To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

Vaco - Pon Sty 24, 2011 00:22

może pomiędzy tymi dwoma hamaczkami z lewej dałoby się wcisnąć jeden (koszyczek) ? :D
podoba mi się patent z "tym-czymś" po prawej stronie klatki, to podwieszona doniczka? :P

omry - Pon Sty 24, 2011 12:20

damjan napisał/a:
moim zdaniem jest za duzo hamaczkow a za malo koszyków :D
Przyczep chociaż jeden

Hamaczków to akurat nigdy nie za dużo.
Ale koszyczek by się przydał.

Jessica - Czw Lut 03, 2011 12:46

pszczoła - Wto Lut 08, 2011 22:22

A to moja klatka, dzisiaj zamieszkali w niej nowi lokatorzy :) mają całą willę dla siebie :)

to czerwone to reszta wykładziny, zrobiłam taką jakby osłonkę na dwie ściany klatki, żeby nie były takie odkryte :)
wszelkie wyposażenie zrobiłam sama, póki nie znam zdolności niszczycielskich nowych lokatorów, wolę się wstrzymać z gadżetami :-P
pierwszy raz urządzałam klatkę, więc proszę o wyrozumiałość :P już mam parę nowych pomysłów na zmiany i co by tu jeszcze dopchać bo jest jeszcze duuuużo miejsca do zagospodarowania :)
póki co paszczury są nieco nieśmiałe i upodobały sobie doniczkę i dolną część klatki, chociaż Yankes odkąd odkrył rurę to ciągle w niej siedzi :lol:

Asaurus - Wto Lut 08, 2011 23:12

pszczółka, fajnie to wygląda, jesteś jedną z nielicznych osób, które od razu wpadły na osłonięcie klatki. Proponuję jeszcze osłonić czymś z tyłu, bo ściana bardzo szybko będzie brudna. Jak sama stwierdziłaś, jest jeszcze dużo miejsca do zagospodarowania, tak że można spokojnie dwa razy gęściej tę klatkę urządzić.
Julita - Śro Lut 09, 2011 16:20

chyba masz tą samą klatkę co ja, tylko gdzie ją dorwałaś z zieloną kuwetą? Fajnie urządzona, moja nie jest tak bardzo zagospodarowana, muszę cos jeszcze do niej wymyslić.
Nakasha - Śro Lut 09, 2011 16:25

Można dać do klatki więcej półeczek i rur, nasze ogony to uwielbiają. :)
pszczoła - Śro Lut 09, 2011 16:43

moja to jest ta klatka:
http://www.zdrowyzwierzak...i-pylowych.html
wg kalkulatora na 4-5 szczurów (u mnie na razie są 2)

jak ją kupowałam w zeszłym tygodniu, to akurat były takie zielono - oliwkowe kuwety :)
muszę się wybrać znowu na jakieś zakupy i dokupić rur, koszyczków itp. Półeczki mam dwie - były w komplecie, ale nie są zaimpregnowane i jeszcze im ich nie zamontowałam. Mój TŻ przywiezie panele z domu, to może się lepiej nadadzą na półki :)

marlena85 - Śro Lut 09, 2011 22:19

a oto klatka moich 4 panienek, co jakiś czas dodaje różne elementy,drewniane drabinki do gryzienia, pudełka po chusteczkach itd. czasem mają kilka hamaków, ale i tak korzystają głównie z widocznej lokalizacji :]

furburger - Wto Lut 15, 2011 10:01

Dzięki już pisze do niej :D

[ Dodano: Nie Lut 20, 2011 10:58 ]
Tymczasowo posiadam tą klatkę

Mam zamiar kupić większą i dać pod tą

nie wiem jak mam ją umeblować mam trochę takich rurek
i nei wiem gdzie je poprzyczepiać i co jeszcze dodać macie jakieś pomysły ?

sheila. - Śro Lut 23, 2011 17:56

klatka nie za mała dla 2 szczurków ? :)
no i troszkę pusto , możesz doczepić jeszcze jeden hamak i domek, np. pod półkę albo podwieszany :) Sputniki też są fajne (polecam!) :wink:
a rurki jaki mają średnią ?
możesz doczepić do rurki np. łańcuszek , drut i powiesić albo drutem przymocować do kratki bocznej i dać na półkę :wink:

Niamey - Śro Lut 23, 2011 18:20

nogawki ze starych spodni bardzo dobrze się sprawdzają jako hamaki :)
kami-chan - Pon Lut 28, 2011 16:40

A to moja klateczka dla 2 panów. Wymiary 80x48x60. Jak ktoś ma jakieś propozycje co zmienić to niech pisze :)

AlexRothaar - Pon Lut 28, 2011 19:26

Oto klatka, w której mieszkają moi Panowie - Ogon i Rocky.
Klatka ma 100cm długości, 80 cm wysokości i 58 cm szerokości. :-)

Jakieś pomysły na rozbudowę??

lovekrove - Wto Mar 01, 2011 14:00

Alex pustawo na środku strasznie. Może jeszcze jeden hamak, jakieś półki wrzucić, koszyczki... :) Rozmiarowo super klatka. Skąd ją masz? :>

To jeszcze wrzucę klaciochę moich czterech panów: