To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Klatki i wyposażenie - Nasze klatki vol. 1

PATY$$ka - Wto Sie 31, 2010 15:15

Zobaczę co się da zrobić :wink:
Jeszcze raz dzięki;)

Kurczę, teraz chłopaki nie chcą z klatki wychodzić, tak im się podoba :P :lol:

RatsRules - Śro Wrz 01, 2010 19:11

To moja chałupa, wydaje się być mała, jednak mam przygotowaną większą. Nusia jest jeszcze mała i myśle że by się czuła niezbyt przytulnie w większej. Za tydzień zmieniamy :)
Skład:
- Kolba
- Poidełko
- Miseczka (na zdjęciu za duża, teraz ma mniejszą)
- Kuweta (na zdjęciu brak, lecz po zmniejszeniu miseczki zmieściła się i jest całkiem przestronnie)
- Domek wyłożony materiałem
- Czerwona budka dla urozmaicenia na górnym piętrze.

http://www.fotosik.pl/pok...1b875066f5.html
http://www.fotosik.pl/pok...17c8ba2e26.html

LalaAla - Śro Wrz 01, 2010 20:40

Tycia ta klateczka.. Szczurek jest tylko jeden?? Planujesz dokupic mu szczurzego kompana??
RatsRules - Czw Wrz 02, 2010 14:40

Na razie jeden. Jeżeli zainteresujesz się jego historią, prześle ci na skrzynkę.
Teraz próbuje (szukam!) kupić rodowodowego.

Phina - Wto Wrz 07, 2010 18:03

A u nas wielka zmiana klatki :) Jest to Jenny KD Ferplasta. Dodałam jeszcze jeden taras, rurę przezroczystą i kilka bajerów. Poniżej wstawiam fotki, mam nadzieję że klatka się spodoba :wink:
Moja kieszeń ucierpiała jak nigdy ale opłacało się, dziewczyny wniebowzięte :mrgreen:

Julita - Wto Wrz 07, 2010 18:13

barzdzo ładnie, tak przestronnie, poza tym Jenny KD uwielbiam tą klatkę, ale jej cena wpędza mnie do grobu :lol:
wuwuna - Śro Wrz 08, 2010 01:34

Ubóstwiam criceti. Czyli nasze apartamenty w zarysie.
Były moimi klatkami przejściowymi teraz pora na coś większego. Najpewniej Tommy T3, ale też mam w planach Super Pet My First Home Deluxe Multi Level Cage.

Ęngel - Śro Wrz 08, 2010 17:01

A oto mieszkanko moich chłopców :)

Jak wam się podoba?
Macie jakieś pomysły na udoskonalenie klatki?
Z góry dzięki za pomoc.

cytryn007 - Czw Wrz 09, 2010 08:12

Ęngel, moim zdaniem klatka jest dobrze zagospodarowana choć osobiście nie lubię drewnianych elemntów i do sianka jakoś też nie mogę się przekonać, jednk przestrzean dobrze i co ważne praktycznie w pełni zagospodarowana :)
adrian - Pon Wrz 20, 2010 19:40

Oto klatka dziewczyn.
wymiary klatki: 50x100x80

Aktualnie mieszkają w niej trzy panny.
Najbardziej lubią miękkie elementy, dobrze się na nie sika..

Madziula - Nie Paź 10, 2010 09:25

Witam to klatka moich dziewczynek.

http://www.fotosik.pl/pok...3f373edaed.html

Proszę o sugestie bo jak dla mnie to coś tu nie gra. Poza tym musze dodać jakieś fajniejsze bajery :-P

~Czarna - Nie Paź 10, 2010 11:42

Przydałyby się jakieś hamaki, może wiszące koszyczki? Dorzuciłabym też jakąś rurę ;)
Madziula - Nie Paź 10, 2010 11:59

~Czarna, tak, masz racje bez tego się nie obejdzie. Zostaje tylko przemyśleć jak to w tej klateczce rozmieścić. Są w niej dwie dziewczynki(czekamy na trzecią Laseczke) :mrgreen: może ktoś zaproponuje mi jakieś fajne rozmieszczenie. Problem mam z tym by udostępnić Panienkom wejście do koszyków, hamaków itd. Czekam na propozycje :)
Julita - Nie Paź 10, 2010 12:15

ta klatka jest o wiele zamała dla 2 szczurów, a co dopiero dla 3, jest wąska przez co szczurki nie mogą się w niej swobodnie poruszać, polecam zmianę klatki na większą dla dobra szczurzyc
Madziula - Nie Paź 10, 2010 12:21

Julita, moje Panny to jeszcze dzieci, masz racje, że klatka będzie za mała dla 3 szczurków ale dorosłych a póki co to małe nie wykorzystują 50% tej klatki. Wymienie klateczkę jak tylko podrosną. Wcześniej były w akwa więc chciałam je jak najszybciej umieścić w niezbyt dużej ale zawsze klatce :)