Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Gadom - Pon Sie 29, 2011 20:09
Pierwsze wrażenia z Timmy ,chłopaki najpierw wybierają te takie chrupki co tam są Na razie nie widzę żeby coś innego jedli Pewnie jak chrupków braknie zaczyna coś innego jeść:P
Karena - Pon Sie 29, 2011 20:18
Gadom, no moje od samego początku wcinają Timę i zawsze zaczynają od chrupek ale jak chrupki znikną wcinają resztę.absolutnie wszystko. zawsze zostaje pusta miska
Gadom - Pon Sie 29, 2011 20:22
Na razie zjadły trochę chrupek i poszły spać dalej wiec widocznie głodne nie są bardzo.
valhalla - Pon Sie 29, 2011 20:50
Spoko, moi z Timy najpierw wybierają dynię i słonecznika, potem chrupki, na koniec ziarna Ale jedzą.
Gadom - Pon Sie 29, 2011 21:41
Ale co do timmy powiem podoba mi się bo patrze do miski i tam kolorów wszystko jest Chociaż brakuje mi może suszonych bananów,ale może dokupię im i zmieszam A to ze moi chłopacy nie jedzą są najedzeni, dostali w ciągu dnia marchewkę,wcześniej jedli jeszcze resztki Vitapolu, wybiegają się i zgłodnieją
EDIT
Nie wierze średnia miska jest jzu pusta Mniejsza tez zaraz będzie ;O A ja kupowałem jakieś Vitapoly .....
aneczka1-13 - Wto Sie 30, 2011 17:46
Jak ja kupiłam kiedyś to też dość dużo tych ziaren było. Ale ja też ją mieszałam. Z VL rat nature i selectivem.To było jakoś w środku lutego.
paullla17 - Śro Wrz 14, 2011 20:52
moje miski z karmą stoją ostatnio nietknięte, kupiłam beaphar mam jeszcze versele... oni nie chcą suchego pokarmu
Karena - Śro Wrz 14, 2011 21:01
paullla17, to nie dawaj mokrego tylko suche .
i dopóki nie zgłodnieją i nie będą jeść karmy (do pustej miski a nie że zostawiają to czego nie lubią) i tak ileśtam razy to się nie nauczą.
To się nazywa wychowanie zdrowe a nie rozpieszczanie.
Jak zgłodnieją to zjedzą.
karola - Śro Wrz 14, 2011 21:01
paullla17 napisał/a: | oni nie chcą suchego pokarmu | Bądź twarda - karma w misce i nic poza tym W końcu zgłodnieją.
paullla17 - Czw Wrz 15, 2011 06:16
tak zrobię tylko oni mają takie ładne figury, jak jeździłam do babci zostawiałam ich z matką (nigdy nie na dłużej niż 3 dni)na suchej karmie i tacy chudzi się robią że aż szkoda.
valhalla - Czw Wrz 15, 2011 07:42
Jak się przekonają do suchej karmy, to zaczną jeść więcej i odzyskają figury
quagmire - Czw Wrz 15, 2011 09:11
paullla17, możesz jeszcze spróbować z Timą - ta karma generalnie szczurom smakuje
klaraurs - Czw Wrz 15, 2011 10:11
Moje uwielbiają Timę Rattimę (już jej nie dostają, bo są za grube) i Supreme Science Selective Szczur.
valhalla - Czw Wrz 15, 2011 10:15
klaraurs napisał/a: | Moje uwielbiają Timę Rattimę (już jej nie dostają, bo są za grube) |
Tzn. że Tima tuczy? Możesz podać, jakie składniki są tuczące?
Z ciekawości pytam, jeden szczur mi się rozrasta, na razie nie jest otyły ale skoro Tima jest tucząca, to może powinnam na coś szczególnie uważać.
quagmire - Czw Wrz 15, 2011 10:27
valhalla, nie wiadomo, co w Timie tuczy. Po prostu powinna być podawana w określonych ilościach.
Szczur powinien dostawać 4-5% tłuszczu, w Timie jest 7% - więcej, ale bez tragedii. VL Rat Nature ma np. 9%.
Myślę, że najbardziej w Timie tuczy to, że smakuje szczurom.
|
|
|