To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Myszki

Anonymous - Pon Wrz 29, 2008 16:54

idaa napisał/a:
Ale najlepszą rozrywką jest chodzenie po suficie. Tak sprytnie tam wskakują.

Moje też tak wskakiwały z podłogi duny na sufit duny,ale teraz jak mają zawieszony na suficie hamak to wchodzą do niego i nawet nie potrzebują drabinki. :lol:
Jak podaję im świątecznego dropsa to Umbrella je gdy go trzymam ,a Vendetta podbiega,chwyta,wyciąga go z moich palców jednym silnym myszkowym pociągnięciem i biegnie do domku gdzie słychać kiiiiiik. :lol:
Coraz częściej myszki wychodzą na spotkanie ze mną tj. wchodzą na dach hamaka,żeby sprawdzić czy czasami nie mam dla nich czegoś interesującego. do zjedzenia :cookie:

akmad - Pon Wrz 29, 2008 18:19

hej! Na prosbę Bernadety i wuwuny w innym temacie, zamieszczam foty Pana Mysza zwanego tez pokraką (czasami ma specyficzny sposób poruszania się po powierzchniach płaskich - z gory to wyglada nawet jak rozdeptana zaba :) )

w starym jeszcze mieszkanku

nieco młodszy

2 myszy w tym jedna bezprzewodowa :)

Anonymous - Pon Wrz 29, 2008 20:14

Widzę,że pomaga w pracy przy komputerze i pewnie także przy jedzeniu :wink:
http://img364.imageshack....sn850041mr3.jpg

wuwuna - Pon Wrz 29, 2008 21:07

akmad, wiecej myszola :mrgreen:
akmad - Pon Wrz 29, 2008 22:06

A własnie z jedzeniem to mysza przystopował. Przerzucił sie z fast foodów na rzecz szczurzego zarełka i to tak fajnie, że wyjada to co szczurom nie smakuje, a szczury wyjadają to co myszowi nie pasi :)
Dzisiaj zrobiłem eksperyment, taki szatański plan mam :twisted: , i dałem szczurasom ich ulubione zielone costam, ale z miski mysza -pewnie troszke mysza trąciły, ale moze zjedzą :P
jutro moze mysza poje resztki z miski szczurów.
W sumie jest ryzyko, że zapachy im nie podejdą, no ale zobaczymy :D

A zdjątka myszola wkleję jak cos ciekawego wynajdę - wiekszosc zdjec jest rozmazanych jak to w przypadku mysz bywa:)

Oli - Pon Wrz 29, 2008 22:51

A czemu on ma takie dziwne futerko na pysiu i głowie??
akmad - Wto Wrz 30, 2008 18:47

Dziwne w jakim znaczeniu?
idaa - Wto Wrz 30, 2008 21:52

Niektóre myszy takie po prostu mają :) . Ni to kosmate, ni to gładkie. Takie rozczochrane troszkę.
Oli - Śro Paź 01, 2008 01:10

idaa napisał/a:
Niektóre myszy takie po prostu mają :) . Ni to kosmate, ni to gładkie. Takie rozczochrane troszkę.

Rozumiem. :) W pierwszej chwili pomyślałam, że może jest chory. :roll:

akmad - Śro Paź 01, 2008 13:56

Aha, już wiem. myslałem, że coś nie tak z kolorem :-P
A futerko troszkę wytarte ma, to fakt, a bylo to spowodowane wiórkami (niby nawet firmowe były). Strasznie się drapał.
Teraz za podłoże robi benek dla kotów -szczurów i myszów też :)

Mangalarga - Śro Paź 01, 2008 23:56

Mały przegiął pałę :evil:
Tydzień temu obgryzł uszczelkę i przyssawkę w poidle szklanym. Dzisiaj przegryzł zaczep od poidła kulkowego. Na noc dostał wodę w misce, jutro zrobię dziurkę w ściance i zamocuje poidło na zewnątrz. 2 poidła w ciągu tygodnia to gruba przesada.
Widziałam dzisiaj jak próbuje pogryźć karmnik, ale za twardy dla jego ząbków. Niszczyciel jeden się znalazł :evil:
O żesz, teraz skrobie pokrywę od spodu! Mam dość, jutro robię jeszcze raz rundę po zoologach w poszukiwaniu klatki, nie będzie, to zamawiam.

I w ogóle grrr i wrrr, idę się pogryźć.

Natalia - Czw Paź 02, 2008 11:03

W zoologach nie kupuj, bo zapłacisz 50 zł więcej albo i jeszcze więcej. A jaką ma klatkę, pręcikową?
Może chce wyjść z klatki/ma za małą?

Mangalarga - Czw Paź 02, 2008 18:46

W sumie ma minimalną dla myszy, właściwie faunabox, ale szukam czegoś większego. Sprawdzę jutro jeszcze w jednym małym zoologu, który dzisiaj widziałam z autobusu (w małych zazwyczaj mają taniej), czy nie znajdzie się Myszka Kwadratowa lub coś podobnego, byle nie było wielkie i miało małe odstępy między prętami.
Natalia - Czw Paź 02, 2008 19:10

Polecam Miki/Mimi :) . Jest wyższa i fajna, będzie się mógł myszek "wyżyć". http://www.ubasseta.com.pl/showProduct.do?id=178 .
Anonymous - Pon Paź 06, 2008 16:15

Jutro pojawią się u mnie w domu trzy nowe myszki :jupi: od Kasi . :)