To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

yoshi - Pon Lut 16, 2009 23:06

z czego go wyciągamy? Jeśli z terra pająka, to pęsetą :D
Jeśli z akwarium ze świerszczami to jak szczęście dopisze to z kartonem, a jak nie to ręką łapie, co w przypadku małych świerszczy nie zawsze dobrze się kończy :roll:

Anonymous - Pon Lut 16, 2009 23:10

z pudelka ze swierszczami ;p
no ja wlasnie mam wyleg, lapie kliszowka, ale jescze troche i sie wsciekne, skacza, spieprzaja....ehhh..

Grucha - Pon Lut 16, 2009 23:24

polecam lodówkę ;] wsadzić na chwile do lodówki na i ich powinno zmulic tak ze nie będą już takie ruchliwe ;) na jak długo to już sama zobaczysz :) tylko nie zrób z nich mrożonek ;p
Misquamacus - Wto Lut 17, 2009 08:27

yoshi, powinnać zostać moim mecenatem :lol:
Dobra to jeszcze się zastanowię nad tym słonecznym, mam do wyboru L4 i L5 (18 i 20zł), wg tego co pisze wyżej powiniennem wziąć mniejszego ? (jeżeli wogóle bym brał :D )
A ja nie kupuje świerszczy, bo zawsze jak mam myśl, że trzeba je potem wyciągać z tego pojemniczka, z którego wyskakują jak torpedy to mi się odechciewa :lol:

yoshi - Wto Lut 17, 2009 10:46

Misquamacus, heh :) Polecałabym coś mniejszego niż L4-5, zdecyduj się na L1, L2. Murinusy to mimo wszystko szybkie i charakterne stworzonka. Dlatego jeśli się zdecydujesz to raczej na max l2 ;) Łatwiej będzie Ci się przystosować i oswoić z takim maluchem ;)
Grucha - Wto Lut 17, 2009 11:18

Misquamacus, polecam ci takiego maluszka od razu do moczboxa wsadzić, ewentualnie do czegoś wysokiego i przezroczystego :) Też miałem stracha na początku :p
Misquamacus - Wto Lut 17, 2009 12:10

U mnie l3 kędzior już siedzi w pojemniku sałatkowym ;) więc ;) dopytam się cd. mniejszych rozmiarów hehe
Acha, ale wykarmić takiego l2 to wrrrr, mój kędzior już jest problemowy :?

Grucha - Wto Lut 17, 2009 13:50

Pinkami, wylęgiem świerszcza ;) jak się boi to pince obciąć łepek i zostawić na noc.
Jakby i tak nie chciał jeść to się nie przejmuj z głodu ci nie zdechnie ;]

Mniejszych rozmiarów to może być pojemnik na mocz. Porobić tylko dziurki malutkie w wieczku i do l5/6 można spokojnie w tym trzymać :)

Misquamacus - Wto Lut 17, 2009 16:32

Słoneczne budują gniazda wysoko pod przykrywką, czy raczej przy torfie ?
Grucha - Wto Lut 17, 2009 16:41

Raczej przy torfie lecz jeśli będzie w moczboxie to zalepi calutki pojemnik nawet ci przykrywkę przyklei do gniazda.

Ja mam taki moczbox z nakładaną przykrywka i jak otwieram go to zawsze delikatnie a potem "wycieram" pajęczynę z przykrywki o ścianki żeby mu za bardzo nie zniszczyć gniazda i go nie wkurzyć czasami ;p

Misquamacus - Wto Lut 17, 2009 17:20

Acha. No wg. mnie moczbox to trochę męczenie jest, więc poszukam mu jakiegoś większego pojemnika.
Acha, po oględzinach 'terenu' są tylko L4 i L5 :( 2czek nie ma :(

Tygrys - Wto Lut 17, 2009 17:29

Nie, no po prostu jestem nienormalna. Zostanę właścicielką avi minatrix, w przyszłości.
Jak i Lampropeltis triangulum hondurensis. zakochałam się po prostu bez końca, i koniec.

Mama wcale mi nie pomaga. mówi, że jeśli nie będzie szczurów, to mogę sobie tego węża sprawić. I ona nawet będzie go chciała potrzymać.

To wcale mnie od decyzji nie odciąga a wręcz przeciwnie!!

;( :lol: :P

Grucha - Wto Lut 17, 2009 17:33

Tygrys, ale ci dobrze :D

Misquamacus
Prosze ślicznie, koleś ma murinusy l2 po 10 zl
http://www.arachnea.org/f...aszniki-t32110/

post z 12 lutego br

nie wiem czy oferta aktualna ale możesz zapytać ;)

Misquamacus - Wto Lut 17, 2009 17:50

Grucha, ja tylko w Warszawskich ofertach szukam ;) na wysyłkę w taką pogodę to się nie odważę, zresztą lubie widzieć co kupuje ;)
Mangusta - Śro Lut 25, 2009 11:02

mamy w schronisku poecilotherię :mrgreen: