To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Pajączki ^_^

Lavi - Pią Lut 06, 2009 14:35

katasza, Też chciałam od L2 zacząć, ale w moim mieście nie ma nic ;D Znalazłam L3 ale facet urwał kontakt ;/ A tak będę już miała ją w sobotę *-*
Naciol - Pią Lut 06, 2009 19:14

Szarlotka zjadła mi wczoraj mącznika, pierwszy raz od tygodnia tknęła jedzenie, więc na wylinkę jeszcze czekamy. Dupka jej lekko urosła, dzisiaj chyba znowu jej dam.
A już liczyłam, że będę mogła ją wyprowadzić z moczboxa. Bo jak na L1 ona i tak jakaś taka duża jest.

yoshi - Pią Lut 06, 2009 21:19

:wink:
Misquamacus - Sob Lut 07, 2009 12:22

yoshi co to za monstrum ? :D
Moich chromatopelm zabrakło ;( facet sprzedał, mimo że pisałem, że chętny ;(
I będzie Acanthoscurria geniculata i Brachypelma vagans prawdopodobnie ;)
Acha, a jak jest z karmieniem pająka wielkości L1 ?
Ale ja chcę chromatopelmę ;(

Grucha - Sob Lut 07, 2009 13:04

parachybanka chyba no nie? :D

yoshi jakby co mam samca (80%) ;p po L11 jeszcze nie dorosly.

fajna koncepcja na fotkę :D

@Edit

chyba pomyłeczka ;p co ona ma na tyłku? ;>
to włoski wyczesane czy lusterko?

a moje potworki rosną ;] przez ostatni miesiąc wszystkie maluchy jeden po drugi przeszły wylinki :D
przekonałem się, że jednak murinus nie taki diabeł zły... ;]

yoshi - Sob Lut 07, 2009 14:00

to Grammostola aureostriata ;) Ona taki złoty tyłek ma, nie wiem skąd to się bierze, ale całkiem ładne ;)

Chciałam porobić epicureanum, ale ona ma humory i na razie nie mam ochoty z nią walczyć ;)

Misquamacus, ja L1, karmie odpowiednio małymi świerszczami, a jak są np. wielkości pajączka lub troszkę większe, to zgniatam im główkę i kładę koło norki, i pająk sobie już sam radzi ;)

Misquamacus - Sob Lut 07, 2009 15:23

Dzięki bardzo po raz kolejny :D
Ale wyszło na to, że będzie gienia L5 i kędzior L2/3 i to już dziś wieczorkiem :shock: :twisted:
Trzeba się wybrać po jakieś pinki, czy coś 8)
A swoją drogą, można pajączki małe karmić np. ochotką, czy innymi robaczkami dla rybek akwariowych ? (chodzi mi o to, że są sporo mniejsze niż jakaś dżdżownica ;) )
Aaaa już są !! :twisted:
Normalnie szokujące są te paskudy, i widziałem dorosłe, jak dla mnie bomba :twisted:
Do tego dostałem pokaz atakowania pędzelka przez jakiegoś żółtawo-brązowawego pająkala :shock:
I dostałem nawet mączniki na pierwsze jedzonko ;)
Zakup to genia L5 i kędzior gratis :) Przy okazji pomordowałem miłego pana setką pytać, ogólnie cool :D Gienia największa ze wszystkich ofc 8) Siedzi w moczoboxie a kędziorka z kliszówki także do moczoboxa przeniosłem :)
Mam już przyszykowane 2 pojemniczki po sałatkach, ale kędziorek jeszcze chyba ciut przymały :(
Tylko one takie coś, hmm, mało ruchliwe ? :roll:

Lavi - Sob Lut 07, 2009 21:14

Misquamacus napisał/a:
gienia L5

Też będę miała takiego pajączka 8)

Anonymous - Sob Lut 07, 2009 22:38

Misquamacus napisał/a:
Tylko one takie coś, hmm, mało ruchliwe ?

hah, no taki ich urok. wsadz im jakiegos badyla, kamyczka, wtedy jakies ruchliwsze sie robia i sobie laza po tym.
no i moje sie zdecydowanie ruchliwsze zrobily jak je zaczelam dogrzewac.
w przyszylym tygodniu ide kupic czerwona zarowke ;]

Misquamacus - Nie Lut 08, 2009 08:41

Tia, muszę im najpierw włókno kokosowe kupić do sałatkoboxa ;) Bo puki co są na włóknie od sprzedawcy.
A czy wogóle jest sens urządzać sałatkobox ? Bo hodowca powiedział, że nie bo one i tak się zakopują ;)

yoshi - Nie Lut 08, 2009 15:02

to zależy, ja nawet do kliszówek dawałam większości Pająka kryjówkę, a resztę pojemników zawsze mam urządzonych ;) Więc to zależy od tego czy ty masz ochotę by sobie to urządzić. Urządzone będzie na pewno ładniejsze i ciekawsze dla samego pająka. ;)
Anonymous - Nie Lut 08, 2009 15:39

Misquamacus napisał/a:
Bo hodowca powiedział, że nie bo one i tak się zakopują

moje sie nie zakopuja...
chowaja sie za kamyki, ale jeszcze ani razu sie nei zakopaly.
i taki pusty pojemnik brzydko wyglada ;p

Misquamacus - Nie Lut 08, 2009 16:01

Już po urządzaniu :D Tylko sprzedawca doradził mi jakieś gów...ne podłoże :evil: torf zbylony (?), wsypałem tylko to 'miałkie' bez 'grud' ale i tak jakieś dziwne jest :/ i woda dziwnie wsiąka :/
Gienia dostała kamyk, skorupkę malutką, liść z draceny ( :D ) i patyczek, grubawy wygięty, ogólnie wygląda fajnie :) a kędzior dostał jak wyżej ale bez kokosa i nie liść a miniaturową odnóżkę dracenki ;)
i prawie pawia puściłem jak kroiłem mącznika :? Masakra, jakieś tępe nożyczki miałem i kroiłem i kroiłem i dupa :?
A potem wylało się troche jakiejś mazi z niego, ogólnie wielkie FUUUU :? :shock:
I pająki dostały po połowie. Wieczorkiem zalukam czy zkonsumowały chodź trochę ;)

Anonymous - Nie Lut 08, 2009 19:59

Misquamacus napisał/a:
i prawie pawia puściłem jak kroiłem mącznika

ja jak pierwszy raz kroilam to czulam go przez pare dni miedzy zebami :roll:
pozniej przechodzi ;) a kupilam sobie do tego scyzoryk, wiec jest latwiej.

Misquamacus - Nie Lut 08, 2009 20:29

Ja sobie musze żyletki kupić ;)
I jestem dumny bo gienia zjadła swoją porcyjkę mącznika :D
Natomiast dla kędziorka chyba ciut za duża jest ta połówka :?
Może mu jakoś ochotkę podam, ale ne mam pomysłu na co położyć, żeby ją zauważył ...