To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVII

Szura - Czw Wrz 05, 2013 19:59

W domu zazwyczaj nosi nisko, na spokojnych spacerach czasem, jak stoi to sam z siebie często ogon pięknie ustawia. Ale wszystko inne go ekscytuje i cieszy, a im więcej się dzieje, tym weselej. :P Jak z nim na ringówce chodzę, to faktycznie CHODZĘ, tylko szybkim krokiem, żeby go nie nakręcać na skakanie, no ale coś z nim robię dynamicznego, więc ogon do góry idzie. Statyka go nudzi, więc i ogon opada. ;)

Dla niego wystawa raczej będzie przyjemnością, niż stresem.

Lavi - Czw Wrz 05, 2013 20:58

Sachma to Ty chciałaś oduczyć szczekania psa? Może to się przyda: http://www.youtube.com/watch?v=OFZ003dY8cU ;)
sachma - Czw Wrz 05, 2013 22:54

Lavi, dzięki! trafia to do mnie. Może nie to nagradzanie zaraz PO szczekaniu, bo znam Lennego - jak uczyłam go nie ciągnąć na smyczy, to szybko skumał, że trzeba pociągnąć, później poluźnić smycz, żeby był smak :P sam prowokował sytuację, po których mógł się "dobrze" zachowywać :P ale interwencja PRZED tym jak pies zacznie szczekać i nagroda to chyba dobry pomysł.. oglądając film stwierdziłam, że wystarczy nauczyć nowego polecenia "cii" i będzie ok, Odie pewnie by tego nie skumał, ale Lenny na pewno (Odie by pomyślał że dostaje smaki za free :P ale on nie szczeka prawie w ogóle ;) a ja już mu się zdarzy wystarczy go przywołać i jest spokój )

Szura napisał/a:
Ale wszystko inne go ekscytuje i cieszy,

to może klucze będzie nauczenie go wyciszania?
heheh ja Lennego musiałam nakręcać na ringu, ty musisz swojego wyciszać :P

Ninek - Pią Wrz 06, 2013 13:23

Nie ma ktoś przypadkiem 'spisu komend' jakich uczyliście swoje psy?
Skoro mam 2 miesiące siedzieć w domu to pouczę Foxa. Tyle, że niestety brak mi kreatywności do wymyślania 'czego by go nauczyć'.
Mogą być jakieś bajeranckie, totalnie niepotrzebne. On się bardzo lubi uczyć więc i tak będzie frajda :)
Na razie przypomniałam sobie tylko Negrę pakującą się do walizki :lol:

Szczurówka - Pią Wrz 06, 2013 13:24

Ninek napisał/a:
Nie ma ktoś przypadkiem 'spisu komend' jakich uczyliście swoje psy?
Skoro mam 2 miesiące siedzieć w domu to pouczę Foxa. Tyle, że niestety brak mi kreatywności do wymyślania 'czego by go nauczyć'.
Mogą być jakieś bajeranckie, totalnie niepotrzebne. On się bardzo lubi uczyć więc i tak będzie frajda :)
Na razie przypomniałam sobie tylko Negrę pakującą się do walizki :lol:

Polecam: http://www.youtube.com/user/MojPsiSwiat/videos ;)

Ninek - Pią Wrz 06, 2013 13:29

Szczurówka, nic ciekawego tam przecież nie ma. 'Spacer' 'zabawka z pudełka' itp nudy. Pytałam o nietypowe komendy (typowe już zna). Wystarczą mi nawet same komendy bez objaśnienia, wymyśle sobie swoje :P
Mam kilka, których naukę już zaczęliśmy i trzeba tylko dopracować więc mam czas żeby coś nowego znaleźć, ale wiem, że sporo osób tutaj uczyło nietypowych, ciekawych komend :)

sachma - Pią Wrz 06, 2013 13:39

wstydź się https://www.youtube.com/watch?v=o_Q0lPzvzTQ
turlanie, to jak się niby strzela a pies pada, przybijanie piątki, proszenie (fajnie prosi Tonic Szury :P ).. coś ci jeszcze wymyśle, ale na razie nie mam pomysłów :P to to co chciałam nauczyć moje, ale wiecznie brakuje mi czasu :P

Szczurówka - Pią Wrz 06, 2013 13:42

Ninek napisał/a:
Szczurówka, nic ciekawego tam przecież nie ma. 'Spacer' 'zabawka z pudełka' itp nudy. Pytałam o nietypowe komendy (typowe już zna). Wystarczą mi nawet same komendy bez objaśnienia, wymyśle sobie swoje :P
Mam kilka, których naukę już zaczęliśmy i trzeba tylko dopracować więc mam czas żeby coś nowego znaleźć, ale wiem, że sporo osób tutaj uczyło nietypowych, ciekawych komend :)

Przecież bąbelki http://www.youtube.com/watch?v=M3AqIkAD-aA nie są nudne :>

babyduck - Pią Wrz 06, 2013 13:52

Wycieranie łap o wycieraczkę, rozpinanie suwaka i zdejmowanie bluzy z człowieka, przynoszenie konkretnie nazwanej rzeczy, chowanie ogona pod brzuch, kiedy leży (przydatne w autobusach), chowanie łba pod poduszkę.
Bel - Pią Wrz 06, 2013 15:44

apsik, hajfajf,stepuj i kaboom padnij :lol:
Ninek - Pią Wrz 06, 2013 16:41

Zapomniałam o 'zastrzeleniu psa'! A chciałam go tego nauczyć ^^
Wiedziałam, że w kwestii pokręconych komend szukam we właściwym miejscu :lol:
Dzięki kobitki ;)

Bel - Pią Wrz 06, 2013 16:43

jakie pokręcone :P
sachma - Pią Wrz 06, 2013 21:50

super.. chciałam ukarać Lennego za szczekanie - pies ciotki drze ryja na podwórku a Lenny leży mi przy nogach i poszczekuje i burczy non stop - nie mogę nad nim zapanować, więc wywaliłam go z pokoju, teraz on piszczy z jednej strony drzwi a z drugiej strony drzwi piszczy Odie... no paranoja... :|
Nakasha - Nie Wrz 08, 2013 22:18

sachma, ja to się cieszę, że moje przestają szczekać na komendę, albo gdy się wkurzę i wrzasnę na nie "zamknijcie ryje". :P [co, swoją drogą, mogło stać się dla nich drugą komendą :P ]

Nala skończyła dzisiaj 2 latka. :)

sachma - Nie Wrz 08, 2013 22:22

Nakasha napisał/a:
ja to się cieszę, że moje przestają szczekać na komendę

moje przeważnie też - nie wiem co wtedy w niego wstąpiło o.O'

gratki dla Nali! :)