Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Duality - Sob Sie 06, 2011 02:13
Zorientuj się co masz w zoologicznym, w jakiej ilości i cenie, popatrz najlepiej oceniane karmy na forum, porównaj ceny z tymi w internecie i wuala! :3
Nashi - Sob Sie 06, 2011 15:58
My tez nie wiemy, jaka karma będzie najbardziej pasowała Twoim szczurom. Musisz próbować.
Duality - Sob Sie 06, 2011 18:57
Oczywiście Beaphara dla szczurków nie było Pojawiło się za to coś nowego w zoologu. Natural-vit. Kupiłam mieszankę "Przysmak Gryzonia", bo tani był, a pomyślałam, że możnaby to pomieszać z tym Vitapolem, który aktualnie mam.
Sporo jest tego jedzenia, jednak dla szczura konkretnego nic
Kupić bephar dla myszy, czy zostać przy Vitapolu, który mogłabym łączyć z Natural-Vit'em? Jakby nie patrzeć, że wcześniej wyboru im nie dawałam, to całkiem chętnie szamią to drugie.
aneczka1-13 - Nie Sie 07, 2011 18:43
Ja z zooplusa zamawiałam VL rat natur, Time, I Selective. Zjadały wszystko poza takimi zielonymi kułkami z VL. A w worku Selectiva to nawet dziurę wygryzły i jak były na wybiegu to zawsze se wyjmowały to. Spróbuj którąś z nich zamówić. A taka ilość karmy naprawdę na długo starcza. Przy 2 szczurach to jak przyjechały w połowie lutego to do momentu jak je oddawałam pozostało jeszcze po ok. połowie z każdej karmy a to był początek czerwca. Na 3 miechy ze spokojem by jeszcze starczyło.Więc na prawdę pomyśl o tym. Jak mieszkasz w jakimś większym mieście lub okolicach to możesz zrobić zamówienie wspólne.
Paulex - Śro Sie 10, 2011 16:58 Temat postu: Czy mogę dać tą karmę szczurzycy? (Versele Laga) Z ciekawości zajrzałam, jaka jest karma najbardziej polecana przez Was, i ku mojemu zdziwieniu jest to Versele Laga, którą właśnie kupiłam dla mojej szczurzycy.
(tak z ciekawości dodam, że wkrótce będę miała drugą, tak jakby co)
Wracając do tematu, jest to karma przeznaczona dla MYSZY. Przypadkowo zakupiłam tą, a nie dla szczurów. Czy mogę ją dawać szczurzycy? Czy skład jej jest rzeczywiście inny i może to jej zaszkodzić? (nigdzie tak nie przeczytałam, tylko pytam)
Opakowanie: TU
Anonymous - Śro Sie 10, 2011 17:02
Karma dla myszy nie jest dla szczurów, dlatego możesz ją podawać tylko jako urozmaicenie, a nie jako jedyną karmę. Możesz ją np. pomieszać ze szczurzą w stosunku 1:2
Nashi - Śro Sie 10, 2011 19:54
W takim razie jak to jest z Versele Laga Rat & Mouse Pro?
AngelsDream - Śro Sie 10, 2011 20:18
Nashi napisał/a: | W takim razie jak to jest z Versele Laga Rat & Mouse Pro? |
Ja stosuję jako dodatek do innych granulatów.
Weterynarz także doradzał mi jej suplementowanie.
Gadom - Śro Sie 10, 2011 21:20
A ja wam powiem kupiłem nowa karmę Vitapolu ta premium line i jestem zadowolony, nie to co w zwykłej karmie Vitapolu ze same ziarno i nic więcej, tu jest ze tak powiem wypas i to mi się podoba,ziarna są dodatkiem,a nie głównym składnikiem. Jeżeli ktoś będzie chciał zrobię zdjęcie jak w środku wygląda.
Niamey - Śro Sie 10, 2011 21:22
Gadom, pewnie, zrób zdjęcia i jakbyś mógł napisać skład z opakowania. I napisz w jakiej cenie jest karma.
Gadom - Śro Sie 10, 2011 21:35
Skład:
-ziarno zbóż i produkty zbożowe 38%
-owoce 17%
-warzywa 17%
-nasiona i owoce oleiste 12%
-produkty piekarnicze 9%
-produkty pochodzenia zwierzęcego 7%
-zawartość składników pokarmowych
-białko ogólne 17%
-tłuszcz surowy 5,1%
-włókno surowe 7,6%
-popiół surowy 4,1%
Zawiera naturalne witaminy
za karmę w zoologicznym zapłaciłem 14,90zł
Nashi - Śro Sie 10, 2011 21:39
A ile waży opakowanie?
Gadom - Śro Sie 10, 2011 21:40
750g
aneczka1-13 - Śro Sie 10, 2011 21:45
To chyba troszkę drogo wychodzi.Ale wygląda ładnie.
Gadom - Śro Sie 10, 2011 21:49
No i jestem zadowolony bo chłopaki jak podeszli to nie było wyrzucania połowy miski tylko najwyżej wzięli coś do pyszczka to im nie pasowało to wypluli, ale nie ma wyrzucania połowy miski ze w koło syf:P
|
|
|