trochę sceptycznie to tego podchodzę, bo skoro ludzie mają problemy z egzekwowaniem ubezpieczeń, to średnio widzę coś takiego.
Ale mam głęboką nadzieję.

AngelsDream - Czw Lut 11, 2010 20:46

Mnie interesuje głównie OC - zaproponowano nam osobiste na dwie osoby i wilczaka na 100 000 za 40 zł za rok. O to zdrowotne mogę dopytać jutro.

Kolejna sprawa, że w Czterech Łapach PZU macie coś takiego jak rażące zaniedbanie = to temu, że pies bez kagańca np. urwie komuś pół nogawki i ubezpieczenie tego nie obejmuje, bo zaniedbaliście zabezpieczenie psa.

sachma - Czw Lut 11, 2010 20:46

Tess, tam jest wzmianka, że jeśli przed 6 rokiem życia psa zawiera się umowe to można ją przedłużać do 10roku życia, ale to pewnie zwiększa wysokość składek.
Tess - Czw Lut 11, 2010 20:52

No dobra, wydawało mi się, że przyczytałam wszystko, ale być może niedokładnie. ;)
W takim razie na pewno przemyślę, ale chciałabym wiedzieć, co z tymi sportami. Bardzo mnie to zainteresowało, dopłaciłabym, ale mogliby się zdecydować, czy to obejmują, czy nie... :roll:

jokada - Czw Lut 11, 2010 20:52

mi troche to nie pasuje
koszty leczenia psa lub kota, które dla ratowania życia zwierzęcia
w okresie pierwszych trzech dni od dnia nagłego zachorowania lub nieszczęśliwego wypadku

jeśli jest ratowanie życia - operacja najczęściej
to rekonwalescencja i duże wydatki, to zdecydowanie więcej niż 3 dni...
Tess napisał/a:
skoro mój pies zaraz kończy 5 lat to znaczy, że mogę wykupić ubezpieczenie tylko na rok

może być ubezpieczony do 10 roku życia, jeśli ubezpieczenie nastąpiło przed 6 rokiem życia
gdzieś to tam w tym pdf'ie jest
Tess napisał/a:
co rozumieć przez wyczynowe uprawiadnie sportu?
no właśnie, to mnie też ciekawi
Tess - Czw Lut 11, 2010 20:57

jokada, a i jeszcze jedno. Które sporty są niebezpieczne, a które nie z ich punktu widzenia? :D
sachma - Czw Lut 11, 2010 21:00

Tess, niebezpieczne są pewnie psie walki :P a reszta to bezpieczne :P
AngelsDream - Czw Lut 11, 2010 21:03

Tess, a psy w Polsce w ogóle uprawiają sporty? ;)
Tess - Czw Lut 11, 2010 21:06

AngelsDream, no nie wiem... I czy wyczynowo, hm?
W każdym razie była bardzo bardzo zaskoczona wzmianką o sportach. Bardzo miło zresztą. Ale raz, że się plączą, dwa że pewnie nie mają o tym pojęcia, więc moje i ich rozumienie wyczynowości i bezpieczeństwa może się baaardzo rozmijać...

Oli - Czw Lut 11, 2010 21:39

Ciekawa jestem co w kwestii kundla, którego wiek trudno dokładnie określić? Nie czytałam tekstu, ale piszecie o granicy wieku 6 lat, tzn. że starszego nie mogę ubezpieczyć?
sachma - Czw Lut 11, 2010 22:13

Oli, od 6 miesięcy do 6 lat, jednak jeśli ubezpieczony przed 6 urodzinami, można ubezpieczenie przedłużyć do 10lat - to jest w pierwszym akapicie z tego co pamiętam ;)
Oli - Czw Lut 11, 2010 22:16

sachma napisał/a:
od 6 miesięcy do 6 lat
beznadzieja, a co jak ja nie mam jak określić wieku Duszka? :] jedni mówią, że ma 4 lata, inni mówili to dwa lata temu...