Archiwum - Myszki
Anonymous - Pon Wrz 29, 2008 16:54
idaa napisał/a: | Ale najlepszą rozrywką jest chodzenie po suficie. Tak sprytnie tam wskakują. |
Moje też tak wskakiwały z podłogi duny na sufit duny,ale teraz jak mają zawieszony na suficie hamak to wchodzą do niego i nawet nie potrzebują drabinki.
Jak podaję im świątecznego dropsa to Umbrella je gdy go trzymam ,a Vendetta podbiega,chwyta,wyciąga go z moich palców jednym silnym myszkowym pociągnięciem i biegnie do domku gdzie słychać kiiiiiik.
Coraz częściej myszki wychodzą na spotkanie ze mną tj. wchodzą na dach hamaka,żeby sprawdzić czy czasami nie mam dla nich czegoś interesującego. do zjedzenia
akmad - Pon Wrz 29, 2008 18:19
hej! Na prosbę Bernadety i wuwuny w innym temacie, zamieszczam foty Pana Mysza zwanego tez pokraką (czasami ma specyficzny sposób poruszania się po powierzchniach płaskich - z gory to wyglada nawet jak rozdeptana zaba )
w starym jeszcze mieszkanku

nieco młodszy

2 myszy w tym jedna bezprzewodowa

Anonymous - Pon Wrz 29, 2008 20:14
Widzę,że pomaga w pracy przy komputerze i pewnie także przy jedzeniu
http://img364.imageshack....sn850041mr3.jpg
wuwuna - Pon Wrz 29, 2008 21:07
akmad, wiecej myszola
akmad - Pon Wrz 29, 2008 22:06
A własnie z jedzeniem to mysza przystopował. Przerzucił sie z fast foodów na rzecz szczurzego zarełka i to tak fajnie, że wyjada to co szczurom nie smakuje, a szczury wyjadają to co myszowi nie pasi
Dzisiaj zrobiłem eksperyment, taki szatański plan mam , i dałem szczurasom ich ulubione zielone costam, ale z miski mysza -pewnie troszke mysza trąciły, ale moze zjedzą
jutro moze mysza poje resztki z miski szczurów.
W sumie jest ryzyko, że zapachy im nie podejdą, no ale zobaczymy
A zdjątka myszola wkleję jak cos ciekawego wynajdę - wiekszosc zdjec jest rozmazanych jak to w przypadku mysz bywa:)
Oli - Pon Wrz 29, 2008 22:51
A czemu on ma takie dziwne futerko na pysiu i głowie??
akmad - Wto Wrz 30, 2008 18:47
Dziwne w jakim znaczeniu?
idaa - Wto Wrz 30, 2008 21:52
Niektóre myszy takie po prostu mają . Ni to kosmate, ni to gładkie. Takie rozczochrane troszkę.
Oli - Śro Paź 01, 2008 01:10
idaa napisał/a: | Niektóre myszy takie po prostu mają . Ni to kosmate, ni to gładkie. Takie rozczochrane troszkę. |
Rozumiem. W pierwszej chwili pomyślałam, że może jest chory.
akmad - Śro Paź 01, 2008 13:56
Aha, już wiem. myslałem, że coś nie tak z kolorem
A futerko troszkę wytarte ma, to fakt, a bylo to spowodowane wiórkami (niby nawet firmowe były). Strasznie się drapał.
Teraz za podłoże robi benek dla kotów -szczurów i myszów też
Mangalarga - Śro Paź 01, 2008 23:56
Mały przegiął pałę
Tydzień temu obgryzł uszczelkę i przyssawkę w poidle szklanym. Dzisiaj przegryzł zaczep od poidła kulkowego. Na noc dostał wodę w misce, jutro zrobię dziurkę w ściance i zamocuje poidło na zewnątrz. 2 poidła w ciągu tygodnia to gruba przesada.
Widziałam dzisiaj jak próbuje pogryźć karmnik, ale za twardy dla jego ząbków. Niszczyciel jeden się znalazł
O żesz, teraz skrobie pokrywę od spodu! Mam dość, jutro robię jeszcze raz rundę po zoologach w poszukiwaniu klatki, nie będzie, to zamawiam.
I w ogóle grrr i wrrr, idę się pogryźć.
Natalia - Czw Paź 02, 2008 11:03
W zoologach nie kupuj, bo zapłacisz 50 zł więcej albo i jeszcze więcej. A jaką ma klatkę, pręcikową?
Może chce wyjść z klatki/ma za małą?
Mangalarga - Czw Paź 02, 2008 18:46
W sumie ma minimalną dla myszy, właściwie faunabox, ale szukam czegoś większego. Sprawdzę jutro jeszcze w jednym małym zoologu, który dzisiaj widziałam z autobusu (w małych zazwyczaj mają taniej), czy nie znajdzie się Myszka Kwadratowa lub coś podobnego, byle nie było wielkie i miało małe odstępy między prętami.
Natalia - Czw Paź 02, 2008 19:10
Polecam Miki/Mimi . Jest wyższa i fajna, będzie się mógł myszek "wyżyć". http://www.ubasseta.com.pl/showProduct.do?id=178 .
Anonymous - Pon Paź 06, 2008 16:15
Jutro pojawią się u mnie w domu trzy nowe myszki od Kasi .
|
|
|