Archiwum - Myszki
Anonymous - Czw Paź 16, 2008 14:10
Dzisiaj stara gwardia do wysrzątanej duny dostała pudełko po rękawiczkach lateksowych ,niestety nie chciało mi się robić zdjęć a tak były zaaferowane,że nie spały jeszcze o 13.00
Czy ktoś wie czy myszy mają też tak jak szczurki wibrysy?Myślę,że pewnie tak,ale szukam potwierdzenia.
Mangusta - Czw Paź 16, 2008 14:20
Bernadeta napisał/a: | Czy ktoś wie czy myszy mają też tak jak szczurki wibrysy? | oczywiście że tak... przyjrzyj się, widać je nawet na mysim zdjęciu w Twoim podpisie...
Anonymous - Czw Paź 16, 2008 19:58
Mazoku, Dziękuję,ale myślałam,że to są wąsy a właściwie wąsiki.
Mangusta - Czw Paź 16, 2008 20:14
a niby po co miałyby im być te wąsy, chyba nie dla szpanu
Mangalarga - Czw Paź 16, 2008 20:14
Off-Topic: | Bernadeta, wibrysy, czyli włosy czuciowe, to pospolicie zwane "wąsy". Mają je wszystkie gryzonie, a także koty, psy, konie, praktycznie większość ssaków. |
Anonymous - Czw Paź 16, 2008 20:33
Mangalarga, Teraz już wyjaśniłaś mi do końca co i jak,dziękuję .
Anonymous - Pią Paź 17, 2008 12:21
Off-Topic: | czuciowe, czyli że jak? bo ja obcinałam bakusiowi siwe |
Mangalarga - Pią Paź 17, 2008 13:25
Off-Topic: | W mieszkach wibrysów znajdują się zakończenia nerwowe, dzięki czemu zwierzę może zorientować się w przestrzeni nawet w całkowitych ciemnościach - np. włosy dotykając ściany odginają się od pierwotnej pozycji, zwierzę czuje, że wibrysy się "ruszają" i wie, że tu jest przeszkoda. |
Anonymous - Pią Paź 17, 2008 13:28
Off-Topic: | aga napisał/a: | czuciowe, czyli że jak? bo ja obcinałam bakusiowi siwe | niestety robiłas mu krzywdę. Wibrysy to cos więcej niz włosy, to zmysł! |
Mangusta - Pią Paź 17, 2008 18:00
aga, wstydź się, myślałam że tylko małe, niewyuczone dzieci obcinają zwierzętom wąsy bo "ładniej im bez"
Anonymous - Sob Paź 18, 2008 22:20
Off-Topic: | no, bo ja mała wtedy byłam, on ma 9 lat:P |
Anonymous - Pon Paź 20, 2008 10:00
Kilka zdjęć.
Niestety zagapiłam się i zaczęłam pstrykać zbyt późno,najlepsze ujęcia,bo grupowe uciekły
Ale chociaż te: zabawki i myszki Duna I

W dunie II powiesiłam hamaczek:
A potem słodko zasnęły
Bema - Pon Paź 20, 2008 10:26
Bernadeta, świetne mychole, a w ogóle to mają raj w klatkach - tyle gadżetów, a hamaczek się spodobał najwyraźniej
Anonymous - Sob Paź 25, 2008 18:53
Jestem dumna z Ciocolaty,że tak niedawno do mnie przyszła,a już przychodzi na moją rękę,zwiedzała także rękaw od środka.
Zdjęcie niezbyt wyraźne,ale jest
spojrzenie Ciocolaty na tym zdjęciu przypomina spojrzenie Miki
A to Vittara również zaczyna przychodzić do mnie bez obaw
Z wybiegu:
Wśród kabli:
Ciocolata i Vittara,chociaż mieszkają osobno na wybiegu po obwąchaniu się ruszają zwiedzać półkę
Oli - Sob Paź 25, 2008 19:22
Rude jest najbosksze! Czy ona jest rozetką?
|
|
|