To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki vol. IV

AngelsDream - Nie Sty 18, 2009 01:26

sachma, rozumiem.
Oli - Nie Sty 18, 2009 01:35

sachma, nie zdziw się tylko jeśli na podanie powodu wolontariusze/opiekunowie nie zareagują entuzjastycznie. Nie chodzi to o złośliwość, ale o przyszłość psa - Ty byś psa pewnie nie wyrzuciła przy pogłębiającej się alergii, ale multum ludzi tak robi. Oczywiście to nie jest powód, by nie mówić dlaczego chce się odwiedzać psa i spędzać z nim czas zanim się go do domu weźmie.
marhef - Nie Sty 18, 2009 03:08

Cytat:
to cóz bedziemy mieli pudla

Nie uczulają? Czy Ty nie jesteś na pudle uczulona?

Anonymous - Nie Sty 18, 2009 08:31

marhef, ja się właśnie ostatnio też dowiedziałam, że pudle są wśród tych ras nieuczulających.
Fauka - Nie Sty 18, 2009 09:54

Pomóżcie. Mój Ajs ma już 6 lat, chciałabym go zacząć szkolić, mama zaczyna rozumieć jaka ważna jest stanowczość, kastracja i szkolenie go. Napisałam do łódzkiej szkoły dla psów JB - http://www.jb-szkola.pl/ ale nie podejmują się 6cio letnich, problemowych psów :| znacie jakieś dobre szkoły w łodzi?
I jeszcze jedno, szukam jakiegoś porządnego, niezbyt dużego forum o psach gdzie są konkretni ludzie a nie dzieciarnia, na dogomanii źle się czuję a znaleźć nic konkretnego niestety nie mogę.

sachma - Nie Sty 18, 2009 10:23

Oli, ostatnia rzecza jaką zrobie to oszukiwanie innych i siebie - przy jednych psach dostaje alergii przy innych nie - nie wiem od czego to zalezy, ale do tej pory byłam przekonana za od długości siersci - po tym bokserze byłam kompletnie skołowana..
wolontariusza pokaze foty moich szczurow i powiem ze na nie tez mam uczulenie :P (bo za pewne wtedy bedzie juz tylko meskie stado.. bo kasy brak a dom trzeba jakos wykonczyc zanim sie wyprowadzimy :/ )

a pudle nie uczulaja bo struktura ich siersci przypomina wlosy a nie siersc, po za tym nie gubia siersci.. niby psy idealne dla mnie, charakter cud miod malina - bardzo inteligentne, rodzinne, skore do nauki.. ale TZ... "ja nie bede z czyms takim na spacer wychodzic" "to nie pies! to zabawka" "i co moze jeszcze pompony bedziesz mu robic!?"... wiec :roll:

Fauka - Nie Sty 18, 2009 10:27

sachma, może zrob sobie testy na alergie? jakby co to zawsze są na to jakieś leki.

Edit:
Miałam pudla, fajny pies i jak się go fajnie ostrzyże to nie wygląda jak taki typowy pudel, poszukam fotek.

http://www.geneticresearc...lBillMittel.jpg
http://puppydogweb.com/ga...le_magallon.jpg
http://upload.wikimedia.o...ale_sitting.jpg

sachma - Nie Sty 18, 2009 10:36

Fauka napisał/a:
sachma, może zrob sobie testy na alergie? jakby co to zawsze są na to jakieś leki.

tylko co mi te testy moga powiedziec? testy na psy są jedne, nie ma różnych ras :P a ja mowie że jedne mnie uczulaja a inne nie, czyli pewnie na testach wyjdzie że jestem uczulona.. a do poki jestem z rodzicami o uczuleniu cisza :P bo mama spanikuje ze astmy dostane (od kilku tyg mam kaszel, ale to od wychodzenia na fajke w bluzie tylko :P ) i bedzie jeczec ze musze sie szczurów pozbyć ;) jak już sie wyprowadze to pojde na testy, bo TZ wie ze na uczulenia sie leki i nie marudzi ;)

Mi sie podobaja pudle obstrzyzone jak szczenieta - nie wiem jak sie ta fryzura nazywa, ale jakas babeczka u weta mowila ze to wlasnie szczenieca.. nie wiem czy wierzyc czy nie...

edit /

ooo własnie taka jaką pokazujesz!

Layla - Nie Sty 18, 2009 10:38

Sachma, lewka, lewka! :serducho: :mrgreen:

A naszej Lusi fryzjerka spitoliła dzieło ostatnio :rotfl:

sachma - Nie Sty 18, 2009 10:42

Layla, za mały :P pies za kolano i większy :P a najlepiej do mojego biodra :P

Layla, foty!! :)

Fauka - Nie Sty 18, 2009 10:44

Moją pudlicę mama strzygła, nigdy nie schrzaniła jej fryzury ale zawsze musiała mieć pochaty ogon, uszy i czuprynę :roll:
I ich zaletą jest długowieczność, nie wiem jak z innymi ale moja żyła dobre 16 lat i żyłaby jeszcze dłużej ale biedna ślepotka spadła ze schodów pod nieuwagę babci i trzeba było ją uśpić ;(

Layla - Nie Sty 18, 2009 10:47

Cytat:
Layla, foty!! :)

Jak odrośnie tam gdzie za krótko obcięła :rotfl: Ogólnie Lucy rośnie i jest taka boska, że nie ma słów ;) Gania za dziećmi, uwielbia dzieci, dzieci uwielbiają ją i pies jest bezproblemowy zupełnie :D

sachma - Nie Sty 18, 2009 11:26

psy ale alergików http://pies.onet.pl/289,1...ow,galeria.html

aż sie zdziwiłam że tyle ich tam :D no ale wiekszosc to małe psiaki.. albo sznaucery - nie znosze ich brody...

Oli - Nie Sty 18, 2009 13:28

sachma napisał/a:
ja nie bede z czyms takim na spacer wychodzic" "to nie pies! to zabawka" "i co moze jeszcze pompony bedziesz mu robic!?"
Pokaż mu zdjęcia olbrzymiego pudla. Ciekawe jaką zrobi minę jak zobaczy taką zabawkę. :mrgreen: No i ja kiedyś popełniłam wielką gafę będąc w liceum, bo poszłam do koleżanki. W drzwiach przywitał mnie malutki długowłosy piesek, którego sierść była taka pofalowana. Pierwsza reakcja moja "jaki słodki kundelek", na to koleżanka "to pudel, ale taki normalny". :lol:
jokada - Nie Sty 18, 2009 13:30

uczulić sie można na wszystko i to w dowolnym momencie, wiec nie ma co uogólniać że jakaś rasa jest dla alergików

Warto spróbować poprzerywać z danym zwierzakiem dłużej
z tego co sie orientuję to mozna zrobić testy na konkretnego zwierzaka
cos mi sie obija po głowie że ktoś na konkretnego kota z hodowli robił badania dziecku, żeby potem nie było tragedii/oddawania ukochanego futrzaka

ja jestem alergikiem
za każdym razem jak pojawiał sie u mnie nowy szczur przez jakies 3 tyg mnie wszystko swedziało (przy czym jak mnie wszystko swędzi to dostaje jesszcze wścieklicy na cały świat i sie na wszystkich obrażam ;) )
tak samo miałam z psem
trochę stresu było czy mi przejdzie - i przeszło bez problemów
teraz TObiego mogę tulić, spac z psem na poduszce i nic mnie nie rusza ;)