To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

babyduck - Pon Sty 26, 2009 13:08

To może come? Albo równaj - po angielsku wojskowe równaj to dress.
jokada - Pon Sty 26, 2009 13:37

come juz spalone, bo jest używane do wszystkiego
come/come on
chodź do mnie, chodź idziemy (po komendzie siad)/chodź wreszcie i przestań ten gupi krzaczek wąchać ;)

falka - Pon Sty 26, 2009 13:46

jokada, po ang. do nogi to heel :)
Fauka - Pon Sty 26, 2009 16:41

Czemu pies anglojęzyczny? :oops:
Ja swojego zacznę w 3 językach uczyć, to jest patent 8)

Anonymous - Pon Sty 26, 2009 16:53

eee wtydzisz się drzeć po polsku?
moim zdaniem chyba lepiej jak pies zna komendy w innym niż powszechny języku, zwłaszcza, jeżeli słucha się wszystkich w koło. nie ma wtedy strachu, że ktoś mu krzywdę zrobi.

Mangusta - Pon Sty 26, 2009 17:08

ciotki stara suka terriera gładkowłosego nie rozpoznaje już właścicielki i gryzie ją do krwi :/ mówiłam babci że to prawdopodobnie błąd w początkowym trenowaniu i psica uważa się za wyższą w hierarchii, ale teraz to już jej końcówki i próbujemy ciocię przekonać o uśpieniu, nie może do niej nawet podejść by nie okazywała agresji.
Oli - Pon Sty 26, 2009 19:13

Mazoku, niech ciocia jej wzrok sprawdzi. Bardzo często stare psy, które nie widzą są agresywne. Kompleksowe badania też by się przydały, np. RTG. Może ją coś boli. Może to też być objaw demencji starczej, też bardzo częsty niestety.
Tygrys - Pon Sty 26, 2009 19:28

Mazoku, a może ją coś tak bardzo boli, wewnątrz, że jak podchodzi ktoś to ona ze strachu że się ją dotknie i będzie bolało jest taka?
Mangusta - Pon Sty 26, 2009 19:33

niestety ale tak jest od zawsze, teraz się tylko pogorszyło :? na wujka nie warczy w ogóle. faktycznie już jej odbija, ma teraz 14 lat, nie wiem czy jeżeli ciotka sama będzie się nią opiekować (bo często zostaje tygodniami sama w domu) to jest sens trzymać psa przy życiu...
Oli - Pon Sty 26, 2009 19:34

Mazoku, są leki, uśpienie naprawdę nie jest najlepszym wyjściem jako pierwszym rozwiązaniem problemu. :(
Mangusta - Pon Sty 26, 2009 19:37

a jak ona sobie nie daje tych leków zaaplikować?

zapomniałam dodać że ciotka ma lat 80...

jokada - Pon Sty 26, 2009 21:47

aga napisał/a:
eee wtydzisz się drzeć po polsku?
nie wstydze, ale jakos średnio mi odpowiada darcie się po polsku
aga napisał/a:
moim zdaniem chyba lepiej jak pies zna komendy w innym niż powszechny języku, zwłaszcza, jeżeli słucha się wszystkich w koło. nie ma wtedy strachu, że ktoś mu krzywdę zrobi.
dla Tobiego bez różnicy - jak by go kto i po węgiersku zagadał to pies by się cieszył i polazł - sprzedajny gamoń :roll: :?: :wink:
Fauka napisał/a:
Czemu pies anglojęzyczny? :oops:
bo od paru miesięcy mieszkam koło Cambridge'a w deszczowym kraju zwanym Anglią
pituophis - Czw Sty 29, 2009 14:34

http://wiadomosci.wp.pl/g...1768f&_ticrsn=3

Pomijając wszystkie aspekty oczywiste, jak można klonować LABRADORA (choć z drugiej strony, jeśli ma mieć podobne problemy jak jego pierwowzór, i w ogóle ssacze klony, może i lepiej :twisted: ).[/quote]

Mangusta - Czw Sty 29, 2009 14:58

może dlatego, że kochali pierwowzór i chcą go z powrotem?
Anonymous - Czw Sty 29, 2009 15:03

a mój pies się starzeje :( mój bakuś przez 9 lat wyglądał i zachowywał się jak roczny szczeniak, a teraz siły zaczynają go opuszczać, już nie lubi się bawić jak kiedyś, woli spać cały dzień :( i w ogóle jest staruszkieeem ;( ;(