To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

yoshi - Sob Lut 14, 2009 21:58

Pająki na odwłoku mają włoski parzące, wyczesywują je w akcie obrony. Włoski te zakończone są malutkim haczykiem, wbijają sie w skórę i bardzo drażnią. Ja miałam już na sobie takie włoski, bawiłam się wylinką, zajebiście swędzi, i jest strasznie nieprzyjemne. A jak nie daj boże mi się powbijają w twarz, brrr... :wink:
Lavi - Sob Lut 14, 2009 22:07

http://www.arachnea.org/f...o-w-oko-t31273/

Facet dostał włoskami prosto w oko..

Justka1 - Sob Lut 14, 2009 23:37

No to pięknie :? .Czy wszystkie ptaszniki strzelają włoskami? :)
yoshi - Sob Lut 14, 2009 23:50

wszystkie raczej są w stanie to zrobić, z anatomicznego punktu widzenia;) Ale ogólnie można to podzielić na takie które wolą wyczesać włoski, i takie które wolą się rzucać z zębami.

Nadrzewne nie wyczesują włosków.

Anonymous - Sob Lut 14, 2009 23:55

Justka, a cos ty sie tak uparla na branie na rece, oko w oko itp? ;p
Grucha - Nie Lut 15, 2009 00:09

Justka jak chcesz sobie na ręce wziąć to polecam kędziora ;D
mam w domu L8, ślimaki są bardziej ruchliwsze od niego xd

Justka1 - Nie Lut 15, 2009 01:28

katasza napisał/a:
Justka, a cos ty sie tak uparla na branie na rece, oko w oko itp? ;p

Bo ja wszystko muszę wziąć do łap :mrgreen: :twisted: .A tak na serio,to mój znajomy z Krakowa(nie byłam u niego ale jak na skype pitoliliśmy) miał jakiegoś pajunka i wyjął go i położył na ramieniu czy klatce piersiowej.Nie był to jeszcze dorosły osobnik ale kolega normalnie go wyjmował.Na filmikach i zdjęciach(czy to w necie czy gdziekolwiek) można zauważyć,że pajunki są brane do łap :P .

Tak apropo to kilka stron wstecz(tego tematu),bodajże Yoshi wstawiła fotę pajunka na koralach.Ciekawi mnie jak go wyjęła i tam posadziła ;) .

I tak ogólnie to myślałam,że pajunki można wyjmować co by połaziły po trochę większej przestrzeni,bo przeca na wolności mają do wylatania całą pustynię bądz jej część(pustynię bądz lasy,wszystko zależy od gatunku,jaki gdzie żyje) ;) .
Nie wiedziałam,że pajunki strzelają włochami :D i nie lubią wyjmowania(że mają coś przeciwko).

Oli - Nie Lut 15, 2009 02:12

Justka1 napisał/a:
Yoshi wstawiła fotę pajunka na koralach.Ciekawi mnie jak go wyjęła i tam posadziła ;)
a to nie była przypadkiem fota z wężem? O tutaj http://forum.szczury.biz/...=1958&start=525 :wink:

Justka1 napisał/a:
Na filmikach i zdjęciach(czy to w necie czy gdziekolwiek) można zauważyć,że pajunki są brane do łap :P .
Wiesz, ze szczurami ludzie też w necie puszczają różne filmiki i różnie rzeczy z nimi robią, które niekoniecznie są dla nich dobre. :wink:
Misquamacus - Nie Lut 15, 2009 08:27

Justka, poczytaj --> http://www.arachnea.org/forum/f46/nie-biore-t443/
Lavi - Nie Lut 15, 2009 08:27

Z pajunkiem też sesja była. Ale Yoshi sama mówiła, że zrobi zdjęcia później, żeby nie stresować pająków. Gdy bierzesz pajączka na ręce albo wyjmujesz go z terra to on się stresuje. Pająk niestety nie umie rozpoznawać osób i przyzwyczajać się do rąk. Jakby Ci niechcący spadł, mógłby pęknąć mu odwłok, albo jakby zaczął robić jakieś groźne postawy lub się dziwnie zachowywać mogłabyś pomyśleć, że chce atakować i sama przypadkiem byś go zrzuciła z ręki. A pająkom do wylatania się nie jest potrzebna duża przestrzeń. Wystarczy dobre terrarium dla większego osobnika a dla malutkich L2 to kliszówka :D Albo moczbox :mrgreen:
yoshi - Nie Lut 15, 2009 10:27

hehehe :D Ja swoją aureostriata wyciągnęłam łyżką :wink: Wyciągam je tak, albo wyganiam je pędzelkiem z pojemników :wink: Choć niektóre z moich pająków potrafię złapać i przenieść ręką, jak na razie zrobiłam to raz tylko po to by zrobić zdjęcie podwozia pająków, do określenia płci.

Nigdy nie kładłam sobie ptasznika na żadne części ciała, nie widzie w tym sensu po prostu.

Pająka nie trzeba wypuszczać żeby sobie pochodził. One nie czują takiej potrzeby, łażenia. Znam faceta który trzymał jakąś Avicularie, na kwiatku który stał na jakimś mebelku, pająk tam sobie siedział i się nigdzie nie ruszał.

Mangusta - Nie Lut 15, 2009 10:41

camel spider to solfuga, bardzo trudna w utrzymaniu bo trzeba jej zapewnić skrajne temperatury - w ciągu dnia coś koło 40, w nocy około 10. plus u niej jest taki że nie jest jadowita, za to krąży o niej mnóstwo wybujałych legend które rozkrzyczeli Amerykanie ;)

nie wiem, dla mnie trzymanie pająka na ręce to nic ciekawego - nie ma z nim praktycznie żadnego kontaktu i tak, zdecydowanie wolę moją blyśkę która podaje łapę i macha na do widzenia :-P a jeszcze jakby taki pająk wyczesał się na rękę.... aua :| to nie wąż że go można pogłaskać i pomiziać pod bródką.

Justka1 - Nie Lut 15, 2009 12:28

No dobrze,rozumiem ;) .
Layla - Pon Lut 16, 2009 10:43

http://www.terrarium.com....ilosum-191.html co powiedzą nasi eksperci na takiego pajunka dla osoby początkującej?
Mangusta - Pon Lut 16, 2009 11:22

nie ma pajunka bardziej nadającego się dla początkujących ;)

tzn, dla mnie nawet na początek ten pająk jest za łatwy, z czymś takim spokojnie poradziłoby sobie nawet 10letnie dziecko.