To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. III

nutaka - Sob Sie 09, 2008 15:27

az im się mordki smieją :serducho:
jokada - Pon Sie 11, 2008 06:23

mój paskudek :twisted: zdjęcia z weekendu :mrgreen:

W locie :lol:

na zielonej trawce :-P

H. - Pon Sie 11, 2008 09:26

jokada, o jejku :serducho: on jest taki śliczny : ) :zakochany:
Natalia - Pon Sie 11, 2008 10:10

jokada! Moja ciocia ma takiego samego, od niedawna :D . Jedyny pies, który baaaaardzo podoba się mojej mamie.
:serducho: :serducho: :serducho:

Anonymous - Pon Sie 11, 2008 10:13

spotkałam na camden town w londynie.

pituophis - Pon Sie 11, 2008 10:59

Wcale mi sie nie podoba - podobnie jak ufarbowane pudle i biszony.
Co innego strzyzenie typowe dla rasy - co innego cudaczenie :|

Anonymous - Pon Sie 11, 2008 11:03

mnie się też nie podoba.
kiedyś słyszałam rozmowę dwóch 15 (14?) latków. jednemu rodzice obiecali psa na urodziny. wybierali rasę.
- kup se pudla, będziesz mu mógł swastykę wygolić!

chociaż mi się w ogóle wygolone psy nie podobają. czy to tak jak się powinno, czy tak, żeby poszpanować.

pituophis - Pon Sie 11, 2008 15:42

Niektorym psom nalezy golic/strzyc pewne czesci ciala. Pudle strzyze sie tak, jak sie strzyze, bo tak strzyzono pudle do pracy w wodzie.
yoshi - Pon Sie 11, 2008 20:02

ja nie widzie nic zlego w takim czyms, nie krzywdzi to psa, nie rani, nie powoduje u niego bolu/smutku ect. :wink:

strzyzenie takie ok... ale farbowanie mogli sobie darowac :roll:

Asaurus - Wto Sie 12, 2008 12:00

Ja wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś chce łysego psa to po co bierze sobie włochatego i go strzyże ? Przecież są łyse rasy, to lepiej od razu wziąć sobie łysego. Tak samo z przycinaniem sierści, po co brać długowłosego psa i strzyc go na krótko, jak dla mnie zupełny bezsens. Dlatego my mamy psa, którego się nie strzyże :]
satanka666 - Wto Sie 12, 2008 12:04

słuchajta, Czakusiowi [psu mojego chuopa] wyrósł w uchu polip [wet tak twierdzi], wie ktoś może bym można mu to smarować? To jest już wielkości mandarynki, różowe z krwią, wystające z ucha. Dodam że Czaki ma już 16 lat, biega, skacze, co prawda jest głuchy. Tylko kurde jak 'czymś' zahacza to piszczy strasznie.
Może można coś bez recepty kupić i mu smarować?

Asaurus - Wto Sie 12, 2008 12:09

A wet nic nie poradził co z tym zrobić ? O_o

Jak jest wielkości mandarynki to się nie kwalifikuje już do operacji ? Jak to jest w uchu to chyba bezpieczniej jest amputować całe ucho niż zostawić tak, szczególnie jeżeli to boli psa.

satanka666 - Wto Sie 12, 2008 12:10

Asaurus napisał/a:
A wet nic nie poradził co z tym zrobić ? O_o

no właśnie zaleczył zapalenie ucha, a na to nic nie dał.
Operacja. Obawiam się ze Czakuś by się już nie obudził... 16 lat już ma.

zywym_trudniej - Wto Sie 12, 2008 12:44

A według mnie nie ma niczego złego w strzyżeniu niektórych psów. Psy długowłose strzyże się na lato nie dla własnego kaprysu tylko zwyczajnie po to żeby im tak gorąco nie było. Poza tym strzyżenie sierści u niektórych ras pomaga utrzymać ją w dobrym stanie. Ułatwia psu i właścicielowi życie również strzyżenie w okolicach oczu i łap (mówię tu oczywiście tylko o wybranych rasach).
Fea - Wto Sie 12, 2008 12:59

zywym_trudniej napisał/a:
Psy długowłose strzyże się na lato nie dla własnego kaprysu tylko zwyczajnie po to żeby im tak gorąco nie było.

Oczywiście, że tak. Sama strzygę swojego. Co prawda wygląda potem jak czubek, ale strzyżenie Jurasa u psiego fryzjera odpada, bo pies się go boi, a mi pozwala na wszystko. Najwyżej zainwestuję w takie specjalne nożyczki. Zresztą znowu nas czeka strzyżenie, bo obrasta futrem w dzikim tempie.
Tyle że ja biorąc sierściucha nie kierowałam się jego wyglądem, więc u mnie zagwozdka "kudłaty czy łysy" w ogóle się nie pojawiła. Jest jaki jest, a jak trzeba, to strzygę. Irokeza mu nie robię, bo wyglądałby jeszcze gorzej, niż po moim klasycznym fryzjerowaniu. ;]
(rrrany boskie Aga jak ja ci wściekle zazdroszczę tych wypadów do Camden)