Archiwum - Psiaki XVII
mmarcioszka - Pon Sie 26, 2013 17:38
U Was Wela na pewno szybko w wróci do formy
Lama - Pon Sie 26, 2013 20:22
O jeżu, znowu mam ciśnienie na drugiego psa. Miałam nadzieję, że moja ostatnia tymczasowiczka mnie z niego wyleczyła, a tu zonk. Mam za dużo wolnego czasu.
Nakasha - Pon Sie 26, 2013 23:20
Lama, drugi pies to jest to.
Wela, z wczoraj:
wygląda jak skrzyżowanie Nali z Nemo.
mmarcioszka - Pon Sie 26, 2013 23:22
Nakasha, do niczego nie namawiam, ale Wela idealnie do Was pasuje
wilczek777 - Pon Sie 26, 2013 23:34
mmarcioszka, zgadzam się z tym stwierdzeniem!
Śliczna psinka i tak biednie wygląda z tą łapką, że już teraz zaraz chce się ratować ! Ma takie dobre oczy.
Lama - Wto Sie 27, 2013 05:39
Wela jest śliczna.:)
Drugiego bardzo bym chciała, ale muszę najpierw Falkę ogarnąć...
To jest przyszły ojciec mojego planowanego synusia: http://www.youtube.com/watch?v=Xb0OddoR7rs
Ninek - Wto Sie 27, 2013 09:07
Nakasha, wygląda jak siostra Nali!
Faktycznie do Was pasuje
Ten gips jest uroczy
babyduck - Wto Sie 27, 2013 09:23
O Chryste. Pies piękny, ale double handling to coś , czego szczerze nienawidzę.
Ninek - Wto Sie 27, 2013 09:32
| babyduck napisał/a: | | double handling |
Znalazłam co to jest ale po co? To jakaś typowa metoda wystawiania, praktykowana celowo?
Bo wygląda mało 'pokazowo'
Biała - Wto Sie 27, 2013 09:47
A jak np wystawić ON bez pomocnika ?
Ninek stosuje się to przy psach które powinny, pokazywać jakby to ująć swoje kąty, np ON, bokser, czy właśnie doberman. Łatwiej to osiągnąć i pies lepiej sie prezentuje, kiedy ktoś go nawołuje.
A dobek z filmiku był zdecydowanie nie przygotowany do wystawienia
Nakasha - Wto Sie 27, 2013 10:05
Ja też nienawidzę double handlingu. A tak się wystawia m.in. ONki. Moda jest szkodliwa, dla psów i ich zestresowanych handlerów. Bo najważniejsze, żeby pies miał nisko zad, zniekształcone stawy i ciągnął jak szalony, dusząc się na smyczy. A przy tym połowa psów jest zdezorientowana, a handlerzy niespokojni i nerwowi...
Tia... bo nie ma to jak mieć na stałe 4 psy. Wela jest piękna, łagodna i wesoła. I wpatrzona we mnie... uszka ma jak Nala. I wilczaste umaszczenie... ale ogon, kątowanie łapek i płaszcz jak Nemo. Jest strasznie biedna z opatrunkiem, ale też coraz sprawniej porusza się na 3 łapkach. Dzisiaj rano nawet za mną biegła. I wskakuje sama na kanapę. Jest średniej wielkości suczką i jak dorośnie będzie wielkości suki owczarka niemieckiego, pewnie ok 56-58 cm w kłębie.
Lama - Wto Sie 27, 2013 10:59
Ale mi się nie podoba sam double handling, tylko pies. Jak na dobka jest po prostu cudny. I do tego ma IPO-3.;)
Jeżeli nie uda mi się zdobyć szczeniaka z rosyjskiej hodowli, to kupię młodego po najlepszym polskim reproduktorze:
Najpierw muszę ogarnąć Falkę, więc jeszcze co najmniej rok czekania, o ile nie dłużej.
klauduska - Wto Sie 27, 2013 11:11
Jak to jest z tym przycinaniem uszu i ogonów w końcu?
Lama - Wto Sie 27, 2013 11:14
Od stycznia 2012 r. w Polsce obowiązuje zakaz kopiowania uszu i ogona w polskich miotach. Wystawiać można psy kopiowane urodzone przed 1 stycznia 2012 r. Można też wystawiać pieski sprowadzone z kraju, w którym kopiowanie nie jest zakazane (czyli z większości krajów "ruskich") i tam "przycięte".
klauduska - Wto Sie 27, 2013 11:19
Lama, dzięki za wyjaśnienie. A ten zakaz jest stosowany czy dalej są kopiowane tak czy inaczej, bo "pies się lepiej prezentuje"?
|
|
|