To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki X

falka - Wto Mar 01, 2011 17:01

nutaka napisał/a:
Ale jak widzi, że nie może wskoczyć, to kładzie chociaż dwie łapki i próbuje wejść jak najdalej by dostać się do człowieka nie odrywając tylnych nóg od podłogi i patrzy błagalnym wzrokiem czekając na komendę 'hop', komicznie to wygląda.
hehe, u nas to samo :) albo jeszcze dodatkowo jedna tylna noga :lol:
śliczny psiaczek :)

Sysa - Wto Mar 01, 2011 17:04

sachma, super podejście do hodowli!
My też się przymierzamy do robienia Yarpenowi badań tak na zaś, choć pewnie mamy łatwiej, bo wystarczy nam do Laboklinu podjechać, a oni wszystko załatwiają.
Będziemy na pewno robić CEA, pewnie stawy. Nietanie to, ale myślę, że warto.

Poza tym będziemy uczęszczać na kurs agility do klubu, w którym akurat pasują mi terminy, a i atmosfera jest super.
Na spotkaniu organizacyjnym czułam się bardzo swobodnie, nie zrażałam się błędami i nie wstyd mi było drzeć się jak głupia. :P
Co ważne nie frustrowałam się chwilową frustracją Yarpena, a nawet sobie z tym poradziliśmy. Yarpen napinał smycz w moją stronę jak tylko odchodziłam i biegł do mnie, nie do psów. Jak biegliśmy równolegle z psem, to odbił do niego, ale wrócił, gdy się nie poddałam (jak bywało zwykle), tylko pobiegłam dalej.
A potem było z górki. Skupiał się na mnie, pracował, wykonywał wszystkie znane sobie komendy, złapaliśmy kontakt, dzięki paru drobnym wskazówkom.
Yarpenowi bardzo spodobał się tunel, musiałam dobiegać na drugi koniec, bo wlatywał do niego bez proszenia.
Generalnie jestem dobrej myśli i chyba znalazłam to, czego szukałam. :)

Szura - Wto Mar 01, 2011 18:49

Sysa, super, że Ci się podobało i czekam na więcej agilitowych wieści. :D

Satan, szarpak już gotowy, na dniach będę wysyłać. :) Póki co podziwiaj szarpak Tońka w akcji i zdjęcia porównawcze. :P

http://www.youtube.com/watch?v=374NG2k2vFA

sachma - Wto Mar 01, 2011 20:21

Sysa, super! może jak coraz więcej psów będzie przebadanych to ludzie zrozumieją że po coś się to robi, a nie dla sportu ;) ja bym chciała dożyć chwili, kiedy każdy pudel w PL będzie przebadany na podstawowe rzeczy - bo o wszystkim to mogę sobie pomarzyć :P
satanka666 - Wto Mar 01, 2011 21:15

Szura, łaaa, super, super, super! :mrgreen:
czekam na pw :P

falka - Wto Mar 01, 2011 22:31

Mój to sobie dzisiaj zrobił szarpak... z nowego dywanika do łazienki, 10 minut poleżał :/ ech piesy...

AngelsDream - Wto Mar 01, 2011 23:47

Pozdrowienia dla łysego pudla!
Szura - Śro Mar 02, 2011 00:05

AngelsDream, dziękujemy! Fajnie było Was zobaczyć. :mrgreen:

Mam zdjęcia i Was nimi pomolestuję. :3 *niestety pyry ni ma, ale mój aparat nie został stworzony z myślą o czarnych, lśniących psach z ADHD. :P *

Najpierw wspólne:

Toniś :serducho:

Beeezusz. :mrgreen:

I jeden jedyny (niewyraźny :P ) pyr:

AngelsDream - Śro Mar 02, 2011 00:07

Szura napisał/a:
AngelsDream, dziękujemy! Fajnie było Was zobaczyć.

Wzajemnie. :DD

Ła, foty! :serducho: :mrgreen:

falka - Śro Mar 02, 2011 08:20

Czesio: http://www.youtube.com/watch?v=AN10qFGv7Fo
babyduck - Śro Mar 02, 2011 09:48

jaka śmieszna, kudłata pyra :mrgreen: I bezowy "uśmiech" :serducho: I Tonikowe łapki :serducho:

Czesio przefajny, ma taką ciekawską i czujną mordkę. Tylko szkoda, że kudłaty i już staje po francusku.

Szura - Śro Mar 02, 2011 09:58

falka, z tą sierścią dla mnie nie wygląda jak labek. :lol: Słodki jest, pasuje mu zmierzwiona czupryna.
AngelsDream - Śro Mar 02, 2011 10:14

babyduck napisał/a:
i już staje po francusku.

Jak wilczak, jak wilczak. :lol:

Ninek - Śro Mar 02, 2011 12:15

Widziałyście gdzieś w necie psie obroże na klips, ale z zabezpieczeniem? (tzn z uchwytami do smyczy po obu stronach klipsa)

O ile moja sucza nie musi mieć z zabezpieczeniem (inna sprawa, że udało mi sie daaawno temu kupić dwie obroże z tak solidnym klipsem, że żyją do dzisiaj i nigdy sie nie wypięły), to psu na dt innej bym raczej nie założyła. A u mnie burki nie chodzą w obrożach po domu, mają je zakładane tylko na spacery i te normalnie zapinane są uciążliwe :roll:

Kilka dni temu przeszukałam allegro i kilka sklepów internetowych i nic nie znalazłam :|

babyduck - Śro Mar 02, 2011 12:28

ja takie rozwiązanie widziałam tylko przy kolczatce.