To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

Layla - Śro Sie 13, 2008 10:16

Aaaach jaki on boski jest!!! :serducho: :serducho: :serducho: :serducho:
Tygrys - Czw Sie 14, 2008 14:08

toffik po kastracji, miał wczoraj. wiem, że to nie jest smieszne, ale jak po zastrzyku zaczęły mu się rozjeżdżać nogi i kiwać głowa to się chichrałam jak głupia :roll:

Odebrałam go po godzince, nie mógł za bardzo iść, więc podjechał teść samochodem, to niby dwie ulice dalej, ale nie chciałam go męczyć niesieniem na rękach. a 18 kg to jednak trochę jak dla mnie. no i nie chciałam uszkodzić rany.
Po powrocie nie chciał za nic się położyć tylko położył łeb na moich kolanach i domagał się głaskania, mimo że przewracał sie w prawo i w lewo.nie chciał pić aż do dziś jak wychodziłam do pracy, mam nadzieje ze troche się napił i zjadł. kupię mu dziś trochę świeżego mięska za grzeczność. kołnierz ma, ale wszędzie się nim obija w związku z czym na spacery mu go ściagam, bo zahacza się o krzaki i uderza kołnierzem o drzewa :roll: dziś już chodził normalnie, ale jeszcze nie zrywa się na dźwięk pukania do drzwi.
wczoraj miał dzień dobroci i spał ze mną na łóżku, ale o 2 w nocy zszedł bo ja walczyłam z komarem i moje wierzgi mu widocznie przeszkadzały w spaniu.

za 2 tygodnie ściągamy szwy.

Oli - Czw Sie 14, 2008 14:39

Tygrys napisał/a:
kołnierz ma, ale wszędzie się nim obija w związku z czym na spacery mu go ściagam, bo zahacza się o krzaki i uderza kołnierzem o drzewa :roll:

Kołnierz jest jedynie potrzebny wtedy, gdy nie możesz kontrolować czy nie wylizuje rany i nie szarpie szwów. Na spacery możesz mu spokojnie zdejmować, tak samo wo domu, o ile będziesz pilnowała by się nie wylizywał. :wink:

Tygrys - Czw Sie 14, 2008 15:18

Olimpia, właśnie jestem w pracy, mama też, siostra u chłopaka, dlatego ma kołnierz :wink:
a jak mu ściągam od razu lezie z pyskiem między nogi :roll:

[ Dodano: Pią Sie 15, 2008 10:44 ]
Hmm, 3 dzień po kastracji, a Toffik olał suczkę na spacerze, olał szczekającego psa, i nie szczeka jak ktoś do domu wchodzi znajomy. czyżby już oznaki kastracji? :shock:

Sorgen - Pią Sie 15, 2008 14:21

Tygrys pies nie staje się automatycznie łagodniejszy jak jajka straci. Musi mu spaść poziom hormonów a to trochę trwa. Myślę że jego łagodność raczej jest spowodowana osłabieniem po zabiegu i bolesnością rany.
babyduck - Nie Sie 17, 2008 09:26

Corgiszon jest u mnie na tydzień :mrgreen: :

Mangusta - Nie Sie 17, 2008 11:18

babyduck, zazdroszczę, uwielbiam welsh corgi *_* są takie... psiaste. a ja w pracy u chłopa muszę pilnować gigantycznego owczarka niemieckiego długowłosego, niegroźnego jak baranek, niestety nie mam przy sobie cyfrówki. genialny sierściuch co sie łasi i chce bawić jak szczenię (z tym że mu do pyska wchodzi pół mojej ręki )
nutaka - Nie Sie 17, 2008 15:16

babyduck, kocham tę rasę :zakochany: :zakochany: :zakochany:
pituophis - Nie Sie 17, 2008 17:09

Jedne z nielicznych psow z tej grupy, ktore lubie.

Wczoraj zas widzialem... dorgie. Fuj.

babyduck - Nie Sie 17, 2008 19:51

Pembroke'i są śmieszne z tymi ich mini-ogonkami. Corgiszon wygląda jak zając, zwłaszcza, kiedy zamiast biec kica. No i te krótkie łapki - nie wiadomo czy on leży czy stoi :mrgreen: Ale jest bardzo mądry. Być może nie zna wielu komend, ale jest mądry "życiowo".
Tygrys - Pon Sie 18, 2008 15:48

Sorgen, no właśnie wiem, że to ok2-3 tygodni trwa dlatego moja mina :shock:
Justka1 - Pon Sie 18, 2008 22:53

My juz prawie ostatecznie przygotowane do zawodow :) .Jeszcze troszke trzeba zrzucic ale ok pol kilo :) .Dzis troszke poskakala sucz po scianie,bo nowa konkurencja przed nami :) .

Sorgen - Wto Sie 19, 2008 10:23

Justka jak mnie się strasznie podoba to co robisz ze swoją sucz :mrgreen: Takie moje male marzenie co do bulla i jego "zastosowania" :)
Justka1 - Wto Sie 19, 2008 10:45

Sorgen,jak najbardziej popieram :) .Moja sucz ma juz skorke prawie jak papier :mrgreen: .Prawie 0 tluszczyku :mrgreen: .Jeszcze nie widac tak żeberek jak powinno ale kregoslupik troche wychodzi :mrgreen: .Sile ma nie z tej ziemi,checi i zapał do pracy 8) ,a to najwazniejsze :P .

Cieszy mnie,ze komus sie podoba taki sport ;) .

Jak cos mam jeszcze kilka podobnych zdjec w kolorze,wstawic? :P

wuwuna - Wto Sie 19, 2008 11:33

Justka1, dawać foty :mrgreen: