To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIII

Sorgen - Pią Lut 17, 2012 22:02

sachma to polski pies jest? W sensie czy polskiego właściciela?
sachma - Pią Lut 17, 2012 22:39

Sorgen, nie ;) zagramaniczny :) w PL nie widziałam takich.
Ninek - Nie Lut 19, 2012 20:59

Mam pytanie wet.
Problem z czym może u psa wywoływać wrażliwy układ pokarmowy (biegunki po byle pierdule) i bardzo jasny kał (jasnożółty)? Jedyne co przychodzi mi na myśl to wątroba.
Wszystkie moje psy jedzą to samo, suki załatwiają sie na ciemnobrązowo a Fox tak jakoś dziwnie. No i jest tak praktycznie odkąd u nas jest, ale wcześniej nie zwróciliśmy na to większej uwagi :oops:
Do weta pójdziemy pod koniec tygodnia, bo już dług mamy a kasa na minusie, ale wcześniej chciałabym czegoś poszukać, a nie wiem kompletnie czego i gdzie.
Badania krwi miał w czerwcu robione, ale to ogólne i te pod kątem nerek i pęcherza. Wątrobowych, itp chyba nie miał, a nie mam jak sprawdzić bo wyniki zostały u weta.

Lavi - Pon Lut 20, 2012 20:38

http://www.joemonster.org..._psow_w_sklepie świetna reklama, polecam puścić dalej.
agacia - Wto Lut 21, 2012 11:46

Ninek, a robi normalna ilosc czy wiecej? On chudy jest czy taki normalny? Ja bym zaczela od badania kalu na pasozyty łącznie z testem na giardie. A przyczyny takich przewleklych biegunek moga byc rozne np. problemy z trzustka czy zaburzenia wchlaniania w jelicie.

U Runy przyczyna biegunek byly wlasnie giardie i wlosoglowki.

Ninek - Wto Lut 21, 2012 13:07

agacia, jak go wzięliśmy (końcem maja) był troche za chudy. U nas przytył i teraz trzyma wage, jest taki w sam raz. Od początku rzucał sie na jedzenie, jakby nie jadł od tygodni. Niestety to mu zostało, chociaż je 2 razy dziennie od prawie 9 miesięcy... Postęp jest tylko taki, że można sie zbliżyć do miski jak je, bo początkowo warczał i próbował gryźć.
Załatwia sie w normalnych ilościach raczej. Odrobaczany jest regularnie, więc nie są to jakieś z tych popularniejszych pasożytów. Wetka kazała przynieść kał do badania, może dzisiaj sie uda, bo wczoraj jak na złość załatwił sie dopiero wieczorem :roll:
Mówiła, że jeśli nie pasożyty, to są dwie opcje, które będzie trzeba wykluczyć: problemy z trzustką, ewentualnie z wątrobą.

yoshi - Wto Lut 21, 2012 17:08

Ale zrobiliśmy sobie spacer dzisiaj :D Wyszłam o 9 wróciłam o 14 :) Myślę że spokojnie 20 km by się uzbierało :D Psy śpią cały czas jak zabite :serducho:

Nakasha - Wto Lut 21, 2012 18:22

http://s1190.photobucket....nt=DSC_2911.jpg - jakie skoki :D

http://s1190.photobucket....t=DSC_2906a.jpg - szczęśliwa mordka :serducho:

http://s1190.photobucket....nt=DSC_2899.jpg - ta też :D

agacia - Wto Lut 21, 2012 23:48

Ninek, to oby to byly robale. Niestety na niektóre trzeba dawać tabletki przez kilka dni. A i kał do badania najlepiej zbierać przez kilka dni.
Ninek - Śro Lut 22, 2012 11:24

agacia, wetka twierdzi, że pasożyty nie powinny zmieniać koloru kału. Bo wygląda to tak, jakby czegoś nie syntezował/źle trawił.
Zdarza mu sie np po 8 godzinach od zjedzenia zwymiotować nieprzetrawiony ryż... A dostają taki mocno ugotowany, moja suka jak zwróci po takim czasie (wystarczy, że zje odrobine trawy) to samą żółcią, a nie resztkami jedzenia...
Nie wiem co to, ale sie cholernie martwie... On ma dopiero półtora roku :|

Początkowo był odrobaczany 3 dni pod rząd, zaraz po tym jak do nas trafił. Teraz dostają co 3 miesiące, dwie porcje w odstępie tygodnia. Mieszkamy na terenie mocno zarobaczonym i niestety wystarczy ze 4 miesiące nie odrobaczyć i już jest problem....

agacia - Śro Lut 22, 2012 12:15

Jak Runa miała robale to miała jasny kał, no ale może to faktycznie jakieś problemy z trawieniem.
sachma - Śro Lut 22, 2012 12:42

nowy image Lennego ;)

odrasta mi chłopak :)

Bel - Śro Lut 22, 2012 19:51

wygolone pudle wyglądają strasznie ;( ;( ;(
Monia jaką masz maszynkę? bo się przymierzam do wygolenia Pierdolota i chciałabym coś kupić.

sachma - Śro Lut 22, 2012 20:21

najtańszą :P z zooplusa ;) nie pamiętam firmy... pet clip? nie wiem... jestem w pracy więc ci nie sprawdzę :P ale badziew potworny ;) daję radę, chociaż coraz bardziej czuję potrzebę kupienia lepsiejszej już nie za 130zł ale za 600 XD
Lama - Śro Lut 22, 2012 20:34

Off-Topic:
sachma, meble Kent z BRW? :P