Archiwum - Psiaki
jokada - Pon Sie 27, 2007 20:59
tak
urodzony w maju, tak ze juz troche starszy
ah, jooo...
chciałabym takiego siersciucha
SzczurkiOli - Pon Sie 27, 2007 21:04
nio odchowany jak ,to się mówi "z najgorszego"
jokada trzymam kciuki
AngelsDream - Pon Sie 27, 2007 21:14
jokada, dorzucam się do kciuków.
Gato - Wto Sie 28, 2007 00:55
jokada, ja też! trzymamy mocno.
jokada - Wto Sie 28, 2007 10:10
dostalam odpowiedz
piesio wolny, szuka domku
mam nadzieje ze pani mi cos wiecej napisze, czekam...
nie wiem czy sie cieszyc, czy zaczac martwic ze MM sie zbuntuje
aaaaaa, nie wiem, nie wiem...
i czy sie taki szczeniak nie bedzie dużego miasta bał, skoro wychowany w nieduzej miejsowosci
może mnie ktos oświecic jak sprawa ze szczepieniamy wyglada
po ktorym szczepieniu ile kwarantanny ?
wiem ze piesio mial dwa - z tego co wiem powinno byc jakies trzecie ?
AngelsDream - Wto Sie 28, 2007 11:01
jokada, nawet nie wiesz jak bardzo cię w tej chwili rozumiem.
LunacyFringe - Wto Sie 28, 2007 12:13
Hm z tego co ja wiem na nosówke dwa wystarczają , trzecie nieobowiązkowe , ale nie jestem pewna. No i na pewno wścieklizna i odrobaczenie
agacia - Wto Sie 28, 2007 13:19
Jak sie w maju urodzil to ma juz 3 miesiace,a moze prawie 4,wiec powinien juz byc po 2 a byc moze i 3 szczepianiach (zalezy to od weta). Wiec najprawdopodobniej czeka Cie szczepienie przeciwko wsciekliznie.No i pozniej trzeba co rok szczepic.
Gato - Wto Sie 28, 2007 16:29
| agacia napisał/a: | | i czy sie taki szczeniak nie bedzie dużego miasta bał, skoro wychowany w nieduzej miejsowosci |
to już zależy od Ciebie, jak go od małego przyzwyczaisz, że miasto nie jest złe, tak samo jak autobus, tramwaj i samochód to wszystko będzie ok. szczeniaki w lot łapią takie rzeczy, są ciekawskie i wszędzie muszą zajrzeć.
| jokada napisał/a: | może mnie ktos oświecic jak sprawa ze szczepieniamy wyglada
po ktorym szczepieniu ile kwarantanny ?
wiem ze piesio mial dwa - z tego co wiem powinno byc jakies trzecie ? |
kopiuję z psiego forum wypowiedź hodowczyni labków (sodalis):
| Cytat: | Najlepiej żeby był zaszczepiony w wieku 6,9,12 tygodni, lub chociaż 8 i 12 tygodni, kwarantanna kończy się około tygodnia po ostatnim szczepieniu czyli tak szczepiony szczeniak może trafic do Ciebie w wieku 13 tygodni.
Chodzi o szczepienie w kierunku nosówki, parwowirozy, choroby Rubartha i czasem kilku innych troche mniej istotnych, na wścieklizne możecie zaszczepić sobie go później.
Najczęściej używane szczepionki, którymi Twój przyszły szczeniak powinien być zabezpieczony to: Vanguard, Nobbyvac, Eurican, Duramune - przy tych nazwach są jeszcze różne, literki i cyferki, ale to nie ma już dla Ciebie większego znaczenia (...). |
AngelsDream - Wto Sie 28, 2007 16:42
Ciężko się czeka...
Oj ciężko.
Ja już czasami nie wytrzymuje - pochlipuję w poduszkę, bo mi smutno.
marhef - Wto Sie 28, 2007 17:29
AngelsDream, a kiedy Wy zamierzacie sobie sprawić wymarzonego wilczaka?
AngelsDream - Wto Sie 28, 2007 17:35
marhef, mamy nadzieję, że w ciągu roku znajdzie się właściwy miot i przychylny nam hodowca - jak dotąd wygląda na to, że zapadamy w pamięć i to na szczęście pozytywnie.
marhef - Wto Sie 28, 2007 17:38
AngelsDream, to trzymam kciuki
AngelsDream - Wto Sie 28, 2007 17:40
Tu szerszy kadr, na przodzie Przemek z Eligo i Balrogiem: jednymi z najładniejszych polskich wilczaków, wg wielu osób
Przemkowi też nic nie brakuje
marhef - Wto Sie 28, 2007 17:49
O matko, cała wataha
Pięknie to wygląda
Racja, racja
|
|
|