Archiwum - Psiaki XIII
Sorgen - Pią Lut 17, 2012 22:02
sachma to polski pies jest? W sensie czy polskiego właściciela?
sachma - Pią Lut 17, 2012 22:39
Sorgen, nie zagramaniczny w PL nie widziałam takich.
Ninek - Nie Lut 19, 2012 20:59
Mam pytanie wet.
Problem z czym może u psa wywoływać wrażliwy układ pokarmowy (biegunki po byle pierdule) i bardzo jasny kał (jasnożółty)? Jedyne co przychodzi mi na myśl to wątroba.
Wszystkie moje psy jedzą to samo, suki załatwiają sie na ciemnobrązowo a Fox tak jakoś dziwnie. No i jest tak praktycznie odkąd u nas jest, ale wcześniej nie zwróciliśmy na to większej uwagi
Do weta pójdziemy pod koniec tygodnia, bo już dług mamy a kasa na minusie, ale wcześniej chciałabym czegoś poszukać, a nie wiem kompletnie czego i gdzie.
Badania krwi miał w czerwcu robione, ale to ogólne i te pod kątem nerek i pęcherza. Wątrobowych, itp chyba nie miał, a nie mam jak sprawdzić bo wyniki zostały u weta.
Lavi - Pon Lut 20, 2012 20:38
http://www.joemonster.org..._psow_w_sklepie świetna reklama, polecam puścić dalej.
agacia - Wto Lut 21, 2012 11:46
Ninek, a robi normalna ilosc czy wiecej? On chudy jest czy taki normalny? Ja bym zaczela od badania kalu na pasozyty łącznie z testem na giardie. A przyczyny takich przewleklych biegunek moga byc rozne np. problemy z trzustka czy zaburzenia wchlaniania w jelicie.
U Runy przyczyna biegunek byly wlasnie giardie i wlosoglowki.
Ninek - Wto Lut 21, 2012 13:07
agacia, jak go wzięliśmy (końcem maja) był troche za chudy. U nas przytył i teraz trzyma wage, jest taki w sam raz. Od początku rzucał sie na jedzenie, jakby nie jadł od tygodni. Niestety to mu zostało, chociaż je 2 razy dziennie od prawie 9 miesięcy... Postęp jest tylko taki, że można sie zbliżyć do miski jak je, bo początkowo warczał i próbował gryźć.
Załatwia sie w normalnych ilościach raczej. Odrobaczany jest regularnie, więc nie są to jakieś z tych popularniejszych pasożytów. Wetka kazała przynieść kał do badania, może dzisiaj sie uda, bo wczoraj jak na złość załatwił sie dopiero wieczorem
Mówiła, że jeśli nie pasożyty, to są dwie opcje, które będzie trzeba wykluczyć: problemy z trzustką, ewentualnie z wątrobą.
yoshi - Wto Lut 21, 2012 17:08
Ale zrobiliśmy sobie spacer dzisiaj Wyszłam o 9 wróciłam o 14 Myślę że spokojnie 20 km by się uzbierało Psy śpią cały czas jak zabite
Nakasha - Wto Lut 21, 2012 18:22
http://s1190.photobucket....nt=DSC_2911.jpg - jakie skoki
http://s1190.photobucket....t=DSC_2906a.jpg - szczęśliwa mordka
http://s1190.photobucket....nt=DSC_2899.jpg - ta też
agacia - Wto Lut 21, 2012 23:48
Ninek, to oby to byly robale. Niestety na niektóre trzeba dawać tabletki przez kilka dni. A i kał do badania najlepiej zbierać przez kilka dni.
Ninek - Śro Lut 22, 2012 11:24
agacia, wetka twierdzi, że pasożyty nie powinny zmieniać koloru kału. Bo wygląda to tak, jakby czegoś nie syntezował/źle trawił.
Zdarza mu sie np po 8 godzinach od zjedzenia zwymiotować nieprzetrawiony ryż... A dostają taki mocno ugotowany, moja suka jak zwróci po takim czasie (wystarczy, że zje odrobine trawy) to samą żółcią, a nie resztkami jedzenia...
Nie wiem co to, ale sie cholernie martwie... On ma dopiero półtora roku
Początkowo był odrobaczany 3 dni pod rząd, zaraz po tym jak do nas trafił. Teraz dostają co 3 miesiące, dwie porcje w odstępie tygodnia. Mieszkamy na terenie mocno zarobaczonym i niestety wystarczy ze 4 miesiące nie odrobaczyć i już jest problem....
agacia - Śro Lut 22, 2012 12:15
Jak Runa miała robale to miała jasny kał, no ale może to faktycznie jakieś problemy z trawieniem.
sachma - Śro Lut 22, 2012 12:42
nowy image Lennego
odrasta mi chłopak
Bel - Śro Lut 22, 2012 19:51
wygolone pudle wyglądają strasznie
Monia jaką masz maszynkę? bo się przymierzam do wygolenia Pierdolota i chciałabym coś kupić.
sachma - Śro Lut 22, 2012 20:21
najtańszą z zooplusa nie pamiętam firmy... pet clip? nie wiem... jestem w pracy więc ci nie sprawdzę ale badziew potworny daję radę, chociaż coraz bardziej czuję potrzebę kupienia lepsiejszej już nie za 130zł ale za 600 XD
Lama - Śro Lut 22, 2012 20:34
Off-Topic: | sachma, meble Kent z BRW? |
|
|
|