To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II

Dogha - Sob Kwi 07, 2012 22:52

Niby jest taki agutkowy trochę, ale wszystkie agutki które widziałam były takie ciemno brązowe, więc nie wiem. Pomożecie?

wuwuna - Sob Kwi 07, 2012 23:12

Dogha napisał/a:
Pomożecie?
Dogha,wygląda na cynamona, ale odezwij się jeszcze gdy zmieni sierść na dorosłą. :)
Dogha - Nie Kwi 08, 2012 17:37

wuwuna dzięki, to jak zmieni sierść wstawię jakieś fotki znowu.
gotica - Wto Kwi 10, 2012 19:50

To moje dwa pysiaki jakiej rasy czy odmiany są? Jak coś mogę jeszcze jakieś zdjęcia wrzucić.
Helcia - Wto Kwi 10, 2012 19:53

Na moje oko to husky :wink:
gotica - Wto Kwi 10, 2012 19:56

Helcia napisał/a:

Bo ja tylko wiem ze Moj Pinki to dumbo a Stasiek jest "zwykły" :)

Helcia - Wto Kwi 10, 2012 20:02

gotica napisał/a:
Helcia napisał/a:

Bo ja tylko wiem ze Moj Pinki to dumbo a Stasiek jest "zwykły" :)

Husky to znaczenie sierści, zaś dumbo odnosi się do uszu, uszka zwykłe to inaczej standard

furburger - Wto Kwi 10, 2012 20:03

tak to dwa słodziachne husky, jeden z uszkami dumbo a drugi z uszami standard :)
gotica - Wto Kwi 10, 2012 20:13

Dziękuję za odpowiedź :)
smeg - Wto Kwi 10, 2012 20:23

Chyba nawet agouti husky ;)
Noxa - Wto Kwi 10, 2012 20:29

i chyba nawet pan dumbo jest rexem :wink:
gotica - Wto Kwi 10, 2012 20:32

Czyli że jaki agouti husky i rex? Sorki że tak pytam ale już na takich odmianach to sie nie znam:)
smeg - Wto Kwi 10, 2012 20:37

No nie wiem czy rexem, ma trochę kręcone wąsy, ale futerko raczej niezbyt mocno ;) Może velveteen?
Noxa - Wto Kwi 10, 2012 20:38

Znaczy się, chłopaki jak przystało na husky jaśnieją, a wtedy jest trudno określić jaki kolor znaczenia mają, masz może jakieś ich wcześniejsze zdjęcia?

Mi się wydaje że pan nr 1 to dumbo rex niebieski (?) husky a pan nr 2 to standard standard aguti/black husky. Ale mogę się mylić :roll:

edit:
smeg, na pierwszym zdjęciu te jego wąski są mocno pokręcone, a odnośnie sierści to w sumie przez jakość zdjęć kiepsko to widać więc tak strzelam :wink:

gotica - Wto Kwi 10, 2012 20:45

Noxa napisał/a:
Znaczy się, chłopaki jak przystało na husky jaśnieją, a wtedy jest trudno określić jaki kolor znaczenia mają, masz może jakieś ich wcześniejsze zdjęcia?

Mi się wydaje że pan nr 1 to dumbo rex niebieski (?) husky a pan nr 2 to standard standard aguti/black husky. Ale mogę się mylić :roll:

edit:
smeg, na pierwszym zdjęciu te jego wąski są mocno pokręcone, a odnośnie sierści to w sumie przez jakość zdjęć kiepsko to widać więc tak strzelam :wink:

Nie mam wcześniejszych zdjęć odkąd je mam mają taką samą, Pinki faktycznie ma pokręcone wąsiki i sierści też nie ma takiej gładkiej tylka taką jakby pofalowaną, każdy włosek w inna stronę rośnie:) Tak śmiesznie wygląda.