To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Koty vol. V

Mika29 - Pią Gru 21, 2012 17:27

Słuchajcie, mam problem. Moja kotka Luśka (10 lat) zaczęła mieć problem z pyskiem. Cały czas chodzi z wywieszonym językiem.. Ale nie ma otwartego pyska (tzn. nie robi tak jakby było jej gorąco), tylko ma zamknięty pysk i wywalony język. Wygląda to strasznie. Jak chciałam zobaczyć czy może coś ma w pyszczku, lewa strona ją bolała. Normalnie po prawej stronie mogłam jej otworzyć pyszczek itp. ale lewej strony nie mogłam. Zabierała głowę i miauczała. Potem, kiedy chciała schować język przewalał jej się na lewą stronę. Nie miała nad nim władzy...

Czy ktoś spotkał sie z czymś takim?

Devona - Pią Gru 21, 2012 17:31

klauduska napisał/a:
Za dużo przy nich roboty, trzeba mieć ciepłe ręce, jak się ich dotyka
Nie wiem, czemu miałoby być przy nich więcej roboty niż przy innych kotach. Poza tym nie rozumiem, o co chodzi z tymi rękami.

klauduska napisał/a:
za bardzo gaduły skaczące wszędzie
Właśnie to jest najlepsze, ja wolę "interaktywne" zwierzaki :] .

No nic, poszukam sobie kiedyś gdzie indziej sfinksów, mi się podobają też devony, ale TŻ zachorował na łysola :P .

Lavi - Pią Gru 21, 2012 17:34

Devona, mój znajomy ma mamę hodującą sfinxy;) Mogę dać namiary.
Mika29 - Pią Gru 21, 2012 17:37

Edit/ Już wiem co się dzieje.. Przy lewym górnym kle, na dziąśle (?) wyrosła gula. Hm.. Nie wiem jakiej wielkości. Nie dużo mniejsze jak groszek. Gula jest czerwona i to bardzo..
Ktoś wie, co to może być?

AngelsDream - Pią Gru 21, 2012 17:40

Mika29, ropień?
Mika29 - Pią Gru 21, 2012 17:41

AngelsDream, na guli jest jakaś biała plama dodatkowo.
Ninek - Pią Gru 21, 2012 18:06

Mika29, no to na ropień wygląda.

Mi sie sfinksy strasznie z wyglądu podobają (przede wszystkim przez to, że nie włosów wszędzie, bo szczerze tego nienawidze), ale ten charakter mnie przeraża.
Nie lubie nachalnych kotów, a podobno jak sfinks chce być głaskany, to MUSI być głaskany.

EDIT
:serducho: https://www.facebook.com/...elevant_count=1 :serducho: :serducho:

Devona - Pią Gru 21, 2012 18:17

Lavi, na razie jeszcze nie szukamy, pytałam orientacyjnie, warto mieć zaufanego hodowcę.
Ninek napisał/a:
Nie lubie nachalnych kotów, a podobno jak sfinks chce być głaskany, to MUSI być głaskany.
Ja już jednego takiego mam i wcale nie jest sfinksem ;) . Zdjęcie cudowne :serducho: .
Ninek - Pią Gru 21, 2012 18:18

Devona, mnie takie koty do szału doprowadzają, ale na szczęście własnego takiego nie miałam.
Oli - Pią Gru 21, 2012 20:50

Mika29, może być ropień albo nadżerka i powinien to zobaczyć wet, bo w okolicach zębów wszelkie cosie nie wróżą nic łatwego w wyleczeniu, a na pewno są bolesne.
Ninek - Pią Gru 21, 2012 20:56

Oli napisał/a:
Mika29, może być ropień albo nadżerka i powinien to zobaczyć wet, bo w okolicach zębów wszelkie cosie nie wróżą nic łatwego w wyleczeniu, a na pewno są bolesne.

Taa. Moja kotka umarła właśnie przez zębowe problemy. Kamień na ostatnim zębie tak jej narósł (a całe życie była na suchym żarciu), że ranił 'policzek'. Trzeba było kamień wyczyścić, pod narkozą. O ile zabieg kotka zniosła super, tak niestety nerki po narkozie nie ruszyły ;(

Cola - Pią Gru 21, 2012 21:02

ojczym mówi że koty niszczą i nie nadają się do mieszkania, mimo że są ładne, a mama leży na podłodze i piszczy. mama wygra i tak, bo jest fanką czarnych kotów. jutro oddajemy szylkretową. boję się że bardzo przeżyją rozłąkę, bo one wszędzie wszystko razem :(
klauduska - Pią Gru 21, 2012 21:06

Devona, za dużo roboty, bo trzeba ciągle kąpać, bo im się łój na skórze zbiera. Na dodatek zostawiają brązowe plamy wszędzie (właśnie tej łój). Sfinksy nie lubią dotykania zimnymi dłońmi i kochają cipki. Hodowca jeden opowiadał, ze jak śpi, to wszystkie jego koty śpią pud kołdrą wtulone w niego ja najmocniej.
Wolę devony :)

Mika29 - Pią Gru 21, 2012 21:26

Oli, jutro jedziemy do weta.

Dziękuje Wam za odpowiedzi. (:

Ninek - Pią Gru 21, 2012 22:03

klauduska, tymi plamami to mnie zniechęciłaś :( Nie da sie tego jakoś zniwelować?