Archiwum - Koty ^^
Fea - Sob Maj 31, 2008 13:23
Omajgot, trzecie zdjęcie jest genialne po prostu. Ma obłędną minę. Wygląda identiko jak Freckle z Lackadaisy, dać mu tylko spluwę...
http://www.voila.pl/003/1...x.php?get=1&f=1
Anonymous - Sob Maj 31, 2008 14:08
Fea, Miny Tofika sfochowanego są rewelacyjne ,tylko trzeba by było ukrytej kamery,żeby to uwiecznić na zdjęciu,a poza tym ja jestem bardzo miękką właścicielką i rzadko ma powody do fochów.
H. - Sob Maj 31, 2008 14:56
Fea, racja, jest boski
Ewa - Nie Cze 01, 2008 10:43
Ewa do trzecia fota do "najzabawniejsze zwierzęta świata". Ja padłam.
Nie wiem co ma mój kot, ale chyba większe świństwo niż trądzik. Uszy ma całe w krostach lub strupach. W poniedziałek zaliczam Oazę. Jak będzie to grzybica to usłyszę a" a nie mówiłam" od weki, która odradzała mi działkę, pełna tambylczych kotów, a ja się odstrzelę.
Mała Mi - Nie Cze 01, 2008 12:25
Ewcia, bomba foch!!! wytarmosić proszę, coby już się nie fochował na pańcię
Anonymous - Nie Cze 01, 2008 17:05
Cieszymy się,że foch się podobał
Fochy teraz są rzadko,bo jest piękna pogoda i Tofik nie ma powodu do narzekania.Jedyny moment to wtedy,gdy akurat chce wrócić do domu gdy ja czyszczę Dunę,bo myszki wtedy biegają swobodnie po stole lub kanapie i zamykam go w innym pokoju,ostatnio sfochowany zaczął obgryzać dywan
Ewa, To fatalne gdy nasz pupil choruje . Mój jestem pewna,że mimo szczepień zaraził się od podwórzowych,ale na Tofika nie ma mocnych jeśli chodzi o wychodzenie z domu,zamknięcie go to potworny stres dla tego kota i dla nas.
Do wtorku jest na antybiotyku i lakcidzie potem przechodzimy na tabletki beta glukan.
U nas koty na podwórzu najczęściej chodzą zaziębione i zapchlone,grzybic nie widziałam.
Ewa - Wto Cze 03, 2008 23:52
Feliks złapał coś, co nie jest typowe. Widziałam to po minie wetki. Powyciskała krochy i znalazła na nosie sączący się , ale przykryty sierścią ślad po jakiś drapnięciu. Chyba stoczył jakąś bójkę. Dostał antybiotyk, za trzy dni następny. Na szczęście nie padło słowo grzybica, więc kamień mi spadł z serca. Podejrzewa, ze może świerzbowiec uszny, ale jakiś byłby nietypowy. Wszystko się pięknie goi i zarasta, więc jestem dobrej myśli.
Anonymous - Nie Cze 08, 2008 20:54
Tofik się zrobił wybredny jeśli chodzi o jedzenie
[ Dodano: Pon Cze 09, 2008 08:40 ]
Wybieg Tofika
kto znajdzie kota
zdjęcia w ruchu - kot goni ogon
[ Dodano: Pon Cze 09, 2008 20:09 ]
Ewa, I co u Feliksa ?
Mała Mi - Pią Cze 13, 2008 23:34
no, Tofik wprost oszałamiający!!!! Ewcia, podrap Go za uszkiem...
Anonymous - Sob Cze 14, 2008 05:58
Mała Mi, dziękuję Tofik podrapany ,a muszę przyznać,że jest bardzo wyrozumiały dla mnie,bo przestał rano mnie budzić,cierpliwie czeka aż wstanę i wtedy dopiero przybiega na balkon.
Ewa - Sob Cze 14, 2008 16:34
Ewa, u Feliksa to chyba rzeczywiście był trądzik koci. Zostały my na czarnych uszach białe kółka po krochach. Mam za to problem, bo za szybko przybiera na wadze. Od kastracji kilogram. Teraz muszę dozować żarełko. Siedzi przed pustą michą i patrzy na mnie wymownie. Wetka powiedziała, ze już nie może przybywać, więc dla Feliksa to kicha żywieniowa.
nutaka - Sob Cze 14, 2008 17:00
Tofik jest cudny, byliby z Kicią swietną parą <zart>
Anonymous - Sob Cze 14, 2008 17:46
Ewa napisał/a: | Teraz muszę dozować żarełko. Siedzi przed pustą michą i patrzy na mnie wymownie. Wetka powiedziała, ze już nie może przybywać, więc dla Feliksa to kicha żywieniowa. |
To jak często go karmisz? Kot powinien jeść często i w małych ilościach,a ja daję tak:
suche ma cały czas w misce,a mokre dostaje rano i wieczorem,bardzo rzadko w południe.Póki co na grubego nie wygląda,ale ma jakąś dla mnie dziwną budowę,/a może mi się wydaje/,ma szeroką klatkę piersiową,a w biodrach jest szczupły.Widać to jak stoi,bo jak siedzi i leży to wygląda normalnie.
Kot mojej siostry jest równo gruby,a Tofik nie.
Jak był ważony,bo przecież dostawał antybiotyki,a dawka zależała od wagi,nigdy nie mówiono mi że jest za gruby.
[ Dodano: Nie Cze 15, 2008 08:11 ]
Dawać mi te myszki,one tu przed chwilą były
Anonymous - Nie Cze 15, 2008 09:09
Bernadeta, Tofik super. Ale zauwazylam, ze on na kazdym zdjeciu w plenerze ma otwarty pyszczek
Oli - Nie Cze 15, 2008 12:11
http://www.fotosik.pl/pok...31bd00a96d.html
|
|
|