Archiwum - Psiaki vol.VII
babyduck - Śro Lut 03, 2010 22:33
Wasze suki też spokojnieją w czasie cieczki? Nie wiem czy to wina (zasługa ) cieczki, majtek czy przeprowadzki, ale Negry teraz w ogóle nie widać w domu. Nie dość, że pół dnia jest sama w domu, to drugie pół przesypia pod naszymi nogami. I łasi się! Okazało się, że moja sucz jednak umie się przytulać
I jeszcze pytanie: ile psów powinna liczyć optymalnie grupa szkoleniowa na kursie PT? jak duże ma to znaczenie dla psa? Bo dla człowieka to jasne - ilość czasu od trenera.
Madziudzia - Czw Lut 04, 2010 09:24
babyduck napisał/a: | I łasi się! Okazało się, że moja sucz jednak umie się przytulać |
U mnie to samo! Diuna w czasie cieczki też była taka spokojna i chętna pieszczot. I nawet jej tak trochę zostało
Mangusta - Czw Lut 04, 2010 16:42
Słuchajcie, potrzebuję możliwie dużo stron z poradami na temat podstawowego treningu posłuszeństwa - będę miała Bajkę na przechowanie na 3 tygodnie i zdaje mi się że w tym czasie będę w stanie ją podszkolić, jutro kupuję kliker i zabieram się do lektury. chodzi mi przede wszystkim o to, by dojść z nią do takiego momentu gdzie ona przynajmniej częściowo ignoruje nowe psy oraz większość ludzi, obecnie niestety rzuca się na wszystko i wszystkich. jest młoda, ma dopiero półtora roku więc myślę że da się z nią coś zrobić, a jak ja będę wiedzieć to i babci powiem jak się z nią zachowywać.
także pliiiiz, zapodajcie jakieś strony z poradami od psich psychologów i szkoleniowców. albo powiedzcie jaką książkę na temat tresury kupić.
Anonymous - Czw Lut 04, 2010 16:46
mazok, ale z tego co pamiętam, to nie z bajką był problem, tylko z babci podejściem do niej?
Mangusta - Czw Lut 04, 2010 16:53
Babcia po prostu nie wie jak się z nią zachowywać więc lata za nią z kijem, jak jej powiedziałam że Bajkę podszkolę przez ten czas to powiedziała że jak najbardziej. z tego co zauważyłam to Bajka je jako ostatnia w domu i wchodzi do domu ostatnia, także chyba nie o dominację tutaj chodzi choć fakt jest że się babci nie słucha ale tylko gdy niedaleko są inne psy. wtedy Bajka wpada w szał i nic się z tym nie da zrobić, tego chcę ją oduczyć.
PALATINA - Czw Lut 04, 2010 17:06
babyduck,
Moja Czata średnio spokojnieje - tzn. bywa, że podczas cieczki się ostro gryzie z Jagną, choc nie jest to reguła, bo ostatnie 2 cieczki były bardzo spokojne.
Za to w dni płodne jest baardzoo miła dla innych piesków, co normalnie jej sie nie zdarza. Jest genialna w wersji Czato-przylepianki, która sie będzie na chodniku kładła przed yorkiem...
babyduck - Czw Lut 04, 2010 19:41
Mazoku, warto kupić "Psim zdaniem" i "Jak rozmawiać z psem" Zofii Mrzewińskiej. Są bardzo przystępnie napisane, choć nie biorą pod uwagę psich indywiduów.
Anonymous - Czw Lut 04, 2010 20:26
mazoku chodziło mi o to co pisałaś kiedyś, że babcia ignoruje twoje prośby i i tak daje bajkę wszystkim głaskać. ale jeśli teraz chce współpracować, to powinno być z górki
Mangusta - Czw Lut 04, 2010 22:42
teraz po prostu już Bajka się nie daje nie mam pojęcia skąd wychodzi ta jej agresja, a na psiego psychologa mnie nie stać. poszukam jeszcze tutoriali na youtubie.
babyduck - Czw Lut 04, 2010 22:50
Moja dojrzewająca panna:
sachma - Czw Lut 04, 2010 22:59
śliczna jest
Anonymous - Pią Lut 05, 2010 07:30
Jaka ona już dorosła
babyduck - Pią Lut 05, 2010 09:19
Taaaak, fizycznie tylko
Badoha - Pią Lut 05, 2010 09:50
http://s301.photobucket.c...045998-crop.jpg pekna dziewczynka
AngelsDream - Pią Lut 05, 2010 15:48
babyduck napisał/a: | I jeszcze pytanie: ile psów powinna liczyć optymalnie grupa szkoleniowa na kursie PT? jak duże ma to znaczenie dla psa? Bo dla człowieka to jasne - ilość czasu od trenera. |
6 - 7 psów góra. Moim zdaniem.
Mazoku, te zasady "dominacyjne" można sobie wsadzić, jeśli konsekwencja wobec innych zachowań leży. Czego najlepszym przykładem jest Baaj, bo on ma mocną psychikę, jest uparty i naprawdę można sobie mu dmuchać pod ogon, a nie dominować. Co do stron - niestety najfajniejsza strona o klikerze została zamknięta, ale można szperać po artykułach na pies.onet.pl.
|
|
|