To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki VIII

AngelsDream - Wto Cze 15, 2010 22:02

Mangusta, niektóre psy wymagają większego nakładu pracy z klikerem, żeby w ogóle złapać kontakt z właścicielem.

Celar rządzi! A Celar na smyczy z moim przyjacielem w garniturze rządzi potrójnie! :mrgreen:

Pozdrawiamy porwaną dziś ciocię, tak przy okazji.

Anonymous - Wto Cze 15, 2010 22:25

no w sumie nie pomyślałam o wykorzystaniu bakusia. a właściwie od bakiego droga do ciułały niedaleka. (tylko mój tato widzi w nim miniaturkę owczarka niemieckiego..) jarek jest naprawdę durny, raz się wracał z majką do domu, bo jej ubrałam 'pindziarski' sweterek i musiał ją przebrać :roll:
quagmire - Wto Cze 15, 2010 22:28

AngelsDream napisał/a:
Pozdrawiamy porwaną dziś ciocię, tak przy okazji.

Dziękuję za spacer i odpozdrawiam :mrgreen:
A Celar wie, że :serducho:

Szura - Wto Cze 15, 2010 23:03

Cytat:
a on mi na to, żebym załozyła różową krótką spódniczkę z napisem sexy doll, ciuch jak ciuch, ważne że wygodny, nie musi mi się podobać.

Tylko że pies to nie 'ciuch' ani inna rzecz. Sory, ale dla mnie to takie samo podejście jak "nie pójdę z Wami do pubu jeśli idzie też Iksińska, ona jest brzydka i mi SLU spadnie, jak mnie zobaczą w jej towarzystwie".

Z drugiej strony ludzie mają różne pomysły, jak poprosiłam kiedyś sąsiadkę, żeby zapięła swojego kundla, który atakował mojego tymczasa (kundel w typie amstaffa), to usłyszałam że "kupiłam sobie groźną rasę, żeby przyszpanować i się wożę i mam za bógwico".

W życiu bym nie pomyślała, że inteligentny, sensowny człowiek może się wstydzić cudzego wyglądu. Nieważne, czy mowa o wyjściu ze słitaśną cziłałą, czy na piwo z kumplem dresem/metalem/nerdem.

Anonymous - Śro Cze 16, 2010 06:20

oj ale jest różnica między wpływem na własny wygląd i wygląd czegoś, co jest moje, a ocenianiem po wyglądzie innych.

znalazłam sobie kliker ;p http://www.allegro.pl/ite...1000_sztuk.html a tak serio, to u mnie na wsi klikerów nie ma, muszę zamawiać przez internet. nie opłaca mi się kkupować za 15zł, to stwierdziłam, że jeszcze książkę jakąś wezmę, czytał ktoś z was tą? http://www.allegro.pl/ite...ra_waldoch.html

jokada - Śro Cze 16, 2010 07:06

Mój Tz na początku się zarzekał że z taką ozdóbką wychodzić nie będzie
u niego w rodzinie był Onek, rottweiler i cane corso
pies tej wielkości co Tobi to dla niego nie był pies ;)
a po paru dniach była pełna komitywa i sam z własnej woli z psem wychodził jak akurat wrócił pierwszy z pracy

czasem podejście się zmienia po poznaniu zwierza
okazuje się że nawet ozdóbka to tez pies ;) i się po psiemu zachowuje ;)

sachma - Śro Cze 16, 2010 07:15

agu, mam ją czytałam, mi się wydaje bardzo fajna, tłumaczy co i jak :) ja jestem z niej zadowolona :)
AngelsDream - Śro Cze 16, 2010 08:37

Celar też wzbudzał dystans, ale on zachowaniem. Na niego nie można krzyczeć, trzeba go zalewać miłością, a Michał z natury raczej "burczy". Celarek chodził do tego jak pijany zając na smyczy, etc. Ale jak się okazało, że pies się skupia, pies chce, etc. to znalazły się też wyższe chęci ludzkie.
LunacyFringe - Śro Cze 16, 2010 18:33

agu, iclick podobno jest bardzo dobry dla psów, które się boją głośnych dźwieków. Co to książki to jeszcze o niej nie słyszałam. Ja mogę polecić nasepujące :
http://merlin.pl/Pozytywn...t/1,513066.html
Podobno Karen Pryor tez napisała świetne książki , ale dopiero będę czytać ;)

sachma - Śro Cze 16, 2010 19:04

a my się dziś nauczyliśmy "hał" :D "daj głos" jest dla mnie za długie :P jeszcze kilka tygodni i będziemy się uczyć liczyć :P
Anonymous - Czw Cze 17, 2010 06:52

dzięki, poczytam o tych książkach.

sachma oglądałam jakiś program o psach i pudel był na drugim miejscu na liście najmądrzejszych (: nie wiedziałam, że są tak inteligentne

sachma - Czw Cze 17, 2010 07:09

agu, wiem, a ty myślisz że brałam Lennego dla włosa? ;) bardzo szybko łapią, dobrze kombinują i są uparte oraz przebiegłe - czasem dopiero po chwili udaje ci się zrozumieć jak ten mały psiur cię podszedł :P
Anonymous - Czw Cze 17, 2010 07:27

no szczerze to myślałam, że przez alergię i nic więcej ;p
quagmire - Czw Cze 17, 2010 08:12

agu, a do tego, czemu w cyrkach można spotkać pudle - też nikt by ich nie trenował, gdyby były głupie :P
sachma - Czw Cze 17, 2010 08:41

agu, przez alergie mogłam jeszcze brać grzywacza, yorka, bishona i jeszcze kilka ras.. ;)