To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. V

Cola - Pią Sty 04, 2013 14:45

ahahahahaha :lol: jedyne słowo które mi przychodzi do głowy to "śmieszne" :P
Oli - Pią Sty 04, 2013 16:18

PALATINA napisał/a:
U mnie mokra to smakołyk, podawany co kilka dni.
u mnie to samo. ostatnio przyłapałam Jerrego na tym jak się bawi suchym jedzeniem :serducho: jedząc :D wyjmował łapką z miski, po czym łapkami popychał, przesuwał i skakał jak na polowaniu na te chrupki, a następnie zjadał. z mokrą tak nie robi.

klauduska napisał/a:
nie pisała o głównie mokrej, tylko pisała o BARFie, którym ona karmi, a to jest ZNACZNA różnica, przede wszystkim również cenowo (BARF wychodzi taniej).
tyle, że na BARFa trzeba mieć też czas, bo nie wsypie się na szybko do miski. ;)

klauduska, na miau trzeba się zalogować by ogłoszenie zobaczyć.

klauduska napisał/a:
cat chow to też dziadostwo
wiem, bo to podobny poziom (może nieco wyższy) jak whiskas, tylko inny producent, ale z drugiej strony jak na warunki schroniskowe to dla kotów to dobra karma (a nie jakaś biedronkowa, czy odpady z kuchni).
L. - Pią Sty 04, 2013 17:29

u nas suche stoi non stop, ale kot dostaje 2-3 dziennie mokrą
katasza - Pią Sty 04, 2013 17:45

Zeby nie bylo ze sie chwale tylko psem :P

Dory - Pią Sty 04, 2013 23:18

Katasza, białego bym Ci ukradła :serducho:
Mania zjadła mokre, świat się kończy :mrgreen:

Devona - Sob Sty 05, 2013 07:02

Oli napisał/a:
Devona, może dietetyk do konsultacji? prof Ostaszewski lub dr Jank - ich polecam, chociaż nie są stricte kocimi wetami, ale są dietetykami wet.
Tylko czy zechcą się skonsultować telefonicznie, bo dopóki kot nie miał badań porobionych, to trudno mi stwierdzić, jakiej porady potrzebuję. Na początek potwierdzenia, że te wszystkie testy, które mi podpowiadają na forum, są konieczne, wtedy będę szukać w okolicy weta lub laboratorium, które mi je zrobi (u nas nie jest z tym łatwo niestety).

Oli napisał/a:
ostatnio przyłapałam Jerrego na tym jak się bawi suchym jedzeniem :serducho: jedząc :D wyjmował łapką z miski, po czym łapkami popychał, przesuwał i skakał jak na polowaniu na te chrupki, a następnie zjadał. z mokrą tak nie robi.
Mój Elmo topi różne przedmioty w misce z wodą, najchętniej pluszowe myszki, sapiąc w trakcie :P . Gizma karmiłam go takim pół-barfem jak był malutki, lubił wtedy bawić się mięsem, zwłaszcza wołowiną. Gorzej, jak mu gdzieś utknęła podczas gry "w hokeja" i zapomniał zjeść, np. podnoszę poduszkę, a tu wołowina ;) . Kiedyś przyniosłam mu indyczą szyję, żeby nauczył się jeść kości, a kotek postanowił, że kręgi to jedzenia się nie nadają, ale za to świetnie się je podrzuca i później uderza głową.

Oli napisał/a:
na BARFa trzeba mieć też czas, bo nie wsypie się na szybko do miski.
Na przygotowanie trzeba mieć czas, no i zawsze dzień wcześniej wyjąć porcję z zamrażarki, reszta jest jak z innymi rodzajami pokarmu.
PALATINA - Sob Sty 05, 2013 11:38

Jak weszłam na BARFowe forum (po 10 latach niejedzenia mięsa), to mi się zrobiło tak koszmarnie przykro, że omal znów nie wróciłam do diety bez mięsa.
Miałam wrażenie, że siedzi tam grupka ludzi, którzy tylko się zastanawiają co jeszcze żywego można dać kotu, psu.. Konia, kozę, królika, nutrię, szynszylę... no szkoda, że nie szczura (mam akurat w lodówce, bo nie mam teraz, gdzie pochować).
Ja bym nie umiała przygotowywać BARFowych posiłków.
Mam wyrzuty sumienia, gdy psu karmę z jagnięciną kupię... bo owieczki są takie cudne. :|

klauduska - Sob Sty 05, 2013 13:12

Oli,
Przekopiuję z bazarku w takim razie :)
Cytat:
Hey wszystkim :)

Mam do sprzedania 2 opakowania po 400g nieotwarte Royal Canin BabyCat 34 i jedno Royal Canin BabyCat 36.
U mnie tylko zalega, a może ktoś akurat potrzebuje, albo chce spróbować :) ?

Mam też do odsprzedania 1,5kg Josera Emotion Sensi Cat z opakowania 10kg. Przeszłam z kociarstwem na inną karmę (choć bardzo im smakowała i miały super kupę po niej), a może ktoś akurat również chce sprawdzić jak jego kotu by przypasowała :) ?

Ceny do negocjacji ;)
Royal Canin -> 15zł/opakowanie
Josera -> 30zł/1,5kg

Mam również kuwetę krytą [nie mogę jej coś znaleźć w necie :roll: ], niestety bez drzwiczek. Później zrobię fotki i wstawię :)
Cena: do ugadania ;)

A także wycieraczkę gumową przed kuwetę, o taką [prawie wcale nieużywana]: http://www.zooplus.pl/sho...ki_kuwete/80533
Cena: 8zł

Odbiór osobisty w Warszawie lub wysyłka na koszt kupującego.

Tygrys - Sob Sty 05, 2013 15:56

Maniek te uwielbia topić zabawki w wodzie, i też poluje na suchą, ale porcję zjada w ciągu dnia, nie zostawia.

A tu trochę Maniula, bo dawno nie było :mrgreen:
Jestę lenię

Miejscówa do obserwacji ptaków, sąsiadów i domowników

Twoje oczy są hipnotajzing

Paranormal activity 4

Ju tokink tu mi?

Jestem Maniek, Biiig Maniek

Cola - Sob Sty 05, 2013 16:00

Tygrys, piękny! czarne koty są przepiękne :serducho:
Tygrys - Sob Sty 05, 2013 16:08

Cola, dzięki, no jest :serducho:
Devona - Sob Sty 05, 2013 17:06

Świetne fotki. I jak grzecznie kotek nic ze stołu nie ściąga. U mnie by to nie przeszło :P .
Cola - Sob Sty 05, 2013 17:43

to ja wrzucę zdjęcia mojego kotałka. nie wiem nadal jak go nazwać :/

Naciol - Sob Sty 05, 2013 18:31

Cola, Behemot! :serducho:
L. - Sob Sty 05, 2013 21:35

a ja bym go nazwała Tymianek :mrgreen: