Archiwum - Psiaki XV
Sorgen - Nie Gru 30, 2012 14:28
Heh to działa też w drugą stronę, ja ciągle słyszę od ludzi posiadających wystawiane bulle że Delta jest za chuda A suka waży 26kg co biorąc pod uwagę że sięga mi łbem do kolana to sporo. No ale nie ma typowego dla wystawianych bulli bebzona na równo z klatką piersiową a patrząc od góry widać lekkie wcięcie "w talii" więc bidula chuda jest
Dla ludzi ze szkółki z kolei jest tłusta pomimo tego że nie ma na sobie tłuszczu tylko same mięśnie i w dotyku twarda jest jak kamień
Nakasha - Nie Gru 30, 2012 16:43
| Cytat: | | A suka waży 26kg co biorąc pod uwagę że sięga mi łbem do kolana to sporo. |
Wow. Moja Nala ma 65 cm w kłębie i waży 30 kg.
AngelsDream - Nie Gru 30, 2012 16:45
| Nakasha napisał/a: | | Moja Nala ma 65 cm w kłębie i waży 30 kg. |
Baaj ma około 3 centymetry więcej w kłębie, a w lecie często waży właśnie 30 kilogramów, najwięcej 33 kilogramy i na więcej mu nie pozwalamy.
Sorgen - Nie Gru 30, 2012 21:39
No wow wow Najśmieszniej jest jak znajomi się śmieją gdy z jakiś powodów ją publicznie muszę na ręce brać bo stękam przy tym i narzekam. Zazwyczaj wtedy proszę o podniesienie suki i nagle kończą się żarty bo ona nie wygląda na tak ciężkiego psa, serio sporo ludzi mówi że za chuda jest. Dopiero jak się ją dotknie to czuć że pod skórą w sumie nie ma tłuszczu tylko same mięśnie, teraz ma ten kilogram dodatkowy zimowy bo zazwyczaj waży 25kg. Ten pies cały jest koszmarnie nabity i twardy Waży jak wór cementu i w sumie równie zgrabna jest
katasza - Nie Gru 30, 2012 22:00
Pomocy. Jakiej wielkosci powinno byc legowisko dla psa wielkosci beagla? Juz wie pogubilam w tych wymiarach...
Moj pies wlasnie chcial zgwalcic matke mojego K. Mam nadzieje ze po wycinaniu jajec mu przejdzie.
PALATINA - Nie Gru 30, 2012 22:52
katasza,
Ja mam dla PONa 75 x 85 cm.
Dałoby radę z ciut mniejszym, ale takie też jest bardzo dobre - suka mieści się nawet wyciągnięta.
babyduck - Nie Gru 30, 2012 23:52
Dla Negry - mylonej z biglem - kupowałabym 80x60.
sachma - Pon Gru 31, 2012 00:00
katasza, ja dla moich mam takie : http://allegro.pl/wodoodp...2858131270.html
Odie ma w kłębie 45cm, Lenny nie lubi tego legowiska, woli większe, Odie często w nim śpi, ale o dziwo, mimo że jest większy (Lenny ma 42cm w kłębie i jest chudszy..) zajmuje mniej miejsca
Bel - Pon Gru 31, 2012 00:19
my się właśnie przymierzamy do zakupu jakiegoś legowiska ale patrząc na preferencje Alphy to im mniejsze tym lepsze to posłanie Pierdolota.
Ninek - Pon Gru 31, 2012 12:42
Jakie szelki są dobre do ciągnięcia? Chodzi mi o coś do amatorskiego dogtrekkingu i może bikejoringu (o ile uda mi sie Foxa skupić na tym, a nie na witaniu sie z każdym napotkanym psem - troche lubie swoje zęby i nie chciałabym ich stracić ).
Chciałabym coś kupić/zamówić na wymiar, na moje 14kg szczęścia
EDIT
Zależy mi na konkretnych modelach w jakichś przyzwoitych cenach, bo sie totalnie nie znam i nie wiem co jest istotne w wyborze
Dory - Pon Gru 31, 2012 12:48
Alpha udaje chleb !
sachma - Pon Gru 31, 2012 13:51
Ninek, jak nie profesjonalne ale jednak, to moim zdaniem tego będą ok http://allegro.pl/prof-sz...2880786230.html - ja robiłam takie Lennemu na wymiar, jestem z nich bardzo zadowolona
Ninek - Pon Gru 31, 2012 14:00
sachma, a nie lepsze są takie 'profilowane' przy zapięciu? Tzn z dodatkowym paskiem na plecach, do którego przypina sie karabińczyk o tak mniej więcej: http://allegro.pl/szelki-...2850833318.html
Wydaje mi sie, że wygodniej jest psu ciągnąć w takich.
No i jakieś 'zmiękczenie' z przodu nie jest przydatne? Fox jest bardzo silny jak na swój rozmiar i boje sie, że takie zwykłe szelki będą go cisnęły.
sachma - Pon Gru 31, 2012 15:23
Ninek, wydaje mi się że w tych co pokazałam siła się lepiej rozkłada, bo jednak są trochę bardziej podobne do standardowych do ciągnięcia.
Lenny ma zrobione na wymiar z dodatkowymi poduszkami, dodatkową rączką do wyciągania psa z wody i odblaskiem oraz adresówką...
Ninek - Pon Gru 31, 2012 16:55
Mi nie chodzi o takie konkretnie jak pokazałam, tylko z takim 'cofnięciem'.
I pytam właśnie o szelki konkretnie do ciągnięcia, a te co pokazałaś wyglądają jak normalne, które można kupić w co drugim zoologu
Nie jakieś super wypasione, bo takie mi nie potrzebne, ale model odpowiedni do ciągnięcia musi być koniecznie. Chce żeby było wygodnie i bezpiecznie dla psa.
Te Twoje wyglądają duże sensowniej niż te z aukcji Ale to chyba i tak nie to, czego szukam.
|
|
|