Archiwum - Psiaki XIII
Martuha - Pon Lut 13, 2012 13:43
Moja sucz wypięła się ze smyczy po cieczce,nie wiem jak ona to zrobiła,zawsze starannie zapinam obrożę i nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło Jestem potwornie wściekła!Teraz będę musiała iść na zastrzyk żeby nie było szczeniaków,bo dość ich szuka domu dookoła
Ninek - Pon Lut 13, 2012 14:42
Moje psy od tygodnia mają sensacje żołądkowe. Nie jest to typowa biegunka, że sie z nich leje i nie cały czas, ale np raz dziennie, czy raz na dwa dni muszą wyjść od razu jak staną przy drzwiach, bo nie utrzymają.
Nie wiem co jest grane. U Foxa wyglądało to gorzej, więc bierze nifuroksazyd (nie wiem jakie dawki, mama daje tyle ile wet zalecił), ale dzisiaj znowu nie robił tak jak powinien... Ma też chyba problem z trawieniem, bo po 10 godzinach od zjedzenia potrafi zwrócić nie do końca strawiony ryż...
Podobno dużo jest ostatnio takich przypadków w naszej okolicy. Psy mają wirusówki jelitowe, tak jak ludzie?
PALATINA - Pon Lut 13, 2012 16:36
Kurczę.. Taks jest niesamowita.
Wczoraj wieczorem jej odpisałam na PW, co bym chciała w ramach doszywki, a dziś rano mam odpowiedź, że już gotowe.
Oddałam dziś swoje stare, nieużywane już obróżki i smyczki oraz jedną z nowych Taksówek koleżance dla "bezdomniaków", którymi się zajmuje.
Taksówka wzbudziła wielki entuzjazm.
Nakasha - Pon Lut 13, 2012 16:52
Ja też mam takie wrażenie, psiaki same z siebie wydają się duże, a w porównaniu do człowieka już nie.
Wszystkiego najlepszego dla Jagny!
mmarcioszka - Pon Lut 13, 2012 23:54
PALATINA, śliczne te Twoje suki, wogóle uwielbiam PONy
Nakasha - Śro Lut 15, 2012 16:08
Przyszły taksówki!! Są boskie, jestem zachwycona.
Naleczka i jej nowa obroża:
Anonymous - Śro Lut 15, 2012 17:02
Nakasha, obroża śliczna, czy faktycznie jest b. miękka?
Ninek - Śro Lut 15, 2012 18:23
Nakasha, mój ulubiony wzór z taksówek
Nakasha - Śro Lut 15, 2012 21:13
Viss, moim zdaniem jest całkiem miękka.
Ninek, mój też.
Anonymous - Czw Lut 16, 2012 12:03
O mamo, mamo, urodziła sie sunia dla nas!
Pozostaje tylko modlić się, żebym mogła ją wziąć, ale mam nadzieję, że do czasu odbioru będę już normalnie funkcjonować.
Anonymous - Czw Lut 16, 2012 12:33
ooo gratulacje
i kciukam, żeby wszytsko się udało
babyduck - Czw Lut 16, 2012 12:35
Ofca, Ofca
Sysa - Czw Lut 16, 2012 13:38
Viss, super! Trzymam kciuki!
PALATINA - Czw Lut 16, 2012 14:28
Viss,
Trzymam kciuki!
Wg mnie taksówki są średnio miękkie.
Tzn. w porównaniu do moich ulubionych miękkich rogzów (nie tych zwykłych) są bardzo twarde. Porównując z przeciętną obrożą są raczej miękkie/średnie.
P.S.
Właśnie zarzucono mi, że uczenie psa przynoszenia kapci/zakupów graniczy ze złym traktowaniem, bo to jest zmuszanie do zachowań nienaturalnych w myśl egoistycznego wyręczania się.
Ninek - Czw Lut 16, 2012 14:32
PALATINA napisał/a: |
P.S.
Właśnie zarzucono mi, że uczenie psa przynoszenia kapci/zakupów graniczy ze złym traktowaniem, bo to jest zmuszanie do zachowań nienaturalnych w myśl egoistycznego wyręczania się. |
Haha, czyli ja Foxa źle traktuje, bo mu pozwalam przynosić mi buty/kapcie, jak wracam do domu?
Nie wiem skąd on to ma, ale zawsze przynosi jakiegoś buta, ewentualnie zabawke, jak butów nie ma. Robi tak jak sie budzi (zanosi mamie kapcia do łóżka), jak ktoś wraca do domu (pędzi jak szalony po kapcia i go przynosi). Jest z tym przeuroczy
|
|
|