Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?
Astharte - Pon Maj 02, 2011 23:44
A u nas pewna zmiana nastąpiła. Po skończeniu Timy Rattimy przyszedł czas na JR Farm. Oj zasmakowała maluchom ta karma i to jeszcze jak Więc póki co, to jest nasz numer jeden
mikanek - Wto Maj 03, 2011 16:41
wszystkie ogonki lubią Rats Nature Versele Laga, moim zdaniem to przyzwoita karma. Mimo to z ciekawości niebawem zamówię im coś jr farm, strasznie podoba mi się jakość innych produktów tej firmy -karma dla królika, kolby..
karraska - Pon Maj 09, 2011 09:22
Szukam jakiejś lekkiej karmy, ale w dużych opakowaniach. Trafiłam na VL rat&mouse pro i tak się zastanawiam czy nadaje się jako podstawowa karma.
susurrement - Pon Maj 09, 2011 09:27
karraska, jak najbardziej, przynajmniej w naszym mniemaniu. gorzej z podejsciem naszych ogoniastych, bo 'statystycznie' malo ktory lubi
karraska - Pon Maj 09, 2011 09:34
susurrement, mam nadzieję, że będzie im smakować tak jak kiedyś. Bardziej ją lubią niż completa.
quagmire - Pon Maj 09, 2011 13:20
karraska, a moim chłopakom smakuje. Ale im smakuje wszystko
karraska - Pon Maj 09, 2011 15:02
quagmire, tylko pozazdrościć Chyba kupię też ucztę szczura light, bo Chico i Lenka muszę odchudzić a oni nie cierpią granulatów.
quagmire - Pon Maj 09, 2011 15:15
karraska, ale jak nie cierpią granulatów, to chyba najlepszym wyjściem będzie właśnie granulat. Możesz zacząć od Selectiva. Nie znam szczurów, którym by nie smakował.
Niamey - Pon Maj 09, 2011 15:47
moje szczury na początkuteż nie przepadały za rat&mouse pro. Ale musiały polubić :p i teraz jedzą z apetytem. A selective rzeczywiście jest bardzo przez szczury lubiany. U mnie świetnie sprawdzał się też care+ - w nim skład jest jednolity, ale granulki mają różne kształty, więc szczury mają większe urozmaicenie przy jednoczesnych zaletach granulatu.
AngelsDream - Pon Maj 09, 2011 15:52
Niamey napisał/a: | w nim skład jest jednolity, ale granulki mają różne kształty, więc szczury mają większe urozmaicenie przy jednoczesnych zaletach granulatu |
Nasze z uporem zostawiają zielone, ale wystarczy to przeczekać, zjadają.
quagmire - Pon Maj 09, 2011 15:53
To fakt, Care + też jest bardziej "ogólnie" lubiany.
Na pewno najmniej smakuje Complete.
Niamey - Pon Maj 09, 2011 16:13
AngelsDream napisał/a: | Nasze z uporem zostawiają zielone, ale wystarczy to przeczekać, zjadają. | zielone granulki budzą chyba jakieś traumatyczne wspomnienia w szczurach, bo chyba żadne nie lubią ich jeśc
Mao - Pon Maj 09, 2011 16:23
Moje też nie chcą.
Rat&Mouse Pro jest fajny, ale ja nigdy nie wiem, ile dawać im tego na dobę -.- hatki wybrzydzały, anahatki już w miarę lubią, chociaż nie szaleją.
Care + łatwiej mi dawkować i w zasadzie wolę to, z własnej wygody. Ogonom też bardziej smakuje.
Pyl - Pon Maj 09, 2011 17:19
Niamey napisał/a: | zielone granulki budzą chyba jakieś traumatyczne wspomnienia w szczurach, bo chyba żadne nie lubią ich jeśc |
Ja tam mam jakieś dziwne szczury, moje zjadają i zielone - w trakcie trzeciej minuty karmienia, jak już nic innego nie ma w zasięgu wzroku Biedne zagłodzone szczurzątka Szczególnie Kafel, Biezna i Boguś
Oli - Wto Maj 10, 2011 16:47
AngelsDream napisał/a: | Nasze z uporem zostawiają zielone, ale wystarczy to przeczekać, zjadają. | to jest chyba reguła u każdego, moje staruszki też zielone zjadają na samym końcu.
|
|
|