To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XVI

Sorgen - Pią Kwi 05, 2013 01:07

Jak chcesz bulla to Ci z rozkoszą podrzucę moją sukę :lol: Idealny test przed posiadaniem własnego bulla :lol:
Bel - Pią Kwi 05, 2013 08:29

a ja strasznie żałuję, że Alpha nie ma tej łapy.. tzn ma takie skrzydło kurczaka.. chciałabym z nią móc chodzic na jakieś zajęcia... ona uwielbia aportowac i jest przy tym tak pięknie skupiona, że aż szkoda tego marnowac :( no ale przecież bez łapy skakac nie będzie przez przeszkody..
sachma - Pią Kwi 05, 2013 08:39

Bel, a frisbee? przecież nie musisz ćwiczyć z nią sportowo, wystarczy amatorsko ;)
Bel - Pią Kwi 05, 2013 08:47

sachma, sęk w tym, że ona nie uważa. A ja bym chciała, aby zachowała na dłużej zęby niż do 2-3 roku życia. Niestety ale podskok u psa kończy się hamowaniem pyskiem o ziemię :(
sachma - Pią Kwi 05, 2013 08:59

aj :/ to rzeczywiście masz kłopot :/
Bel - Pią Kwi 05, 2013 09:02

no właśnie. Dlatego jak jej coś rzucam a ona mogłaby łapac i przynosic cały dzień (bo zaczyna aportowanie już od 5 nad ranem a jak nikt nie chce jej rzucac to sama sobie podrzuca i łapie) na dywanie w pokoju. Radości jej odbierac nie chcę.. może jak zrobi się ciepło to na trawie porzucamy... staram się rzucac tak, aby nie musiała za wysoko podskakiwac i wręcz żeby wpadało jej to do pyska..
Szura - Pią Kwi 05, 2013 09:58

Bel, a obedience czy też jego zabawowa forma - rally-o? A z frisbee może się np. do rollerów ograniczcie, suka skakać nie będzie musiała.
Bel - Pią Kwi 05, 2013 10:10

zobaczymy :) ruszac to ona się musi bo jednak w jej przypadku kondycja jest mega istotna.
babyduck - Pią Kwi 05, 2013 10:44

Bel, jak chcesz z nią coś robić to polecam rally-o, tam psy kalekie są bardzo miło widziane i regulamin jak najbardziej obejmuje ich udział w zawodach. A sam sport, a raczej zabawa, jest przyjemny.
Bel - Pią Kwi 05, 2013 10:50

:) już wysłałam maila do psiej edukacji. Zobaczymy. Spotkania raz w tygodniu były by super :)
Szura - Pią Kwi 05, 2013 12:02

Bel, kondychę to można i spacerami zrobić, tylko ona się pewnie zanudzi. :D
AngelsDream - Pią Kwi 05, 2013 12:27

Bel, ale faktycznie frisbee można puszczać po gruncie i nie będzie musiała skakać. :D
Bel - Pią Kwi 05, 2013 13:43

na razie to marzy mi się taka wyrzutnia zabawek jak z tego filmiku z jamnikiem co sam sobie piłkę wyrzucał..... :P
PALATINA - Pią Kwi 05, 2013 14:13

Też mi się taka marzy. :]
Czata to piłkowa maniaczka. Staramy się jej w mieszkaniu nie rzucać, bo inaczej nie daje nam spokoju, wciskając nam w dłonie wszystko, co znajdzie (ostatnio są to kocie myszki i piłeczki, bo zawsze się walają po domu). :P

Bel - Pią Kwi 05, 2013 14:15

ja jak zabrałam już jej zabawki żeby dała święty spokój to przyniosła poszewkę na poduszkę i zaczęła podrzucac :lol: