Archiwum - Psiaki XVI
Sorgen - Pią Kwi 05, 2013 01:07
Jak chcesz bulla to Ci z rozkoszą podrzucę moją sukę Idealny test przed posiadaniem własnego bulla
Bel - Pią Kwi 05, 2013 08:29
a ja strasznie żałuję, że Alpha nie ma tej łapy.. tzn ma takie skrzydło kurczaka.. chciałabym z nią móc chodzic na jakieś zajęcia... ona uwielbia aportowac i jest przy tym tak pięknie skupiona, że aż szkoda tego marnowac no ale przecież bez łapy skakac nie będzie przez przeszkody..
sachma - Pią Kwi 05, 2013 08:39
Bel, a frisbee? przecież nie musisz ćwiczyć z nią sportowo, wystarczy amatorsko
Bel - Pią Kwi 05, 2013 08:47
sachma, sęk w tym, że ona nie uważa. A ja bym chciała, aby zachowała na dłużej zęby niż do 2-3 roku życia. Niestety ale podskok u psa kończy się hamowaniem pyskiem o ziemię
sachma - Pią Kwi 05, 2013 08:59
aj to rzeczywiście masz kłopot
Bel - Pią Kwi 05, 2013 09:02
no właśnie. Dlatego jak jej coś rzucam a ona mogłaby łapac i przynosic cały dzień (bo zaczyna aportowanie już od 5 nad ranem a jak nikt nie chce jej rzucac to sama sobie podrzuca i łapie) na dywanie w pokoju. Radości jej odbierac nie chcę.. może jak zrobi się ciepło to na trawie porzucamy... staram się rzucac tak, aby nie musiała za wysoko podskakiwac i wręcz żeby wpadało jej to do pyska..
Szura - Pią Kwi 05, 2013 09:58
Bel, a obedience czy też jego zabawowa forma - rally-o? A z frisbee może się np. do rollerów ograniczcie, suka skakać nie będzie musiała.
Bel - Pią Kwi 05, 2013 10:10
zobaczymy ruszac to ona się musi bo jednak w jej przypadku kondycja jest mega istotna.
babyduck - Pią Kwi 05, 2013 10:44
Bel, jak chcesz z nią coś robić to polecam rally-o, tam psy kalekie są bardzo miło widziane i regulamin jak najbardziej obejmuje ich udział w zawodach. A sam sport, a raczej zabawa, jest przyjemny.
Bel - Pią Kwi 05, 2013 10:50
już wysłałam maila do psiej edukacji. Zobaczymy. Spotkania raz w tygodniu były by super
Szura - Pią Kwi 05, 2013 12:02
Bel, kondychę to można i spacerami zrobić, tylko ona się pewnie zanudzi.
AngelsDream - Pią Kwi 05, 2013 12:27
Bel, ale faktycznie frisbee można puszczać po gruncie i nie będzie musiała skakać.
Bel - Pią Kwi 05, 2013 13:43
na razie to marzy mi się taka wyrzutnia zabawek jak z tego filmiku z jamnikiem co sam sobie piłkę wyrzucał.....
PALATINA - Pią Kwi 05, 2013 14:13
Też mi się taka marzy.
Czata to piłkowa maniaczka. Staramy się jej w mieszkaniu nie rzucać, bo inaczej nie daje nam spokoju, wciskając nam w dłonie wszystko, co znajdzie (ostatnio są to kocie myszki i piłeczki, bo zawsze się walają po domu).
Bel - Pią Kwi 05, 2013 14:15
ja jak zabrałam już jej zabawki żeby dała święty spokój to przyniosła poszewkę na poduszkę i zaczęła podrzucac
|
|
|