To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Oli - Wto Kwi 09, 2013 15:50

mnie w psychodni spodobało się to, że zajmują się tam jedynie sprawami rehabilitacji - od diagnozy po leczenie, nie zajmują się innymi dziedzinami weterynarii.
PALATINA - Śro Kwi 10, 2013 09:46

Mam wrażenie, że Vetmedin Czacie pomaga!
To dopiero doba, ale wczoraj po spacerze poszła spać od razu, bez sapania. Dziś rano tylko raz zakaszlała i nie stała nade mną dysząc jak co rano.
W dodatku tabletki po cenie hurtowej okazały się całkiem w zasięgu mojego portfela (kapsułki chyba są droższe, a po normalnej cenie, to w ogóle jakieś kosmiczne sumy wychodzą). ;)

W piątek robię jej badanie krwi (profil diagnostyczny - masa tam parametrów, boję się, że coś w niej znajdą tak wnikliwie badając :roll: ).

Ninek - Czw Kwi 11, 2013 14:29

Jest sens dawać psu coś 'zapobiegawczo' na stawy? Fox jest mały i młody, ale jest tak skoczny (nie ma dnia żeby sobie nie poskakał chociaż kilka-kilkanaście razy na wysokość mojego ramienia - mam 1,7m) że sie troche martwie, że za pare lat mi sie 'popsuje'.

Pytanie numer dwa: Macie jakieś ulubione worki na psie kupy? :roll:
Miałam zapas świetnych worków bio (z kukurdzy bodajże), ale nie został ani jeden i nie wiem jakiej firmy były :( Mam jeszcze duuuuży zapas zwykłych foliówek, które też trzeba skończyć, ale zaczynam sie pomału rozglądać.

PALATINA - Czw Kwi 11, 2013 14:32

Moje suki kupają na każdym spacerze, czasem na jednym nawet rozkładają sobie na dwa razy :roll: , przez co torebki robią mi się sporym wydatkiem.
Wróciłam na biedronkowych na kanapki, ale wolałabym cos ekologiczniejszego i ciemnego. :|
Jak znajdziesz coś sensownego, daj znać.

Bel - Czw Kwi 11, 2013 14:34

PALATINA, a co ja mam powiedziec jak Pestka sra 5 razy w ciągu jednego 15minutowego spaceru? ten pies jest od czubka ogona po nos pełen gówna :evil:
AngelsDream - Czw Kwi 11, 2013 14:35

Wciąż pogrążona w żałobie po woreczkach z Ikeii... :(
sachma - Czw Kwi 11, 2013 14:38

ja mam takie : http://www.dingo.com.pl/p...worki-papierowe
kuzyn zamawiał sporą ilość, i wyszło coś koło 50gr/szt
U mnie psy przeważnie załatwiają się na podwórku - więc zależało mi bardziej na wygodzie zbierania (Lenny na spacerach robi biegunkowate kupy, dlatego w tych woreczkach urzekły mnie tekturowe "łapki" ułatwiające zbieranie) niż na cenie..

Nakasha - Czw Kwi 11, 2013 14:38

My kupowaliśmy czarne w zoologu, ale rzadko ich używaliśmy, bo na łąkach i w lesie nikt - w tym ja - nie zbierał kup. A na własnym podwórku używam zwykłych, przezroczystych foliowych.
PALATINA - Czw Kwi 11, 2013 14:40

Ja nie umiem z papierowych korzystać.
Parę razy próbowałam (czasem są darmowe przy koszach), ale to jest koszmarnie niewygodne, zwłaszcza, jak się kupa w trawie zaplącze (ech.. zatęskniło mi się za trawą).

Bel - Czw Kwi 11, 2013 14:41

też mam łapkę bo nie ma nic bardziej obrzydliwego jak ciepła kupa w ręku :lol:
sachma - Czw Kwi 11, 2013 14:42

Nakasha, ja jestem leniwa ;) raz w tyg chodzę z łopatą i zbieram - nie chce mi się codziennie latać za psami, zwłaszcza, że często latają po podwórku sami.
PALATINA - Czw Kwi 11, 2013 14:44

Ja "lubię" ciepłe. :] Jak czasem złapię przypadkiem cudzą kupę - zimną i sztywną, to puszczam z wstrętem. Cudzych się brzydzę. :P
Nakasha - Czw Kwi 11, 2013 14:46

No ja też codziennie nie zbieram. :P Ale nie dorobiliśmy się jeszcze małej łopaty. ;)
sachma - Czw Kwi 11, 2013 14:49

Nakasha, ja zbieram na dużą :P taką do kopania.. nie muszę wtedy co chwilę latać do kosza ;) po podwórku latają 3 psy, nie duże, ale jednak, to koło 30 kup do zebrania :P
Ninek - Czw Kwi 11, 2013 15:00

Moja mama potrafi w jeden worek zebrać kupy 3 psów :P Ja jeszcze nie doszłam do takiej wprawy.
Papierowe i przezroczyste nie wchodzą w gre. Papierowych nie wetkne do kieszeni tak jak to robie teraz, poza tym są dla mnie niewygodne w zbieraniu. A przeroczyste nie bo sie brzydze - wole nie widzieć co zbieram :lol:

Znalazłam jeden z tych worków, na dnie psiego kosza na zabawki. Firmy BioBag - to zdecydowanie moje ulubione, chociaż są bardzo delikatne i trzeba ostrożnie odrywać (ja zazwyczaj odcinam nożyczkami) bo sie łatwo drą.
http://www.biobag.pl/index.php#m5