Archiwum - Psiaki vol. IV
AngelsDream - Nie Sty 18, 2009 01:26
sachma, rozumiem.
Oli - Nie Sty 18, 2009 01:35
sachma, nie zdziw się tylko jeśli na podanie powodu wolontariusze/opiekunowie nie zareagują entuzjastycznie. Nie chodzi to o złośliwość, ale o przyszłość psa - Ty byś psa pewnie nie wyrzuciła przy pogłębiającej się alergii, ale multum ludzi tak robi. Oczywiście to nie jest powód, by nie mówić dlaczego chce się odwiedzać psa i spędzać z nim czas zanim się go do domu weźmie.
marhef - Nie Sty 18, 2009 03:08
Cytat: | to cóz bedziemy mieli pudla |
Nie uczulają? Czy Ty nie jesteś na pudle uczulona?
Anonymous - Nie Sty 18, 2009 08:31
marhef, ja się właśnie ostatnio też dowiedziałam, że pudle są wśród tych ras nieuczulających.
Fauka - Nie Sty 18, 2009 09:54
Pomóżcie. Mój Ajs ma już 6 lat, chciałabym go zacząć szkolić, mama zaczyna rozumieć jaka ważna jest stanowczość, kastracja i szkolenie go. Napisałam do łódzkiej szkoły dla psów JB - http://www.jb-szkola.pl/ ale nie podejmują się 6cio letnich, problemowych psów znacie jakieś dobre szkoły w łodzi?
I jeszcze jedno, szukam jakiegoś porządnego, niezbyt dużego forum o psach gdzie są konkretni ludzie a nie dzieciarnia, na dogomanii źle się czuję a znaleźć nic konkretnego niestety nie mogę.
sachma - Nie Sty 18, 2009 10:23
Oli, ostatnia rzecza jaką zrobie to oszukiwanie innych i siebie - przy jednych psach dostaje alergii przy innych nie - nie wiem od czego to zalezy, ale do tej pory byłam przekonana za od długości siersci - po tym bokserze byłam kompletnie skołowana..
wolontariusza pokaze foty moich szczurow i powiem ze na nie tez mam uczulenie (bo za pewne wtedy bedzie juz tylko meskie stado.. bo kasy brak a dom trzeba jakos wykonczyc zanim sie wyprowadzimy )
a pudle nie uczulaja bo struktura ich siersci przypomina wlosy a nie siersc, po za tym nie gubia siersci.. niby psy idealne dla mnie, charakter cud miod malina - bardzo inteligentne, rodzinne, skore do nauki.. ale TZ... "ja nie bede z czyms takim na spacer wychodzic" "to nie pies! to zabawka" "i co moze jeszcze pompony bedziesz mu robic!?"... wiec
Fauka - Nie Sty 18, 2009 10:27
sachma, może zrob sobie testy na alergie? jakby co to zawsze są na to jakieś leki.
Edit:
Miałam pudla, fajny pies i jak się go fajnie ostrzyże to nie wygląda jak taki typowy pudel, poszukam fotek.
http://www.geneticresearc...lBillMittel.jpg
http://puppydogweb.com/ga...le_magallon.jpg
http://upload.wikimedia.o...ale_sitting.jpg
sachma - Nie Sty 18, 2009 10:36
Fauka napisał/a: | sachma, może zrob sobie testy na alergie? jakby co to zawsze są na to jakieś leki. |
tylko co mi te testy moga powiedziec? testy na psy są jedne, nie ma różnych ras a ja mowie że jedne mnie uczulaja a inne nie, czyli pewnie na testach wyjdzie że jestem uczulona.. a do poki jestem z rodzicami o uczuleniu cisza bo mama spanikuje ze astmy dostane (od kilku tyg mam kaszel, ale to od wychodzenia na fajke w bluzie tylko ) i bedzie jeczec ze musze sie szczurów pozbyć jak już sie wyprowadze to pojde na testy, bo TZ wie ze na uczulenia sie leki i nie marudzi
Mi sie podobaja pudle obstrzyzone jak szczenieta - nie wiem jak sie ta fryzura nazywa, ale jakas babeczka u weta mowila ze to wlasnie szczenieca.. nie wiem czy wierzyc czy nie...
edit /
ooo własnie taka jaką pokazujesz!
Layla - Nie Sty 18, 2009 10:38
Sachma, lewka, lewka!
A naszej Lusi fryzjerka spitoliła dzieło ostatnio
sachma - Nie Sty 18, 2009 10:42
Layla, za mały pies za kolano i większy a najlepiej do mojego biodra
Layla, foty!!
Fauka - Nie Sty 18, 2009 10:44
Moją pudlicę mama strzygła, nigdy nie schrzaniła jej fryzury ale zawsze musiała mieć pochaty ogon, uszy i czuprynę
I ich zaletą jest długowieczność, nie wiem jak z innymi ale moja żyła dobre 16 lat i żyłaby jeszcze dłużej ale biedna ślepotka spadła ze schodów pod nieuwagę babci i trzeba było ją uśpić
Layla - Nie Sty 18, 2009 10:47
Cytat: | Layla, foty!! |
Jak odrośnie tam gdzie za krótko obcięła Ogólnie Lucy rośnie i jest taka boska, że nie ma słów Gania za dziećmi, uwielbia dzieci, dzieci uwielbiają ją i pies jest bezproblemowy zupełnie
sachma - Nie Sty 18, 2009 11:26
psy ale alergików http://pies.onet.pl/289,1...ow,galeria.html
aż sie zdziwiłam że tyle ich tam no ale wiekszosc to małe psiaki.. albo sznaucery - nie znosze ich brody...
Oli - Nie Sty 18, 2009 13:28
sachma napisał/a: | ja nie bede z czyms takim na spacer wychodzic" "to nie pies! to zabawka" "i co moze jeszcze pompony bedziesz mu robic!?" | Pokaż mu zdjęcia olbrzymiego pudla. Ciekawe jaką zrobi minę jak zobaczy taką zabawkę. No i ja kiedyś popełniłam wielką gafę będąc w liceum, bo poszłam do koleżanki. W drzwiach przywitał mnie malutki długowłosy piesek, którego sierść była taka pofalowana. Pierwsza reakcja moja "jaki słodki kundelek", na to koleżanka "to pudel, ale taki normalny".
jokada - Nie Sty 18, 2009 13:30
uczulić sie można na wszystko i to w dowolnym momencie, wiec nie ma co uogólniać że jakaś rasa jest dla alergików
Warto spróbować poprzerywać z danym zwierzakiem dłużej
z tego co sie orientuję to mozna zrobić testy na konkretnego zwierzaka
cos mi sie obija po głowie że ktoś na konkretnego kota z hodowli robił badania dziecku, żeby potem nie było tragedii/oddawania ukochanego futrzaka
ja jestem alergikiem
za każdym razem jak pojawiał sie u mnie nowy szczur przez jakies 3 tyg mnie wszystko swedziało (przy czym jak mnie wszystko swędzi to dostaje jesszcze wścieklicy na cały świat i sie na wszystkich obrażam )
tak samo miałam z psem
trochę stresu było czy mi przejdzie - i przeszło bez problemów
teraz TObiego mogę tulić, spac z psem na poduszce i nic mnie nie rusza
|
|
|