Archiwum - Psiaki XVII
Szura - Czw Wrz 05, 2013 19:59
W domu zazwyczaj nosi nisko, na spokojnych spacerach czasem, jak stoi to sam z siebie często ogon pięknie ustawia. Ale wszystko inne go ekscytuje i cieszy, a im więcej się dzieje, tym weselej. Jak z nim na ringówce chodzę, to faktycznie CHODZĘ, tylko szybkim krokiem, żeby go nie nakręcać na skakanie, no ale coś z nim robię dynamicznego, więc ogon do góry idzie. Statyka go nudzi, więc i ogon opada.
Dla niego wystawa raczej będzie przyjemnością, niż stresem.
Lavi - Czw Wrz 05, 2013 20:58
Sachma to Ty chciałaś oduczyć szczekania psa? Może to się przyda: http://www.youtube.com/watch?v=OFZ003dY8cU
sachma - Czw Wrz 05, 2013 22:54
Lavi, dzięki! trafia to do mnie. Może nie to nagradzanie zaraz PO szczekaniu, bo znam Lennego - jak uczyłam go nie ciągnąć na smyczy, to szybko skumał, że trzeba pociągnąć, później poluźnić smycz, żeby był smak sam prowokował sytuację, po których mógł się "dobrze" zachowywać ale interwencja PRZED tym jak pies zacznie szczekać i nagroda to chyba dobry pomysł.. oglądając film stwierdziłam, że wystarczy nauczyć nowego polecenia "cii" i będzie ok, Odie pewnie by tego nie skumał, ale Lenny na pewno (Odie by pomyślał że dostaje smaki za free ale on nie szczeka prawie w ogóle a ja już mu się zdarzy wystarczy go przywołać i jest spokój )
| Szura napisał/a: | | Ale wszystko inne go ekscytuje i cieszy, |
to może klucze będzie nauczenie go wyciszania?
heheh ja Lennego musiałam nakręcać na ringu, ty musisz swojego wyciszać
Ninek - Pią Wrz 06, 2013 13:23
Nie ma ktoś przypadkiem 'spisu komend' jakich uczyliście swoje psy?
Skoro mam 2 miesiące siedzieć w domu to pouczę Foxa. Tyle, że niestety brak mi kreatywności do wymyślania 'czego by go nauczyć'.
Mogą być jakieś bajeranckie, totalnie niepotrzebne. On się bardzo lubi uczyć więc i tak będzie frajda
Na razie przypomniałam sobie tylko Negrę pakującą się do walizki
Szczurówka - Pią Wrz 06, 2013 13:24
| Ninek napisał/a: | Nie ma ktoś przypadkiem 'spisu komend' jakich uczyliście swoje psy?
Skoro mam 2 miesiące siedzieć w domu to pouczę Foxa. Tyle, że niestety brak mi kreatywności do wymyślania 'czego by go nauczyć'.
Mogą być jakieś bajeranckie, totalnie niepotrzebne. On się bardzo lubi uczyć więc i tak będzie frajda
Na razie przypomniałam sobie tylko Negrę pakującą się do walizki |
Polecam: http://www.youtube.com/user/MojPsiSwiat/videos
Ninek - Pią Wrz 06, 2013 13:29
Szczurówka, nic ciekawego tam przecież nie ma. 'Spacer' 'zabawka z pudełka' itp nudy. Pytałam o nietypowe komendy (typowe już zna). Wystarczą mi nawet same komendy bez objaśnienia, wymyśle sobie swoje
Mam kilka, których naukę już zaczęliśmy i trzeba tylko dopracować więc mam czas żeby coś nowego znaleźć, ale wiem, że sporo osób tutaj uczyło nietypowych, ciekawych komend
sachma - Pią Wrz 06, 2013 13:39
wstydź się https://www.youtube.com/watch?v=o_Q0lPzvzTQ
turlanie, to jak się niby strzela a pies pada, przybijanie piątki, proszenie (fajnie prosi Tonic Szury ).. coś ci jeszcze wymyśle, ale na razie nie mam pomysłów to to co chciałam nauczyć moje, ale wiecznie brakuje mi czasu
Szczurówka - Pią Wrz 06, 2013 13:42
| Ninek napisał/a: | Szczurówka, nic ciekawego tam przecież nie ma. 'Spacer' 'zabawka z pudełka' itp nudy. Pytałam o nietypowe komendy (typowe już zna). Wystarczą mi nawet same komendy bez objaśnienia, wymyśle sobie swoje
Mam kilka, których naukę już zaczęliśmy i trzeba tylko dopracować więc mam czas żeby coś nowego znaleźć, ale wiem, że sporo osób tutaj uczyło nietypowych, ciekawych komend |
Przecież bąbelki http://www.youtube.com/watch?v=M3AqIkAD-aA nie są nudne
babyduck - Pią Wrz 06, 2013 13:52
Wycieranie łap o wycieraczkę, rozpinanie suwaka i zdejmowanie bluzy z człowieka, przynoszenie konkretnie nazwanej rzeczy, chowanie ogona pod brzuch, kiedy leży (przydatne w autobusach), chowanie łba pod poduszkę.
Bel - Pią Wrz 06, 2013 15:44
apsik, hajfajf,stepuj i kaboom padnij
Ninek - Pią Wrz 06, 2013 16:41
Zapomniałam o 'zastrzeleniu psa'! A chciałam go tego nauczyć
Wiedziałam, że w kwestii pokręconych komend szukam we właściwym miejscu
Dzięki kobitki
Bel - Pią Wrz 06, 2013 16:43
jakie pokręcone
sachma - Pią Wrz 06, 2013 21:50
super.. chciałam ukarać Lennego za szczekanie - pies ciotki drze ryja na podwórku a Lenny leży mi przy nogach i poszczekuje i burczy non stop - nie mogę nad nim zapanować, więc wywaliłam go z pokoju, teraz on piszczy z jednej strony drzwi a z drugiej strony drzwi piszczy Odie... no paranoja...
Nakasha - Nie Wrz 08, 2013 22:18
sachma, ja to się cieszę, że moje przestają szczekać na komendę, albo gdy się wkurzę i wrzasnę na nie "zamknijcie ryje". [co, swoją drogą, mogło stać się dla nich drugą komendą ]
Nala skończyła dzisiaj 2 latka.
sachma - Nie Wrz 08, 2013 22:22
| Nakasha napisał/a: | | ja to się cieszę, że moje przestają szczekać na komendę |
moje przeważnie też - nie wiem co wtedy w niego wstąpiło o.O'
gratki dla Nali!
|
|
|