Archiwum - Chomiczki
sachma - Śro Sty 18, 2012 11:38
to potrzeby jest piasek, kołowrotek, domek i miseczki? i koniec pieśni?
Rozumiem że mniejszy chomik = mniejsza klatka?
Kasik - Śro Sty 18, 2012 11:41
| sachma napisał/a: | | Rozumiem że mniejszy chomik = mniejsza klatka? |
Nie, każdy gatunek potrzebuje minimum 40x60cm. Kwestia wielkości wynika też tak jak pisała Ninek - z wielkości chociażby kołowrotka i domku - takie dla syryjka po prostu są dużo większe i ciężej je upakować w klatce 40x60, tak żeby zostało miejsce dla choma.
Widziałam, że ludzie trzymają chomy w samli z ikei. Bardzo fajnie można to urządzić, tylko trzeba w pokrywie zrobić dziurę i zamontować siatkę - ale tanio wychodzi
Ninek - Śro Sty 18, 2012 11:44
sachma, w podstawowym wyposażeniu tak
Mniejszy chomik to niekoniecznie mniejsza klatka. Chodziło mi głównie o to, że jego akcesoria są mniejsze, więc łatwiej je zmieścić w tym minimum. Dżungarki zazwyczaj są bardziej ruchliwe i korzystają z większej ilości zabawek w klatce.
Radze podpatrzeć na chomiczym O tu jest dużo 'inspiracji': http://www.forum.e-chomik...page__st__11380
Ja jestem zafascynowana niektórymi rozwiązaniami z niemieckiego forum, ale to już trzeba mieć dużo kasy i jeszcze więcej miejsca A chomik dopóki młody - korzysta z wielkiej przestrzeni, później jest głównie 'dla oka właściciela'
Ninek - Śro Sty 18, 2012 12:28
Wg mojego kolejnego sprawdzania płci - dwóch chłopaków.
Biore pod uwage wyłącznie odległości pod ogonem, nie wiem jak inaczej można u takich okruszków sprawdzić
Domniemane chłopy:
Bel - Śro Sty 18, 2012 12:32
ciapatek kradnę Ci go
Ninek - Śro Sty 18, 2012 12:35
Bel, jest najmniejszy i najsłodszy! Żebyście widziały, jak odważnie walczy o jedzenie! Ciągle ktoś go okrada, a on jest taki dzielny
Bel - Śro Sty 18, 2012 12:38
Ninek, ohoho... ja to zawsze jak kulą w płot.. albo najmniejsze albo niepełnosprawne.. ostatni najmniejszy jakiego rezerwowałam u Agaty kitę odwalił
Kradnę go
Ninek - Śro Sty 18, 2012 12:42
Bel, kradnij, prosze bardzo
I tak transportu do Wawy trza szukać
Bel - Śro Sty 18, 2012 12:47
Ninek, dt jak najbardziej. Dt z przedłużonym terminem też. A potem będę prosić M. o zgodę
quagmire - Śro Sty 18, 2012 12:49
Ninek, a wiesz już, co to umaszczenie, to ciapate?
Ninek - Śro Sty 18, 2012 12:50
| quagmire napisał/a: | | Ninek, a wiesz już, co to umaszczenie, to ciapate? |
Dominant spot
Bel, uwielbiam Cie
quagmire - Śro Sty 18, 2012 12:51
brzydko się nazywa to już silver grey brzmi ładniej
Bel - Śro Sty 18, 2012 12:59
quagmire, to go nazwjmy bambus chociaż teraz jak na niego patrzę i na jego rodzeńswo to on taki kiełek bambusa jest...
quagmire - Śro Sty 18, 2012 13:02
Bambus ładnie
pszczoła - Śro Sty 18, 2012 13:05
oo, jakie kupki małe robią
|
|
|