To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Odżywianie - Jaką karmą (i z jakim powodzeniem) karmisz swoje szczury?

Astharte - Pon Maj 02, 2011 23:44

A u nas pewna zmiana nastąpiła. Po skończeniu Timy Rattimy przyszedł czas na JR Farm. Oj zasmakowała maluchom ta karma i to jeszcze jak :) Więc póki co, to jest nasz numer jeden :)
mikanek - Wto Maj 03, 2011 16:41

wszystkie ogonki lubią Rats Nature Versele Laga, moim zdaniem to przyzwoita karma. Mimo to z ciekawości niebawem zamówię im coś jr farm, strasznie podoba mi się jakość innych produktów tej firmy -karma dla królika, kolby..
karraska - Pon Maj 09, 2011 09:22

Szukam jakiejś lekkiej karmy, ale w dużych opakowaniach. Trafiłam na VL rat&mouse pro i tak się zastanawiam czy nadaje się jako podstawowa karma.
susurrement - Pon Maj 09, 2011 09:27

karraska, jak najbardziej, przynajmniej w naszym mniemaniu. gorzej z podejsciem naszych ogoniastych, bo 'statystycznie' malo ktory lubi ;)
karraska - Pon Maj 09, 2011 09:34

susurrement, mam nadzieję, że będzie im smakować tak jak kiedyś. Bardziej ją lubią niż completa. :wink:
quagmire - Pon Maj 09, 2011 13:20

karraska, a moim chłopakom smakuje. Ale im smakuje wszystko :(
karraska - Pon Maj 09, 2011 15:02

quagmire, tylko pozazdrościć :] Chyba kupię też ucztę szczura light, bo Chico i Lenka muszę odchudzić a oni nie cierpią granulatów.
quagmire - Pon Maj 09, 2011 15:15

karraska, ale jak nie cierpią granulatów, to chyba najlepszym wyjściem będzie właśnie granulat. Możesz zacząć od Selectiva. Nie znam szczurów, którym by nie smakował.
Niamey - Pon Maj 09, 2011 15:47

moje szczury na początkuteż nie przepadały za rat&mouse pro. Ale musiały polubić :p i teraz jedzą z apetytem. A selective rzeczywiście jest bardzo przez szczury lubiany. U mnie świetnie sprawdzał się też care+ - w nim skład jest jednolity, ale granulki mają różne kształty, więc szczury mają większe urozmaicenie przy jednoczesnych zaletach granulatu.
AngelsDream - Pon Maj 09, 2011 15:52

Niamey napisał/a:
w nim skład jest jednolity, ale granulki mają różne kształty, więc szczury mają większe urozmaicenie przy jednoczesnych zaletach granulatu

Nasze z uporem zostawiają zielone, ale wystarczy to przeczekać, zjadają.

quagmire - Pon Maj 09, 2011 15:53

To fakt, Care + też jest bardziej "ogólnie" lubiany.
Na pewno najmniej smakuje Complete.

Niamey - Pon Maj 09, 2011 16:13

AngelsDream napisał/a:
zielone granulki budzą chyba jakieś traumatyczne wspomnienia w szczurach, bo chyba żadne nie lubią ich jeśc :lol:
Mao - Pon Maj 09, 2011 16:23

Moje też nie chcą.
Rat&Mouse Pro jest fajny, ale ja nigdy nie wiem, ile dawać im tego na dobę -.- hatki wybrzydzały, anahatki już w miarę lubią, chociaż nie szaleją.
Care + łatwiej mi dawkować i w zasadzie wolę to, z własnej wygody. Ogonom też bardziej smakuje.

Pyl - Pon Maj 09, 2011 17:19

Niamey napisał/a:
zielone granulki budzą chyba jakieś traumatyczne wspomnienia w szczurach, bo chyba żadne nie lubią ich jeśc :lol:

Ja tam mam jakieś dziwne szczury, moje zjadają i zielone - w trakcie trzeciej minuty karmienia, jak już nic innego nie ma w zasięgu wzroku :wink: Biedne zagłodzone szczurzątka :lol: Szczególnie Kafel, Biezna i Boguś :P

Oli - Wto Maj 10, 2011 16:47

AngelsDream napisał/a:
to jest chyba reguła u każdego, moje staruszki też zielone zjadają na samym końcu. :roll: