Archiwum - Psiaki
marhef - Śro Wrz 05, 2007 17:20
sssmok, nie nudzisz
To naprawdę wyjątkowo ciekawe psiaki i ja się z chęcią dowiem o nich jak najwięcej, mimo, że sama w życiu sobie takiego nie sprawę
falka - Śro Wrz 05, 2007 17:44
To o klatkach bardzo ciekawe, dobrze obalać mity sama bym pomyślała zapewne - biedny piesio w klatce siedzi. Ale Angel dobrze kiedyś powiedziała - jak wilczak źle wychowany to i klatka nie pomoże. Także podstawa to odpowiedni właściciel
kasia_123 - Śro Wrz 05, 2007 18:09
klatki nie tylko w sprawie Wilczaków się stosuje...dużo osób na forum Bullowatych od najmłodszych lat przyzwyczajają swoje pociechy do klatek...bo te psy wybierają sobie jednego właściciela, za którym strasznie tęsknią...i potrafią czasami przez całe swoje życie demolować dom kiedy zostawi się je same w domu
Oli - Śro Wrz 05, 2007 19:54
| sssmok napisał/a: | | Wilczaki rodza sie w klatkach |
To przenosnia czy prawda? Pytam, bo mnie to zaciekawilo. Jestem zwolennikiem klatek, zwlaszcza dla psow ktore niszcza. Jesli suka zamiast kojca do rodzenia ma wlasnie klatke odpowiednio duzo to by to wiele ulatwilo w pozniejszej socjalizacji szczeniaka/podrostka/doroslego psa z klatka.
jokada - Śro Wrz 05, 2007 19:59
Dostalam rano odpowiedz od hodowcy - mam nadzieje że to jest własnie ta hodowla której szukałam. Bo odpowiedz była wyczerpująca - ale też i z pytaniami o mnie i o moje oczekiwania wobec psa.
no i hodowla jest z okolic warszawy - pod koniec tygodnia powinnam dostac odpowiedz na moje długaśnego maila którego przed chwilą wysmarzyłam
prosze o kciuki
Tygrys - Śro Wrz 05, 2007 20:03
jokada, najśliczniejszy/a pierwszy/a z lewej
marhef - Śro Wrz 05, 2007 20:15
jokada, kciukam
| Tygrys napisał/a: | | najśliczniejszy/a pierwszy/a z lewej |
Popieram
Anonymous - Śro Wrz 05, 2007 20:42
Ej, nieprawda, te krówki Boziu, jakie śliczne...
AngelsDream - Śro Wrz 05, 2007 20:59
| Olimpia napisał/a: | | To przenosnia czy prawda? |
Zwykle prawda Zależy od hodowli.
Ja tam mówię - pisz więcej, zawsze kolejne cenne wiadomości.
sssmok - Śro Wrz 05, 2007 21:02
| Olimpia napisał/a: | | sssmok napisał/a: | | Wilczaki rodza sie w klatkach |
To przenosnia czy prawda? Pytam, bo mnie to zaciekawilo. Jestem zwolennikiem klatek, zwlaszcza dla psow ktore niszcza. Jesli suka zamiast kojca do rodzenia ma wlasnie klatke odpowiednio duzo to by to wiele ulatwilo w pozniejszej socjalizacji szczeniaka/podrostka/doroslego psa z klatka. |
To prawda. Szczeniaki rodza sie najczesciej w klatce, bo suka przyzwyczajona od malego do klatki, jesli w pokoju ma wymoszczona kocami klatke to sama ja wybiera na porodowke. Czasami nie, ale jesli male przeniesie sie do klatki, to ona tam juz z nimi zostanie W ten sposob male sa w bezpiecznym miejscu. Poza tym jest do nich latwy dostep, inne psy nie przeszkadzaja, a male za szybko sie nie rozejda U wilczakow (jak i u innych psow) lepsza jest klatka w domu niz kojec, bo od poczatku przechodza socjalizacje z ludzmi. Czasami zamiast klatek stosowane sa zbite z desek drewniane kojce. Tak naprawde suka moze urodzic i w dole, ktory sama wykopie, ale zawsze wygodniej dla hodowcy miec szczeniaki pod reka i jesli mysli o ich wczesnej socjalizacji, raczej wybierze klatke w domu.
Oli - Śro Wrz 05, 2007 23:29
O takich kojcach to wiem, a rozwiazanie z klatka to super pomysl. Jakby dwa w jednym.
AngelsDream - Śro Wrz 05, 2007 23:33
| Off-Topic: | sssmok, się nie przyznała, ale do niedawna miała szczurę, a teraz zostały jeszcze szczotki, czyli myszoskoczki, kot i dwa piesy: w tym wilczak. |
Z początku sama nie bardzo rozumiałam zasadność używania klatki, ale teraz wiem, że to nie tylko dla mojej wygody, ale też dla bezpieczeństwa psa.
jokada - Czw Wrz 06, 2007 06:13
| Juni napisał/a: | Ej, nieprawda, te krówki Boziu, jakie śliczne... | Ja własnie bardzo bym taką krówke mieć chciała
babyduck - Czw Wrz 06, 2007 07:12
| AngelsDream napisał/a: | | Z początku sama nie bardzo rozumiałam zasadność używania klatki, ale teraz wiem, że to nie tylko dla mojej wygody, ale też dla bezpieczeństwa psa. |
Psy nie mają takiego pojęcia o klatkach jak człowiek, nie kojarzą im się z niewolą (oczywiście jeśli przedtem nie miały złych doświadczeń). Wręcz przeciwnie, to ich azyl, gdzie czują się bezpiecznie i swobodnie. Pod warunkiem, że własciciel nie będzie tam psa karał i budził złych skojarzeń z tym miejscem.
AngelsDream - Czw Wrz 06, 2007 09:51
babyduck, wiem - tak samo jest w gruncie rzeczy ze szczurami
|
|
|