Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1
kami-chan - Śro Mar 02, 2011 12:21
Alexrothaar przydaloby sie wiecej koszyczkow i hamaczkow
delikatna - Wto Mar 15, 2011 20:32
Willa Klary i Helgi Póki co :
- 2 pudełka plastikowe
- 2 pięterka
- miseczka na karmę
- poidełko
- wapienko
- mini kuwetka *wkrótce będzie większa*
- most z papieru toaletowego
- hamak
- siano
http://images43.fotosik.p...3cb2ae26med.jpg
http://images43.fotosik.p...5f2966f0med.jpg
wkrótce dostawie:
- jeszcze jeden hamak
- domek
- coś z kratki do zlewu
- gałąź
- żółtą drabinkę
Co Wy na to? Klatka dość duża 80x50x50
Vaco - Wto Mar 15, 2011 20:55
delikatna, ja bym poza tymi Twoimi planami dołożyła jeszcze jakąś rurę, bo szczurki je uwielbiają A czemu samo sianko? Inne ściółki lepiej wchłaniają siki i zapach A i pamiętaj że drewniane półeczki szybko nasiąkają smrodkiem
Onia - Czw Mar 17, 2011 18:57
Witam
I ja się dołączę, forum czytam już od dłuższego czasu ale teraz potrzebuje pomocy.
Za ok 1-2 tygodnie adoptuje 2 szczurki od Googoli.Klatka już jest , parę sprzętów również . Mam pytanie, co można zmienić ? ewentualnie dołożyć...czy jest już ok?
Myślałam , ze to o wiele łatwiejsze zadanie, jednak się myliłam..wiec może Wy podpowiecie?
Oli - Czw Mar 17, 2011 19:00
ja bym przede wszystkim wymieniła drewniane półki i pochylnie na plastikowe, bo po bardzo krótkim czasie będą śmierdziały moczem
Bel - Czw Mar 17, 2011 19:20
Onia, dołożyć można koszyczki takie zwykłe plastikowe oraz na dół do kuwety rurkę np pcv(zwykła kiblowa )
Onia - Czw Mar 17, 2011 19:29
Oli napisał/a: | ja bym przede wszystkim wymieniła drewniane półki i pochylnie na plastikowe, bo po bardzo krótkim czasie będą śmierdziały moczem |
Właśnie tez o tym słyszałam, szkoda ze dopiero po fakcie jak klatkę zakupiłam...a takie półki można kupić gdzieś
gotowe, czy zrobic samemu- moze glupie pytanie ale zlota raczka ze mnie kiepska:)
Pająk - Czw Mar 17, 2011 19:34
U nas tak to teraz wygląda.
Jest straszna dysproporcja między górą, a dołem. Niedługo czeka nas kolejne przemeblowanie, więc jakby ktoś miał pomysł co dodać, czego się pozbyć, to będę wdzięczna.
magnes - Śro Mar 23, 2011 11:39
Madzial98 - Pią Mar 25, 2011 17:30
Magnes, świetna klatka. Szczurki mają wiele wygodnych zakamarków.
zuuzuushii - Sob Mar 26, 2011 00:31
Połączyłyśmy rurą dwie klatki furet XL i o to co nam z tego wyszło:
(Tu widać łączenie:)
Tower w poprzek
Asmena - Nie Mar 27, 2011 08:38
zuuzuushii, szczurzy raj
Narowista - Nie Mar 27, 2011 12:44
zuuzuushii, fajnie to wygląda i z zewnątrz i wewnątrz. Szczury mają zabawę a klatki nie wyglądają na jakieś niesamowite molochy
zuuzuushii - Nie Mar 27, 2011 19:33
Narowista napisał/a: | klatki nie wyglądają na jakieś niesamowite molochy |
Prawda? Powiem szczerze, że ja się bardzo obawiałam jak to będzie wyglądać.
Po pierwsze, bałam się, że dwa różne kolory prętów nie będą wyglądać dobrze i po pewnym czasie przyprowadzi mnie to do szału
Po drugie obawiałam się właśnie tego rozmiaru, że to wszystko zajmie zbyt dużo miejsca.
Po trzecie, miałam z 10 różnych pomysłów jak to wszystko połączyć i nie mogłam się zdecydować. Bałam się mocnej ingerencji w klatkę, szkoda mi było ją niszczyć.
Po czwarte, najbardziej chyba oczywiste - sprzątanie
Powiem tak, denerwowałam się zupełnie niepotrzebnie.
Połaczenie kolorów wygląda ciekawie, jestem wstanie nawet znieść zamianę kolorystyczną jednej ścianki (a jeśli chodzi o mnie, to naprawdę sukces )
Rozmiarowo jest ok, wcale to nie jest takie duże i nieporęczne.
Połączyć udało się, tej jednej klatki nie jest mi szkoda, zawsze zostaje druga cała ( w doskonałym stanie)
A co do sprzątania? Odezwę się za tydzień, na razie i tak jestem pod wrażeniem tego, że wystarczyło powiększyć jedynie metraż, żebym wreszcie miała czystsze półki.
(nie chcecie wiedzieć co potrafi zrobić 13 facetów z półkami w furecie xl )
Teraz to wreszcie ogarniam
klauduska - Nie Mar 27, 2011 23:06
w prawym tylnym rogu jest jeszcze jeden hamak trójkątny zamontowany, a w lewym przednim jest obecnie domek podwieszany.
|
|
|