To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. II

nezu - Czw Lip 09, 2009 11:58

Są trzy typy pręgowania u kotów.

Tygrysio pręgowane (klasyczne paseczki) -
Cętkowane (taka jest Pewnie Selawi ;) i mój Rudi )
I tak zwane klasyczne pręgowane (tabby, marmurkowy), moje ukochane umaszczenie, nezowy nazywa koty tak umaszczone "kotami w kółka" ;)

Tutaj znajdziesz sobie rysunek i opis desenia u poszczególnych typów pręgowania... ;)
http://www.mco.zafriko.pl/kat/11_umaszczenia_mco

Fea - Czw Lip 09, 2009 12:01

Prześliczna koteczka. Co to jest Bubajejku na litość boską?
A do mnei już w sobotę przyjada moje Luftkatze w liczbie rzech, nie widziałam ich od kwietnia, zadręczę was fotami.

nezu - Czw Lip 09, 2009 12:04

Fea, nie mogę się doczekać! :mrgreen:
AngelsDream - Czw Lip 09, 2009 12:10

Fea, jest to zbitka od często powtarzanego przez Natalię słowa "buba" i mojego "o jejku". Brzmi to cokolwiek dziwacznie, ale Natalii się spodobało. Swojego kota chciałam nazwać Bezjaj Bubajejku. :lol:

O tyle, o ile znam Baaja, to zrobi to co ze szczurami, czyli lizanie i nichuanie, ale przyznaję rację, że przy takiej różnicy wielkości, ostrożność i pewna rozwaga wskazane. :)

Tess - Czw Lip 09, 2009 22:24

Nasze Kocię jest coraz mądrzejsze. Zaczęłyśmy małej klikać, bardzo fajnie reaguje, nagradzamy ją piersią z indyka. Ma duży apetyt i ogromne pokłady energii. :mrgreen: Ciągle się bawi, prawie nie śpi, ale jest przekochana. W zasadzie jej życie jest dość monotonne, ale mała jest zafascynowana całym światem. :D Dziś była w odwiedzinach u Szury w domu, bardzo jej się podobało, przez parę minut była nieśmiała, a potem rozszalała się na dobre.
Z psem jest coraz lepiej, dziś Bez cieszy się do kota, podchodzi, nawet paca łapą, tylko kot trochę na nią syczy momentami, ale jestem zaskoczona, że tak szybko się przyzwyczajają do siebie.
W ogóle może mi ktoś doradzić karmę? Na razie mała dostaje Royala, ale tylko dlatego, że tak jadła w klinice, chcemy jej zmienić dośćszybko na coś innego.
Podręczę Was dalej fotami, cierpcie!

A teraz coś dla fanów oczu Selawi:

AngelsDream - Czw Lip 09, 2009 22:26

Wypłosz

:lol:

Sam urok.

nezu - Czw Lip 09, 2009 22:53

W mojej upatrzonej hodowli sibów jest mój wymarzony klasycznie pręgowany bez białego kocurek syberyjski. Wolny. :|
Po prostu okropne, koszmarne, beznadziejne spełnienie marzeń, tylko poza moim zasięgiem.
I po co ja tam zajrzałam, skoro kota nie sprawię sobie jeszcze przez niewiadomą ilość lat?..

Teraz się załamałam. ;(

Tess - Czw Lip 09, 2009 22:59

Ja tak robię z psami... Zaglądam gdzieś, a potem żałuję. Z kotami mniej, bo nawet jak mi się coś podoba, to nie spodziewałam się, że będę mieć kota.

nezu, tulimy... :glaszcze:

L. - Czw Lip 09, 2009 23:40

Tess, mokra: Gourmet
sucha: np. Bosh (czy jak to sie pisze), Purina

nezu - Czw Lip 09, 2009 23:48

Jeśli purina to pro plan. Cat chow czy ta marketowa (nie wiem nawet jak się nazywa toto...) niestety nie są zbyt dobrej jakości..

Słyszałam dobre opinie o karmie nutra?

Osobiście przechodziłam przez hillsa, acanę, purinę pro plan.

Hills wchodził obu kotom bez żadnych sensacji.
Purina im nie smakowała.
Teraz dostają od święta acanę i nie wybrzydzają. ;)

Generalnie są na diecie bardziej "mokrej", mięsnej i karma sucha to tylko dodatek i przysmak.
Tak samo puszki, które kupuję "od święta".

Tess - Czw Lip 09, 2009 23:48

Mokrą będziemy dawać okazjonalnie, coby kota nie rozbestwić. Poza tym głównie mięso, mniej puszek. Gourmet fajny, moje szczury jedzą. XD
A suchą polecali nam Hillsa i Sanabelle. Purina rozumiem, że pro plan?
Na razie tak myślę ogólnie, ale przyszedł mi do głowy best choice, bozzita i orijen. Z tym, że nie wiem, jak się sprawy mają z jakością kociego, bo tylko w psim tych firm się orientuję.

nezu - Czw Lip 09, 2009 23:51

Aha, czytałam jeszcze dobre opinie o karmie biomill, ale nie miałam okazji testować na kociej skórze... ;)
L. - Czw Lip 09, 2009 23:52

Tess napisał/a:
Purina rozumiem, że pro plan?

mhm :}

Tess - Czw Lip 09, 2009 23:54

L., to dobrze, bo dog chow jest tragiczny, więc założyłam z góry, że cat chow podobnie. Mój pies długo jadł pro plan i byłam bardzo zadowolona.
L. - Czw Lip 09, 2009 23:57

Tess,
u nas Felo je purine i mokre gourmet.
zdarza się niestety tez whiskas :/ ale kot mieszka z dziadkami i nie mam 100% wpływu na ich wydatki..
ale najważniejsze, że nie je whiskasów pod każdą postacią i całkowicie non stop.