To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty ^^

Naciol - Nie Cze 15, 2008 11:13

Czas na wizytę u okulisty, zez robi się coraz gorszy ;p
Anonymous - Nie Cze 15, 2008 12:33

an napisał/a:
zauwazylam, ze on na kazdym zdjeciu w plenerze ma otwarty pyszczek

To pewnie ze zdumienia,albo chłonie zapachy gotujących się obiadów :wink:

[ Dodano: Nie Cze 15, 2008 13:37 ]
Naciol napisał/a:
Czas na wizytę u okulisty, zez robi się coraz gorszy

Pewnie przydałyby mu się takie okulary :lol:

Zdjęcie pochodzi z tej strony
http://www.apostol.pl/gal...lbum=38&pos=183

[ Dodano: Nie Cze 15, 2008 17:14 ]
nutaka napisał/a:
Tofik jest cudny, byliby z Kicią swietną parą

Kto wie :wink:

Ewa - Pon Cze 16, 2008 11:25

Ewa, ja Feliksa żywiłam tak samo jak Ty Tofika, widać ma gorszą przemianę materii. Teraz daję 85 gramów Royal Cannina dla kastratów i pół saszetki mokrego. Feliks , tak to nie jest gruby (4200 gramów) ale pomiędzy tylnymi nogami wiszą dwie "gustowne" kule tłuszczu i podobno łatwo go utuczyć.
Anonymous - Wto Cze 17, 2008 11:58

Ewa, Trzymam za smukłość lini Feliksa :lapa: :ok:
Czyżby tabletki beta glucanu dla kotów dały taki efekt /jeszcze nie dostał wszystkich-kuracja 2 mies./ ,koty na podwórzu mają katar,psikają,daję im w karmie echinaceę,a Tofik zdrowy :)

magnes - Śro Cze 18, 2008 10:48

http://allegro.pl/item378...t_w_kocie_.html co tu duzo mówić piękny opis ten kot musi znależć ciepły kochający dom
TarI - Pią Cze 20, 2008 17:59

nie ma to jak własny termofor do grzania obolach łopatek i kręgosłupa

i tak jest zawsze nie ma szans aby ktokolwiek położył się bądź usiadł w jego towarzystwie bo odrazu włazi na człowieka ile razy w nocy się budze bo leży mi na klatce piersiowej hi hi jest z nim gorąco i cięzko waży 9,7 kg kawał kota mówie wam ale jak słodko z nim sie spi jak zwłasną mruczanką

pituophis - Pon Cze 23, 2008 17:55

Brakuje mi tu moich kotow....

http://allegro.pl/item382...sy_sphinxy.html

Dlaczego sfinksy musza byc takie drogie, nie moglyby kosztowac 1500 zl...? Czekam, az cena spadnie - moze sie doczekam kiedys. W UK tez niemilosiernie duzo kosztuja!

Anonymous - Sob Cze 28, 2008 10:01

TarI, A mój Tofik to nocna łajza,w nocy chodzi po dworze a w dzień jak tylko ma możliwość to śpi na fotelu jak suseł :sleepy:

[ Dodano: Nie Cze 29, 2008 06:11 ]
Dzisiaj z szafki podkradł myszkom suszone banany :]

Anonymous - Wto Lip 01, 2008 17:28

słuchajcie. chce kota. wydaje mi się iż kot jest bardziej samodzielny niż pies, stąd moja decyzja właśnie na tego zwierzaka. i tu mam kilka pytań i liczę na porady.

- mam małe dziecko (w domu siedze non stop i czasu mam aż za dużo więc kot nie będzie odsunięty na bok z powodu majki) i nie wiem czy on jej nie zrobi krzywdy?
- kobieta czy facet? (jest różnica w zachowaniu?)
- jakie rasy kota odradzacie? (ze względu na charakter, nie wygląd)

jak pewnie zauważyliście o kocie nie mam zielonego pojęcia, jest coś co powinnam koniecznie wiedzieć?

Kagero - Wto Lip 01, 2008 17:34

pituophis, ech.. sfinksy są cudowne. ale to fakt, że cholernie drogie, chyba wszędzie.

aga, może ragdoll? są bardzo łagodne, tylko mają długi włos. kotki chyba są ogólnie łagodniejsze, przynajmniej te, z którymi ja miałam do czynienia, bo w domu kota nie mam.

Anonymous - Wto Lip 01, 2008 20:54

Na temat kotów rasowych nie mogę się wypowiedzieć bo nie miałam,bardziej znam dachowce i to koty,a nie kotki.
aga napisał/a:
i nie wiem czy on jej nie zrobi krzywdy?

Moja siostra ma kota ,już kolejnego dachowca i nigdy nie zrobił krzywdy dziecku ani noworodkowi,ani niemolęciu,ani teraz gdy już są starsi ,bo ma dwójkę dzieci.
Nawet zaczepiany,wolał uciec przed natrętnymi pieszczotami niż zaatakować.
Gdy przychodzi do mnie siostrzeniec,to kot zwiewa na dwór.

Anonymous - Wto Lip 01, 2008 21:54

Moja ciocia tez miala kota - wielkiego Maine Coona i malutkie dziecko i kot nigdy nie zrobil mu krzywdy.
Ja spotkalam sie z wiekszoscia lagodnych kocurow. Kotki byly bardziej zajeta soba, nie lubily dotykania. Kocury byly spokojne i zrownowazone.
A moja najukochansza rasa kota jest wlasnie ragdoll, ale jednak wyzej jest devon rex :serducho: I takiego kota chce kiedys miec.
Sa pozbawione agresji i nazywane koto-psami. No boskie i tyle :serducho:

Znalazlam cos dla agi : http://www.devonrex.pl/viewpage.php?page_id=2 :]

Kagero - Wto Lip 01, 2008 22:10

katasza napisał/a:
moja najukochansza rasa kota jest wlasnie ragdoll, ale jednak wyzej jest devon rex :serducho:
ragdolle zawsze, obowiązkowo ! :mrgreen: też kiedyś myślałam o devonach, ale jak zobaczyłam sfinksy, to szybko o rexach zapomniałam, i tak mi już zostało - aż do teraz, bo teraz zrobiła się znowu fantastyczna trójka ;)
helen.ch - Śro Lip 09, 2008 08:48

Bałkańskie koteczki:

nezu - Śro Lip 09, 2008 11:16

Helenko, mam takie pytanie. Obiło mi się o uszy że koty tam generalnie mają dobre warunki, jak na takie wolnożyjące stfory, że są dokarmiane i dobrze traktowane.
Kiedy widzę twoje zdjęcia jestem w to skłonna uwierzyć, ale wolę zapytać, prawda to?