To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Anonymous - Śro Lut 25, 2009 15:24

a kakom? regalis? :>
moje marzenie :]

Mieszkanko Puszka

Mieszkanko Gieni

Panna Gienia w wlasnej osobie

Oraz dodatek specjalny - Barbara

Grucha - Pon Mar 02, 2009 10:46

masz błotko u gieni trochę ;)
podoba mi się jak urządzasz pojemniki :) bardzo fajnie ;)
jak możesz daj więcej fotek puszka :D nie mogę go dostrzec ;p

Naciol - Pon Mar 02, 2009 20:36

Szarlotka z dzisiaj

Coś się nie zbliża do wylinki, a szkoda.

Grucha - Pon Mar 02, 2009 21:46

spookojnie doczekasz się ;) mi dzisiaj vagans przeszedł wylinkę z l4/5 po 3 miesięcznym oczekiwaniu.. Także życzę kuuupy cierpliwości :D

a szarlotka piękna :D

Anonymous - Pon Mar 02, 2009 21:56

Grucha napisał/a:
masz błotko u gieni trochę

a no troche mi sie zapsikalo...
ale ona i tak siedzi w kaluzach ;p

Grucha napisał/a:
podoba mi się jak urządzasz pojemniki bardzo fajnie

dzieki :mrgreen: tylko te listki po 2 tygodniach mi padly i obskubuje kwiatki w domu ;p

Grucha napisał/a:
jak możesz daj więcej fotek puszka

jutro pstrykne ;]

fajowski Jablecznik :D Moj jeszcze nie przyjechal...

Mangusta - Sob Mar 07, 2009 17:09

słuchajcie, zgłupiałam. wracam sobie z egzotarium a Piotrek mi mówi, że Fucel zjadł 4 mączniki :shock: nie wierzę, patrzę, faktycznie dziama! no ale jakim cudem, samiec dwa lata od ostatniej wylinki?! Duży też dostał, ale kompletnie zignorował. nie wiem co mam o tym myśleć....
nezu - Sob Mar 07, 2009 22:46

<edit>
Na tcp piszą że to normalne... ;)
Człowiek się jednak uczy całe życie...

Mangusta - Sob Mar 07, 2009 23:19

no cóż, to trza znowu zacząć karmić Fucla :D
Anonymous - Pią Mar 13, 2009 22:59

Spoznione zdjecie pajunka

yoshi - Nie Mar 15, 2009 18:26

moja aureostriata, nareszcie wyliniała, teraz czekam aż dupcia trochę urośnie i lecimy do terra docelowego, które już czeka i czeka i się doczekać nie może, roślinki powyrastały, mech się przyjął i rozwija :) Będzie miała więc ładny domek :D

właśnie wrzucam do albumu na arachnei więc tu też dam :wink: jak ktoś ma ciemne ustawienie monitora, może źle widzieć ;)

i nie wylinkowy cambri :) ))

a epiceranum.... kokonu jak nie było tak nie ma do tej pory... a to już 135 dni :roll: 4 mies. i 15 dni dzisiaj, wiem że można na kokon czekać i rok (dopiero w tedy pogodzę się z myślą że coś mogło nie wyjść hehehe) może za mało ją karmie, ale ona już jest tak gruba, że naprawdę się o nią martwię :roll:

Lavi - Sob Mar 21, 2009 12:17

A moj bialokolanowy chyba bedzie liniał bo zrobil sie strasznie ciemny. Będzie L7 *-*
Naciol - Sob Mar 21, 2009 13:05

A cambri nadal bez wylinki. Bu.
Lavi - Sob Mar 21, 2009 13:44

Moj smithi wylinial na L4!
A Gienia na L7 x]

No i mam pajaczka, którego nie potrafie zidentyfikować. Moze ktoś wie co to jest?;> xD

Justka1 - Pią Kwi 03, 2009 23:47

Dzisiejsze spotkanie Justki z pająkiem kątnikiem.Przełamywanie strachu ;) .Co prawda byłam po 1.5 piwie :D ale staram się :P .
Kątnik o wielkości 5cm( dla mojego strachu to już coś),wcześniej już trzymałam w łapskach ale podtopionego(topił się w basenie znajomego,a ja go wyłowiłam).

A więc to było tak.Szedł sobie kątnik,ja siedziałam na ławce.Postanowiłam podłożyć mu rękę aby sam na nią wszedł ale niestety nie chciał,zatrzymał się i chyba myślał.Czekałam tak kilka min. kiedy wejdzie ale nie chciał,odstawiłam rękę i ruszył w dalszą podróż więc wykorzystałam moment jego porusznia się i wtedy podstawiłam dłoń,a on na nią wszedł.Zaczął zachowywać się podejrzanie(wg. mnie :D ) i zaczął macać podłoże(moją rękę) swoimi "czujkami" gębowymi.Trochę zesztywniałam ale % i tak mnie luzowały :D .Czekałam co zrobi,on przysiadł,obniżył się,jakby przykleił do dłoni ;) .
Uff,wymacywał przednimi kończynami dalszej drogi więc po przytrzymaniu go dobrych naście sekund puściłam pajunka na krawężnik,ten poczłaptał dalej :P .
Taka to dzisiejsza historia z napotkanym ,od dawna nie widzianym pajunkiem zwanym kątnikiem ;) .Dumnam,nie narobiłam w majty :mrgreen: (joułk).

Mangusta - Sob Kwi 04, 2009 00:36

Justka1, rispekt, ja bym czegoś takiego do ręki nie wzięła ;)

Justka1 napisał/a:
obniżył się,jakby przykleił do dłoni ;) .
ogrzewał Ci się na ręce, Fuclasty jak był jeszcze mały i nie-porąbany to robił tak samo.

a teraz coś ode mnie... BARDZO ZŁY PAJONK BEZ ZĘBÓW! ZUOOO!

mącznikiem go trafiłam i na początku tak się wyprostował, że to wyglądało bardziej idiotycznie niż strasznie... o tak -> \|..|/ niestety nadal nie chce jeść, mimo że kły się już w 2/3 zregenerowały :/

btw, będziemy mieć kokon cambri od potężnej samicy w schronisku ;)