To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

O szczurach ogólnie - Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II

MalaBoo - Śro Mar 28, 2012 23:49

Aisza SR z miotu A2 w rodowód wpisane Platinum ale z tego co widzę tutaj - http://www.afrma.org/ratselfs.htm#bluebeige to nie Platinum ;)

Najlepiej kolor oddaje pierwsze zdjęcie bo jest w porównaniu do innych:

majlena - Czw Mar 29, 2012 05:16

napisałam blue-beige, a nie samo blue ;) i zaznaczyłam, że chyba bardziej beige. nie wiem, gdzie ja u Lidki się dopatrzyłam nalotu niebieskawego... to może ja - dalton ;) już się nie będę wypowiadać, tylko czytać i się uczyć.

ach... zaryzykuję. MalaBoo, wydaje mi się, że Aisha to Platinum, nie blue-beige. ;)

MalaBoo - Czw Mar 29, 2012 05:28

majlena, ale przecież nikt nie napisał, że ona jest "blue-beige". A ja zaczynam powątpiewać w jej platinum bo na tej stronce do której link podałam w poprzednim poście, szczur platinum jest ciemniejszy i bardziej szarawy niż Aisza ;p
majlena - Czw Mar 29, 2012 06:34

ale figle.
Lidka wydała mi się podobna do blue-beige (bardziej beige) i zamieściłam ten sam link, co Ty, MałaBoo. zobacz, że na końcu linku jest napisane "bluebeige". otwierając ponownie ten link od razu otworzyło mi na poziome zdjęcia szczura blue-beige. dlatego napisałam, że według mnie platinum a nie blue-beige. myślałam, że do tego koloru porównujesz pisząc o swojej platynce.
taaaakie figle.
a Twoja piękna Aisha może jest po prostu taką jaśniejszą platinum? już sama nie wiem.
na tej stronie platinum jest jaśniejszy i na tej też. jak myślisz?

MalaBoo - Czw Mar 29, 2012 14:53

majlena, na tej 2 stronie platinum jest jasny ale znów nie taki jak Aisza, platinum trochę podchodzi pod russian silver tylko jaśniejszy, taki szarawy a Aisza szarawa nie jest.

Ona bardziej wygląda na http://www.google.pl/imgr...=1t:429,r:3,s:0 Russian begie ale mogę się mylić dlatego chciałam żeby ktoś mi pomógł dojść do tego jaki ma kolor ;p

quagmire - Czw Mar 29, 2012 15:24

MalaBoo, ja bym wciąż została przy platinium, ewentualnie w opcji diluted.
Russian beige, które znam, miały oczy dark ruby, jak zwykłe beże.

MalaBoo - Czw Mar 29, 2012 16:14

quagmire, w takim razie zostaje platinum ;D
Mika29 - Czw Mar 29, 2012 16:39

Pomożecie mi określić znaczenie Kropki? :)

MalaBoo - Czw Mar 29, 2012 16:56

Mika29, z tej strony - http://lesratlsaciens.pag...e.fr/le_rat.htm wychodzi na to, że jest Vache ale jak ta odmiana nazywa się po "naszemu" czy ang to pojęcia nie mam ;p
wuwuna - Sob Mar 31, 2012 00:40

MalaBoo, na tej pierwszej stronie, na której podałaś ten szczur ze zdjęcia jest prawdopodobnie ( za małe zdjęcie i żółte światło) lavender. A to jest ogólnoświatowo stosowana pomyłka w nazewnictwie... :roll:

Mika29, mismarked hooded

Mika29 - Nie Kwi 01, 2012 14:03

wuwuna, dzięki ;)
MalaBoo - Nie Kwi 01, 2012 15:47

wuwuna, i przez takie strony tylko wprowadzają ludzi w błąd...
marchewusia - Nie Kwi 01, 2012 19:49

Hej z racji na to, że nie działa fotosik, dodaję zdjęcie ogona z pytaniem jaka to odmiana? Sierść jest dłuższa i krótsza miejscami. Łatki brązowe są jaśniejsze i ciemniejsze. Hm...? Przecież to nie zwykły niestandardowy kaptur...

Mi fotosik działa :wink: Dodałam miniaturkę. Kluska

wuwuna - Nie Kwi 01, 2012 21:28

marchewusia, to double rex, kolor black, znaczenie mismarked hooded.
marchewusia - Nie Kwi 01, 2012 22:35

Dzięki wuwuna czyli jednak dobrze obstawiałam :)

Kluska nie wpisałam że MI nie działa, od pół roku chyba w ogóle nie mogę oglądać tam zdjęć jak ich wrzucać :/ | :) dzięki za poprawkę