To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

kami-chan - Śro Mar 02, 2011 12:21

Alexrothaar przydaloby sie wiecej koszyczkow i hamaczkow :)
delikatna - Wto Mar 15, 2011 20:32

Willa Klary i Helgi :roll: Póki co :
- 2 pudełka plastikowe
- 2 pięterka
- miseczka na karmę
- poidełko
- wapienko
- mini kuwetka *wkrótce będzie większa*
- most z papieru toaletowego
- hamak
- siano

http://images43.fotosik.p...3cb2ae26med.jpg
http://images43.fotosik.p...5f2966f0med.jpg

wkrótce dostawie:
- jeszcze jeden hamak
- domek
- coś z kratki do zlewu
- gałąź
- żółtą drabinkę

Co Wy na to? :) Klatka dość duża 80x50x50 :serducho:

Vaco - Wto Mar 15, 2011 20:55

delikatna, ja bym poza tymi Twoimi planami dołożyła jeszcze jakąś rurę, bo szczurki je uwielbiają ;) A czemu samo sianko? Inne ściółki lepiej wchłaniają siki i zapach :P A i pamiętaj że drewniane półeczki szybko nasiąkają smrodkiem :mrgreen:
Onia - Czw Mar 17, 2011 18:57

Witam

I ja się dołączę, forum czytam już od dłuższego czasu ale teraz potrzebuje pomocy.
Za ok 1-2 tygodnie adoptuje 2 szczurki od Googoli.Klatka już jest , parę sprzętów również . Mam pytanie, co można zmienić ? ewentualnie dołożyć...czy jest już ok?
Myślałam , ze to o wiele łatwiejsze zadanie, jednak się myliłam..wiec może Wy podpowiecie?

Oli - Czw Mar 17, 2011 19:00

ja bym przede wszystkim wymieniła drewniane półki i pochylnie na plastikowe, bo po bardzo krótkim czasie będą śmierdziały moczem
Bel - Czw Mar 17, 2011 19:20

Onia, dołożyć można koszyczki takie zwykłe plastikowe :) oraz na dół do kuwety rurkę np pcv(zwykła kiblowa :P )
Onia - Czw Mar 17, 2011 19:29

Oli napisał/a:
ja bym przede wszystkim wymieniła drewniane półki i pochylnie na plastikowe, bo po bardzo krótkim czasie będą śmierdziały moczem

Właśnie tez o tym słyszałam, szkoda ze dopiero po fakcie jak klatkę zakupiłam...a takie półki można kupić gdzieś
gotowe, czy zrobic samemu- moze glupie pytanie ale zlota raczka ze mnie kiepska:)

Pająk - Czw Mar 17, 2011 19:34

U nas tak to teraz wygląda.
Jest straszna dysproporcja między górą, a dołem. Niedługo czeka nas kolejne przemeblowanie, więc jakby ktoś miał pomysł co dodać, czego się pozbyć, to będę wdzięczna. :)

magnes - Śro Mar 23, 2011 11:39

Madzial98 - Pią Mar 25, 2011 17:30

Magnes, świetna klatka. Szczurki mają wiele wygodnych zakamarków. 8)
zuuzuushii - Sob Mar 26, 2011 00:31

Połączyłyśmy rurą dwie klatki furet XL i o to co nam z tego wyszło:

(Tu widać łączenie:)

Tower w poprzek :lol:

Asmena - Nie Mar 27, 2011 08:38

zuuzuushii, szczurzy raj ^^
Narowista - Nie Mar 27, 2011 12:44

zuuzuushii, fajnie to wygląda i z zewnątrz i wewnątrz. Szczury mają zabawę a klatki nie wyglądają na jakieś niesamowite molochy :wink:
zuuzuushii - Nie Mar 27, 2011 19:33

Narowista napisał/a:
klatki nie wyglądają na jakieś niesamowite molochy

Prawda? Powiem szczerze, że ja się bardzo obawiałam jak to będzie wyglądać.
Po pierwsze, bałam się, że dwa różne kolory prętów nie będą wyglądać dobrze i po pewnym czasie przyprowadzi mnie to do szału :]
Po drugie obawiałam się właśnie tego rozmiaru, że to wszystko zajmie zbyt dużo miejsca.
Po trzecie, miałam z 10 różnych pomysłów jak to wszystko połączyć i nie mogłam się zdecydować. Bałam się mocnej ingerencji w klatkę, szkoda mi było ją niszczyć.
Po czwarte, najbardziej chyba oczywiste - sprzątanie :roll:
Powiem tak, denerwowałam się zupełnie niepotrzebnie.
Połaczenie kolorów wygląda ciekawie, jestem wstanie nawet znieść zamianę kolorystyczną jednej ścianki (a jeśli chodzi o mnie, to naprawdę sukces :lol: )
Rozmiarowo jest ok, wcale to nie jest takie duże i nieporęczne.
Połączyć udało się, tej jednej klatki nie jest mi szkoda, zawsze zostaje druga cała ( w doskonałym stanie)
A co do sprzątania? Odezwę się za tydzień, na razie i tak jestem pod wrażeniem tego, że wystarczyło powiększyć jedynie metraż, żebym wreszcie miała czystsze półki.
(nie chcecie wiedzieć co potrafi zrobić 13 facetów z półkami w furecie xl :lol: )
Teraz to wreszcie ogarniam :]

klauduska - Nie Mar 27, 2011 23:06

w prawym tylnym rogu jest jeszcze jeden hamak trójkątny zamontowany, a w lewym przednim jest obecnie domek podwieszany.