To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. V

Oli - Czw Maj 28, 2009 22:35

Tess napisał/a:
A tu dowód na to, że łysy Bez też potrafi! http://www.youtube.com/watch?v=X8dgwG-EA_g

a dlaczego nie Ty z nią biegniesz? :>

Tess - Czw Maj 28, 2009 23:00

Ponieważ to było w środku moich matur niestety. :evil: Wczoraj miałam ostatnią, a zawody były 17-18 maja... :cry: Przez głupie matury znajoma jedzie z nią na mistrzostwa świata, bo ja nie mogłam pojechać na kwalifikacje... :roll:
Oli - Czw Maj 28, 2009 23:01

ale chyba możesz jechać jako towarzystwo, czy nie? :|
Tess - Czw Maj 28, 2009 23:06

Jako towarzystwo się wybieram. :mrgreen: Przynajmniej taki jest plan, bo nie jestem pewna jak będzie z kasą, wyjazd na kilka dni do Austrii trochę kosztuje, ale głupio wysłać psa na mistrzostwa świata i nawet tego nie zobaczyć... :roll: Wiesz, zawodnicy mają w dużej części sponsorowany taki wyjazd, ja nawet mając się z kim zabrać, nie. :cry: Ale mam nadzieję, że się uda.^^
Na razie jadę na cztero-dniowe zawody w czerwcu, międzynarodowe, największe do tej pory w Polsce, a potem, w lipcu, na mistrzostwa europy do Holandii. :serducho: :mrgreen:

yoshi - Sob Maj 30, 2009 17:49

Dzisaj byliśmy na 2 godzinnym bieganiu po parku. Toudi wrócił i padł! ;) Pojechaliśmy do parku dębnickiego, z czego bardzo się ciesze. Pojechałam tam z przymusu, musiałam w tamtych okolicach coś załatwić. Niespodziewałam się że spotkamy tam dwa bedlington terrier'y - Felka i jego tate Kube, boksera - Songa, kundelke -Zuzie i boston terriera, 12letnia Kasie :) )

Toudi wyszalał się z Felkiem szczególnie, bo cała reszta pojawiła się później, z Zuzią, też wspaniale się bawił. Zuzia strasznie skoczna, szybka i zwinna. Super suczka, Kasia też była wpaniała, 12 lat, a wierciła i kręciła bączki cały czas, żywe srebro. Songo, też słodziak, jak to boksery, jak biegł to aż dudniło :mrgreen: O Felku i Kubie nie będę nic wspominać bo były to dwa CUDA!!!! pierwszy raz widziałam bedlingtony na żywo a nie na zdjęciach i jestem nimi ZACHWYCONA!!!!

:)

pituophis - Sob Maj 30, 2009 22:22

Bedlington jest rasą, która bardzo mi się podoba.
L. - Sob Maj 30, 2009 23:13

A mnie Bedllingtony do gustu nie przypadły.. nie podchodzi mi ich wygląd.
Kiedyś oglądałam program o babeczce, która do śmierci je miała,nawet obraz z ich wizerunkiem, którym sie wszyscy zachwycali nie przypadł do gustu.

sachma - Nie Maj 31, 2009 00:21

Bedllingtony jak nie są obciachane to są nawet fajne :DD ale obciachane w ogóle mi się nie podobają..

yoshi - Nie Maj 31, 2009 01:19

cóż wedłUg mnie, psy te przywodza miłą myśl o owieczkach. Z resztą właścicielka mówiła ze zwykle od owiec są wyzywane, i że bardzo podobają się dzieciOM.

Mi osobiście oprócz z wyglądu, również spodobały się z charakteru. Ale ja ubÓstwiam terriery :mrgreen: :serducho:

Są naprawdę przemiłe w dotyku. I ten irokezik na mordce. Podoba mi sie w jaki sposób są strzyzone. Gdyby nie te pĘdzelki na uszach sposób STRZYŻENIA byłby podobny do innych terierów, czyli głownie strzyze się tułów, a nogi i głowe zostawia się dłuższą. (no i brzuch, ale nie u wszytskich)

w cale nie wygląda źle, wygląda schludniej :wink:
ale taki zarośniety też rozkosznie wygląda. Robi się w sumie niepodobny do wizerunku rasy ;) Ale zarośniety ogonek śliczny ;)

[ Komentarz dodany przez: Layla: Nie Maj 31, 2009 09:39 ]
Yoshi, błagam o korzystanie z jakiejś autokorekty...

Anonymous - Nie Maj 31, 2009 09:36

Off-Topic:
Jezu, yoshi, pilnuj ortografii, bo aż zęby bolą od tych błędów. ;)

yoshi - Nie Maj 31, 2009 09:45

[ Dodano: Nie Maj 31, 2009 09:45 ]
Off-Topic:
hehehe przepraszam :P późna pora, byłam ledwo przytomna, całe resztę strzyżeni, napisałam poprawie :roll: tylko jedno mi sie uciekło do "szcz", na przytomnie zwykle takich nie popełniam :roll: 8)

Anonymous - Nie Maj 31, 2009 11:59

Off-Topic:
jeszcze to "strzyze się tyłów"

yoshi - Nie Maj 31, 2009 12:55

aga napisał/a:
Off-Topic:
jeszcze to "strzyze się tyłów"

bez przesady!!!!. To zwykła literówka :/ u jest obok y.... zmęczonemu człowiekowi może sie pomylić, a literkówki nawet robię często, bo pisząc nie patrze sie na klawisze, pisze szybko i mi się zdarza. Jak zauważe to poprawie.

Nie ma co wyszukiwać każdej literówki.

ostrzeżenie dostałam za pisanie "napewno" i "narazie" nauczyłam się że pisze się to oddzielnie (choć gdyby wpisać w szukanie "napewno" znajdziemy tam 435 wyników, gdzie nawet modzi się znajdą którzy "na pewno" piszą razem, i wielu innych użytkowników, których nie będę wymieniać bo nie widzę potrzeby). Każdemu się błędy zdarzają. Mam problemy z ortografia, z wyraźnym pisaniem. I w odróżnieniu od innych nie chodzę i krzyczę że mam dysgrafie i dysortografie, a staram się myśleć jak pisze, i nie wstydzę się pytać gdy mam jakieś wątpliwości. Jednak zdarzy mi się popełnić błąd. I dobrze niech modzi zwrócą na to uwagę, nie godzi mnie gdy ktoś mi wytknie mój błąd, a nawet lepiej.

Jednak godzi mnie, wytykanie literówek, i bezsensowne roztrząsanie tego, oraz niemiły ton.

Jak pisałam post był pisany późno, byłam zmęczona, i nie bardzo myślałam jak pisze. Czasem z tego starania się pisać poprawie zaczynam popełniać głupie i oczywiste błędy. Np. jak "wogule" zamiast "w ogóle" choć doskonale zdaje sobie sprawie że pisze się to oddzielnie. Czy jak właśnie "wedłóg", choć również mam świadomość ze poprawna pisownia tego słowa to - według.
Tak samo dzieciom, czy strzyżenie.
Znam zasady pisowni. Kotłowałam je przez długi okres życia i logopedów, polonistów, i w wakacje z babcia :/ Mimo to zdarza mi się pomylić i choć się staram, na pewno jeszcze nie jeden błąd się pojawi w moich postach.

W moich wypowiedziach nie znajdujecie codziennie i nagminnie błędów w stylu - chodowca, curka, krul, żeka, wogule, pieniondze...

pisałam to bez sprawdzania automatycznie błędów. Ktoś się pokusi na wyszukanie? :roll:

:roll: :/ :|

Oli - Nie Maj 31, 2009 13:05

Off-Topic:
Jest takie zdanie "Na pewno na pewno pisze się osobno." Krótkie i łatwo zapamiętać, a jakie pomocne. :wink:

yoshi - Nie Maj 31, 2009 13:33

właśnie Oli, warto zapamiętać, bo Twoje posty z "napewno" też się tam znalazły. Tak jak pisałam zdarza się każdemu, nawet osobom które znają takie powiedzonka :wink: Czasem człowiek nie myśli tylko piszę, a potem takie cosie wychodzą :roll:

Ach jeśli te posty zostaną uśnięcie, prosze też o usunięcie moich rażących błędów, które rażą i mnie. Jednak ja nie mogę zmieniać czerwieni moda, na zwykłą czerń :wink: