To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. V

satanka666 - Wto Cze 02, 2009 14:16

satanka666 napisał/a:
Pytanie takie - czy zaczipowałyście psy, albo planujecie w najbliższym czasie?

my planujemy w najbliższych miesiącach.

yoshi - Wto Cze 02, 2009 14:58

satanka666 napisał/a:
yoshi, a z czego wy macie ten identyfikator kostkę? :oops:
nasz przyszedł, ale taki kiepski... malutki i lichy taki
poluję na jakiś metalowy większy, ale nigdzie nie widzę :roll:

Satanka, dla tego z jednej strony nie byłam pewna co do kupowania na allegro, . I tak, też w sumie zawsze wole iść osobiście kupić wszystko co się da, niż przez internet.
Kupowaliśmy go w M1 za 37 zl i 40 groszy, coś takiego.

A w ogóle, przysłali wam już takie wygrawerowane, prawda?

Nasza adresówka jest bardzo mocna, nie wiem z czego to jest, ale wydaje mi się że metalowa, jednak nie znam się, a powinnam bo mam taki przedmiot jak "materiałoznawstwo", pewnie jest z jakiś stopów metali. W sumie mało istotne, ważne że wydaje się być porządna. :oops: ;P

Kupiłam dzisiaj Toudiemy, kości z nóg cielęcych... wielka kość 2 zł Do tego pan dorzucił mi gratis kawałek i obiecał że zapyta się o mózg cielęcy lub wołowy, których nigdzie nie mogę dostać, a bardzo mi na nich zależy! A taka noga to na 4 dni będzie nam starczyć :mrgreen: Super ten barf!
No i Toudi ma zajęcie na godzinę minimum, chyba że sobie wcześniej odpuści :wink:

a pytanie takie do barfoców... daje ktoś psą OZORKI? I jeśli tak, to jak to traktujecie, jak mięso czy jak podroby? Bo w sumie, ozor, to taki kawał mięśnia.

Mazoku napisał/a:
Off-Topic:
tułów nie tyłów! tułów to korpus, tyłów to dopełniacz od tyły!

Off-Topic:
ta kwestia była już rozwiązana - zwykła literówka :/ ,że mod. zwrócił uwage, a na to agnieszka, nie musi być po tym 4-5 postów o jdnym i tym samym :roll:

Oli - Wto Cze 02, 2009 15:22

Tess napisał/a:
Pytanie takie - czy zaczipowałyście psy, albo planujecie w najbliższym czasie?
u mnie oba psiaki mają chipy.
Mangusta - Wto Cze 02, 2009 15:33

yoshi napisał/a:
Offtopic:
ta kwestia była już rozwiązana - zwykła literówka :/ ,że mod. zwrócił uwage, a na to agnieszka, nie musi być po tym 4-5 postów o jdnym i tym samym :roll:

Off-Topic:
no ale ja mówię że Ty napisałaś dobrze, Aga chyba powiedziała źle ;P chyba że coś ominęłam ;)

Bajka ma czipa, została zaczipowana w kilka miechów po jej przyjechaniu do nas.

Tess - Wto Cze 02, 2009 16:07

Czytniki to głupota, nikt mieć nie musi.^^ Na granicy muszę mieć, weci też. Nie ma problemu z przejazdem, a jak nie daj boże pies Ci się zgubi/ucieknie i ktoś go do weta weźmie, wszystkiego się tam dowiedzą, żeby Ci go oddać. :] Lepsze to niż adresówki czy tatuaże, bo się nie zetrze, nie zgubi, a wszystkie Twoje dane są w kompie. :] Poza tym jeśli wyrabia się psu paszport, czip musi mieć. Moja suka ma dodatkowo adresówkę metalową, z jednej strony z napisem "Mam Chip", z drugiej z numerem tel i krajem pochodzenia.
Anonymous - Wto Cze 02, 2009 16:39

sat, ja się nie znam, więc ci nie poradzę nic, ale to nie jest dobrze jak pies jest taką przylepą od małego. pilnuj, żeby się z tego jakieś lęki nie zrobiły czy coś.
Marcik - Wto Cze 02, 2009 16:56

Nasz Bary też ma czip, i taką fajową metalową adresówkę w kształcie kostki, u nas można wyrobić bardzo porządną u ... szewca :)
agacia - Wto Cze 02, 2009 18:36

Moje psy tez maja chipy.
yoshi - Wto Cze 02, 2009 20:24

[quote="Mazoku"]
yoshi napisał/a:
Offtopic:

Off-Topic:
no ale ja mówię że Ty napisałaś dobrze, Aga chyba powiedziała źle ;P chyba że coś ominęłam ;)

Off-Topic:
nie, to ja zrobiłam źle :wink: dlatego tak zareagowałam :P

my tez robimy czipa, za 3 mies :wink:

Oli - Wto Cze 02, 2009 20:26

Czytnik powinny mieć też schroniska. Moje psy też mają dodatkowo adresówki z imieniem i moim numerem telefonu. Wychodzę z założenia, że prędzej ktoś wpadnie na pomysł szukania blaszki niż na zabieranie do weta w celu sprawdzenia czy pies ma chip.
sachma - Wto Cze 02, 2009 20:43

moje psy ani chipa ani adresówki nie mają.. tylko Atos zwiewa, ale jego już całe miasto zna, po za tym on mimo że łasy to z obcym nie pójdzie, da się pogłaskać ale nie daj bóg jak go ktoś obcy za obroże łapie i gdzieś ciągnie.. tylko wtedy ten pies pokazuje zęby.. raz kolega chciał go do nas przyprowadzić.. Atos zwiewał przed nim tak, że zanim kumpel zdążył zadzwonić że Atos jest pod szkołą ten już siedział przy branie i wył żeby go jednak wpuścić..
Snapi ma paniczny lęk przed światem - wołami go z podwórka nie wyciągną .. odkąd do nas przyszedł spacer kończył się na bramie, bo pies się zapierał zaczynał płakać i nie chciał iść dalej.. ani smakołyk ani zabawka ani nawet Atos - nic nie było w stanie go zachęcić do wyjścia i tak jest do teraz..
Niko i Dino to psy do pilnowania - mają duży teren i też na spacery nie wychodzą, nawet jak brama otwarta i kot na ulicy, to nie wychodzą, szczekają zza furtki :|

psów mi raczej nikt nie ukradnie bo są antyludzkie i nie ufne.. a jak coś się stanie to i tak każdy wet w Pruszczu (mamy ich aż 3!) zna Atosa.. i zna albo mnie albo mojego ojca.. więc kłopotów nie ma..

nezu - Wto Cze 02, 2009 22:27

Psota schudła ponad kilogram! :mrgreen:
Ja wiem, że to za mało, ale jak na tydzień regularnych, prawie 3godzinnych spacerów z elementami biegu za rowerem i w przypadku naszego kompletnie niekumatego dziadka podkarmiającego "biedne, głodne pieski " :? to i tak ogromny sukces. :D

sachma - Wto Cze 02, 2009 23:08

Cytat:
Psota schudła ponad kilogram! :mrgreen:

gratuluje! :) bo powiem szczerze, co u ciebie jestem to ona coraz większa :D

pituophis - Śro Cze 03, 2009 09:14

http://cerro.de.pasco.sweb.cz/Stenata/19.jpg
sachma - Śro Cze 03, 2009 09:42

:serducho: ślicznoty :)