To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

falka - Śro Mar 02, 2011 21:19

babyduck napisał/a:
Tylko szkoda, że kudłaty

Piesek nie był kupowany pod kątem wystaw, tylko braku dysplazji u wszystkich rodziców i dziadków, także mi nie zależy na wystawowym wyglądzie. Baaaaardzo mi się podoba taki kudłaty i dużo ludzi nie rozpoznaje, że to labek (nie dziwię się). Częsty werdykt - golden :mrgreen:

babyduck napisał/a:
i już staje po francusku.

Dzięki baby, nie wiedziałam nawet, że coś takiego może być... od razu dziś zrobiliśmy badania krwi, żeby sprawdzić równowagę wapnia i fosforu. Może przez przeboje z doborem karmy i robalami coś mu się zaburzyło :( Głupol dostaje Atrhrofos na stawy i fosfor+wapń w tabletkach, więc nie powinno być tragicznie z jego rozwojem.

babyduck - Śro Mar 02, 2011 21:33

falka, rozumiem. I szczerze mówiąc te kudełki dodają mu uroku. Mówiłam "szkoda" w sensie niespodzianki genetycznej, bo takie rzeczy chyba nie powinny się zdarzać. nie wiem, jak częste to zjawisko.
AngelsDream - Śro Mar 02, 2011 21:34

falka, ale taka postawa nie zawsze świadczy o problemach, czasem po prostu pies staje brzydko i już, nic z tego nie wynika, oprócz tego, że nie wygra wystawy z taką postawą. Znaczy, dobrze, że sprawdzacie, ale liczcie się z tym, że może taki być jego urok. I tak jak napisała baby w kontekście sierści to również bywa dziedziczne. Podobnie jak brzydkie kątowania.
falka - Śro Mar 02, 2011 21:39

babyduck, genetycznie właśnie jest to możliwe - spuścizna po niufkach :) bardzo fajna świadomość, że mamy więcej z niufka w labku niż inni :P

AngelsDream, wiem, że może być dziedziczne, od razu poczytałam o tej wadzie, ale wolę sprawdzić teraz na etapie rozwoju czy niczego mu nie brakuje, żeby w przyszłości nie było problemów, bardzo się boimy jeśli chodzi o wszelkie dysplazje itp.

Oli - Śro Mar 02, 2011 21:39

falka napisał/a:
Częsty werdykt - golden :mrgreen:
czarny golden, taaa... :roll: :lol:
falka - Śro Mar 02, 2011 21:41

Oli, no mamy ubaw po pachi :)
Fea - Śro Mar 02, 2011 21:54

Falka, on jest prześliczny!
quagmire - Czw Mar 03, 2011 12:00

Jakby ktoś miał jakis pomysł, to Smrodek czeka: http://forum.szczury.biz/...p=546044#546044
AngelsDream - Czw Mar 03, 2011 12:02

Ja dziś zostałam kompletnie rozmasłowana przez Celara, może część tego uda mi się pokazać na forum.

Bierzcie Smrodka, kto wie, czy w nim też nie czai się tyle dobra? :mrgreen:

quagmire - Czw Mar 03, 2011 12:29

Myślę, że się czai.
Tylko on jeszcze nie wie, czy może to pokazać :(

Szura - Czw Mar 03, 2011 13:25

Produkty Red Dingo są bardzo fajne i warte polecenia. :) Niestety zgubiłam moją ukochaną smycz, a drugiej takiej w Polsce już nie dostanę... :roll:

Źle się czułam z tym, że nie mam zapasowej obroży, planowałam Tońkowi kupić sensowne szelki - uznałam, że sprawię mu komplet szelki + smycz + obroża. Uparłam się na pomarańcz, w Red Dingo już ni ma, więc z bólem kieszeni zdecydowałam się na Rogza z serii Alpinist (najmniejsze, Kilimanjaro). Chyba będę udawać, że tej kasy nigdy nie miałam, bo inaczej się rozpłaczę. :P

satanka666 - Czw Mar 03, 2011 13:39

masz małego psa więc i tak luz ;p jakbym mojemu chciała kupić rogzowy komplet to bym chyba musiała z 300zł wydać ;p
AngelsDream - Czw Mar 03, 2011 13:39

Ekskluzywny materiał wyłącznie dla wielbicieli i wielbicielek Celara. :serducho:

http://forum.szczury.biz/...p=546080#546080

sachma - Sob Mar 05, 2011 01:01

Lenny skończył rok :) dostał wielkie legowisko, masę sera i dwa nowe pluszaki :) najbardziej ucieszył się z sera i legowiska :D właśnie w nim drzemie - zniósł sobie wszystkie pluszaki i się w nie wtula :)
Bel - Sob Mar 05, 2011 06:36

sachma, wycałuj misia urodzinowo :* :serducho: